Aki nem kért a nem kötelező oltások közül a babának mit nem kért és miért nem?
Figyelt kérdés
aug. 26. 18:05
11/20 anonim válasza:
Rotarixen kívül mindent kértünk. Ezt is csak azért hagytuk ki, mert a kötelezőkkel és nem kötelezőkkel együtt így is állandóan oltásra jártunk, és a Rota jellemzően nem okoz súlyos szövődményeket, míg a többi igen, az agyhártyagyulladások meg nem ritkán halálosak is. Erre mindig azt mondják nekem, hogy mennyi gyermek kerül korházba Rota miatt, és ez igaz is és valóban szörnyű, de egészségesen, maradandó károsodás nélkül jönnek ki a betegségből, így nekünk ez az oltás volt a lista végén.
12/20 anonim válasza:
Mi kértük mindet, habár a rotarixen agyaltunk, de végül kértük azt is.
2es: abban az időszakban amúgy is lehet alvásborulás, nálunk is így volt, de pontosan egy nappal az oltás előtt. Meg gondoltam is rá, hogy ha egy nappal később kezdődik akkor lehet az oltasra gyanakodtam volna 🤷♂️
13/20 anonim válasza:
Ja és 7 hónapos, szóval csak egyelőre kértük mindet, lesz olyan majd amit nem fogunk szerintem. Előző voltam
14/20 anonim válasza:
12. Nem, nálunk egyértelműen az oltás okozta, mivel felsírt éjjel fájdalmában, be is lázasodott. Aznap este már a fürdést is átordította, pedig előtte élvezte. Addig 5.5 hónapos koráig minden éjszakát átaludt, mozgásfejlődés ide vagy oda, forgás sem zavarta meg. Utána már soha többet nem aludt át egyetlen éjszakát sem. 2.5 éves lesz.
15/20 anonim válasza:
11es nagyon tévedsz, infektologus mondta nekem,hogy minden evben hal bele a rotaba gyerek!! Van ahol az ugyelet kesin veszi eszre a jeleket... szoval a hanyos hasmenesbe is bele lehet halni.
16/20 anonim válasza:
Mi a rotát amúgy azért nem adattuk be, mert refluxos volt eleve a baba. Szinte alig maradt meg benne vmi. Gyerekorvos mondta, hogy ne terheljük ezzel a kis szervezetét 6 hetesen?ha jól emlékszem, már rég volt. Nálunk véres bukás jött fel a gyerekből, szóval a rota oltás volt a legkisebb gond.
17/20 anonim válasza:
#15 persze, sőt, a "náthába" is. Légyszi értelmezd az egész szöveget, köszi!
18/20 anonim válasza:
Ertelmeztem, azt irtad egeszsegesen jonnek ki, hat nem mindenki. Tavaly is halt bele gyerek, ugyhogy nagy hiba kihagynj!
19/20 anonim válasza:
Nem mérlegeltem, beadattam minden nem kötelezőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!