Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen használják a...

Mennyi idősen használják a babák a kompot?

Figyelt kérdés
2009. jan. 7. 14:58
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
37%
Van aki pontosan leírná,hogy miért árt a komp? (olyan nagy mértékben, mint ahogy itt sok kötöszködő állítja) Leginkább a "rossz anyázó" nagyokosok közül várnám valakitől a választ! Egy nem orvosit végző, kifejezetten jó anya :)
2009. jan. 9. 15:29
 32/33 anonim ***** válasza:

A babák lábán lévő izmok izomtónusát az idegrendszer szabályozza. Amikor a központi idegrendszer "úgy tartja jónak" a baba feláll, majd járni kezd vagyis a baba érett arra, hogy álljon, a boka és a többi ízület a megfelelő izomműködés mellett képes ellátni az álláshoz szükséges funkcióját, a függőleges testhelyzetet, a súly megtartását. Ezzel egyidőben elkezdődik a lábon lévő boltozatok kialakulása.

A kompba olyan babákat szoktak tenni, akik még nem tudnak állni rendesen, a járásról már nem is beszélve, hisz ha ezeket tudna, akkor nem tűrné meg a kompot maga körül.

Ha baba még nem tud állni, akkor még nem alkalmas az állásra, az idegrendszer nem képes a lábon lévő izmok izomtónusának beállítására, tehát terhelés hatására a csontok, ízületek deformálódnak. Ha a láb ízületei deformálódnak, akkor a megváltozott mechanikai viszonyok miatt következik a térd, a csípő és a gerinc deformálódása logikusan. Ez persze nem azt jelenti, hogy nyomorék gyerekek lesznek a kompot használókból, hanem "csak" annyit, hogy sokkal nagyobb esély lesz mozgásszervi betegségek összeszedésére.

A kérdés adja magát: miért is vannak még mindig forgalomban?! A válasz rendkívül egyszerű: túl nagy üzlet van benne. Ahhoz, hogy egy ilyen játékot betiltsanak nem elég pár orvosnak leírni a véleményét és a tapasztalait. Két csoportban kellene vizsgálni a gyerekeket és az eredményeket összehasonlítani. Ha egy orvos odamegy egy anyukához és arra kéri, legyen szíves a gyerekét belevonni egy ilyen vizsgálatba, elmeséli anyukának, hogy a komp káros hatásának bebizonyítása lenne a cél, akkor melyik lenne az az anya, aki hagyná, hogy kompozzanak a gyerekével?! Ez nem járható út sajnos...

Az én babám most pont abban a korban van, hogy elkezdhetnénk a kompozást. Biztos vagyok benne, hogy nagyon tetszene neki, mégis keresek neki egy másik játékot, egy olyat, amiről biztosan tudom, hogy nem káros. Rengeteg a lehetőség, ezernyi játék van a piacon, miért választanám pont azt, amiről tudom, hogy nem tesz jót?!

2009. jan. 9. 17:12
 33/33 anonim ***** válasza:
52%

Az én kisfiam 5 és fél hónaposan felállt, mi onnantól használjuk akkor, amikor éppen főzök vagy olyan dolgom van, hogy nem tudok folyton ugrani, ha éppen a fal mellett akar felállni, vagy a székek mellett. A kiságyban nem volt el, nem tudtam mit csinálni. Ha benn van egy rövid ideig, szerintem még mindig kevésbé káros, mintha valahol olyan helyen áll fel, ahol komolyabb baja is lehet.

A sok buta beszólótól kérdezném, ők mindig mindent tökéletesen csinálnak? Vagy még azt tudom elképzelni, hogy helyettük mindig valaki megcsinálja a munkát, így minden percüket a gyermekükkel tölthetik. Irigylem őket. Csak mert nekem senki ne magyarázza be, hogyha egyedül vannak otthon a kicsivel, aki már mászik és feláll mindenhol, akkor van idejük főzni, mosni, takarítani, vasalni és közben minden pillanatban a gyermek után ugrani.

2009. jan. 12. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!