Aki nem kért a nem kötelező oltások közül a babának mit nem kért és miért nem?
A bexserot nem kapta meg, mert a gyerekorvos azt mondta a férjemnek, hogy nagyon ritka, hogy valaki elkapja, így nem tudtam meggyőzni a, a háta mögött meg nyilván mem adatom be.
Én beadattam volna, mert hiàba nagyon ritka, ha elkapja, esélyesen végzetes, mert mire egyértelműek a tünetek, már gyakran menthetetlen a gyerek.
A rotáról lemaradtunk az idióta doktornő miatt.
A kullancs által okozott agyhártyagyulladást és a bárányhimlő ellenit adattuk be(még nem volt kötelező akkor).
A bexerot akartam, nem volt pénzünk rá.
Én semmi pluszt nem kértem, sőt, a kötelezők közül sem értek egyet minddel, pedig nem vagyok oltásellenes. Persze megkapták.
Csak mondjuk a bárányhimlő.. orvos is azt mondta, hogy egyszerűen nem tudni eddig véd, lutri az egész. Védett lesz a gyerek 10-20 évig és ha utána elkapja (mert az oltás nem véd örökre), akkor már kifejezetten veszélyes betegség. Ahelyett, hogy kisgyermekkorban elkapná. Persze elvileg így is elkapható, csak gyengítve, de sokkal kisebb az esély.
Így van, ismerősi körben 3 gyerekről tudok, aki belehalt a meningococcus-B-be. Akkor még nem volt szokás oltatni ellene vagy nem is volt.
1 vagy 2 oltást nem adattam be. Az egyik a rota volt, a másik meg a szájon át adható. Nem emlékszem a nevére.
A Bexero meg nem is rémlik hogy egyáltalán szóba került volna.
Egyetlenegy nem kötelezőt választottunk csak, az a doboz díjas volt, arra rábeszélt a doki. A többit nálunk nem erőltette.
Mi kikoltoztunk falura, es mikor kethetente volt a gyerekben tavasszal kullancs akkor a kov.szezon elejen mindkettot beoltattuk a kullancsencephalitis ellen. Lyme ellen igy sincs semmi, eleg azon idegeskedni, arra mondjuk eleg az antibiotikum.
Baranyhimlo valoban pont a 20as eveik elejen jar le, a vedettseg, a lanyoknal, szulokepes kor elott kell nezetni ellenanyag szintet es ujraoltani, nehogy terhesen kapja el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!