Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mozgásfejlődésben minden...

Mozgásfejlődésben minden lépés kötelező?

Figyelt kérdés
Külföldön élek és bennevagyok egy pár babás csoportba facebookon ( külföldi) és sokan írják hogy a babájuk sosem kúszott sosem mászott mégis megtanult járni. Valamilyen szinten tudom hogy egy babának kúsznia kell majd másznia, ebböl a pozícióból kiül majd felkapaszkodik bútoroknál és elkezd lépegetni majd önállóan járni. Megkérdeztem hogy akkor hogyan ült ki a gyereke? És mondja hogy leültették és úgy állt fel és kezdett járni, nem szeretett fekve a talajon lenni sem hason. Ebből lehet bármi probléma később? Az én lányom 8 hós kúszik egyenlőre, négykézláb áll, nem mászik sosem ültetem a játszószőnyegén, etetőszékben szépen megül.
szept. 27. 16:57
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Nem zavar, ha Magyarországon élnék sem zavarna. Csak napiszinten ebbe botlok bele hogy x/y irja hogy a gyereke sosem mászott stb. Köszönöm hogy kifejtettétek.
szept. 27. 23:14
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Babyboom

21 éves a gyerekem és nincs semmi baja. Ez a valóság. Nem adhd-s, nem autista, tud írni, olvasni, számolni. Szóval az,hogy te most azt gondolod, nincs kell hogy legyen nehézsége a gyerekemnek, az csak a te nézőpontod, egyáltalán az a valóság.

szept. 28. 07:23
 23/33 anonim ***** válasza:
61%

22: mikor tanulják meg az emberek, hogy egyetlen saját példa totálisan irreleváns. Ezért vannak kutatások és statisztikák.

Plusz láthatóan kevered a dolgokat és/vagy szándékosan összemosod őket mint autizmust meg diszlexiát.

szept. 28. 07:42
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

23

Konkrétan babyboom-nálam szántam a kommentet, ő írta, hogy "tankönyvi példája vagyok a ADHD-nak,diszlexiának,(sőt az asperger sem zárható ki)". Az én gyerekemnel egyik sincs.

"mikor tanulják meg az emberek, hogy egyetlen saját példa totálisan irreleváns"

Ez itt meg az eredeti, 8. kommentem vége, amit ő nem vett figyelembe és ezek szerint neked se sikerült: "Nyilván nem egyformák a gyerekek, van akinél problémát okoz, ha kimaradás valami, van amelyiknel meg nem kkoz gondot. Az enyém a második kategóriába tartozik"

"

szept. 28. 07:47
 25/33 anonim ***** válasza:

Ami fontos és kimaradhat, az a mászás. Járni megtanul, nem az a baj, de a mászás sok más területre kihat.

Amit tehetsz, hogy nagy teret adsz a babádnak, hogy legyen hova másznia. Ha sehogy se mászik, csak feláll és megy egyből, akkor ez van, de egyrészt jegyezd meg és emlékezz rá iskolás korában ha kérdezik. Másrészt lehet hogy van ilyenkor ajánlott terápia babáknak is.

szept. 28. 08:14
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Attól még, hogy kapaszkodva feláll és úgy lépeget, nem feltétlenül marad ki a mászás. Az én fiam is előbb állt fel, de mászott.
szept. 28. 08:18
 27/33 anonim ***** válasza:
A 25-öst kiegészíteném annyival, amit gyógytornász mondott nekünk, hogy azoknál a gyerekeknél, akik egyáltalán nem másznak, később (akár óvodás, iskolás korban) szokták pótolni ezt a mozgást. Nyilván sorban kellene haladni, de azt mondta, hogy jobb későn, mint soha, és nagyon fontos, hogy valamikor azt is begyakorolja.
szept. 28. 08:21
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 20éves.

Ő nem mászott egyáltalán.

5hónaposan mászott, 9 hónaposan felállt és elindult.

Óvodában látszott ennek az eredménye. Iszonyú hibásan beszélt. Hadart, felcserélt betűket. Sokszor én sem értettem.

Logopédushoz vittük középsőben. Semmi eredménye nem volt. Végül elvittük egy tornászhoz (szenzomotoros terapeuta). Ő pont az ilyen gyerekekkel foglalkozott. Akiknek kimaradt csecsemőkorbsn valami és késöbb lett jele.

Heti 2x 1 órábab kúszni, mászni, hintáznia kellett a foglalkozásokon, különböző feladatokban.

2hónap után éreztük a beszédén a különbséget, fél év múlva tisztán és érthetően beszélt.

szept. 28. 08:38
 29/33 anonim ***** válasza:
56%

6#-os Olyan jól összefoglaltad. Az első kislányommal kellett feszesség miatt pár alkalom torna, ott sokat beszélgettünk a tornásszal és ugyanezt magyarázta, hogy sokan jönnek, hogy a kimaradt kúszás/mászás később mit okoz, ami jogos, de ő is ugyanezt mondta, hogy már alapból az, hogy kimarad az már valami miatt van. Ez már egy következmény. Én is ezt gondolom. Aztán persze sok ellenpélda van erre is, mint minden másra is.

Amúgy valaki írta itt, hogy dehogy megy mindenki dévényeshez. Jajj, dehogynem. :D Több száz anyukás csoportba benne vagyok, kettőbe a két gyerekkel, nem tudnék olyat, aki ne rohant volna a gyerekkel, TB alapon is. Nyilván nem releváns, mert ez nem statisztika így, de azért tényleg sokan mennek. Az én gyerekkoromból olyat se tudok/ismertem, aki tornászhoz járt, még a 29. hétre született öcsém se, pedig ott biztosan kellett volna. Most picit felkapottabb dolog lett ez.

Kérdező, nálatok teljesen rendbe van, én szerintem, majd fog mászni. Etetőszékben nem ültetném amúgy. Nálunk 7 hósan kúszott az első lányom, 9 hósan négykézláb volt, egy hét alatt felállt a bútorok mellett majd mászni is kezdett ezzel együtt. Ő elsőnek állásból ült le, később ült ki mászásból, szerintem bőven volt 10 hós mire ezeket begyakorolta plusz bútorok mellett lépegetett magabiztosan. 14 hónaposan kezdett járni.

szept. 28. 15:30
 30/33 A kérdező kommentje:
28 most mászott vagy nem mászott? 😂
szept. 28. 23:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!