Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús anyukák ti hogy álltok a...

Fiús anyukák ti hogy álltok a kukihúzással? Kell húzogatni a fitymát, hogy ne tapadjon le a babának, vagy nem?

Figyelt kérdés

szept. 13. 16:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
#9 hiába írod le a saját tapasztalatodat itt, a veranyak akkor is beléd fognak kötni
szept. 13. 17:33
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Mosni kell, tehát ahhoz le kell húzni amíg engedi.
szept. 13. 17:54
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk a gyerekorvos, és a védőnő (egyik sem fiatal) is azt javasolta, hogy hagyjuk békén. Ha lekerül a pelenka úgyis fogja piszkálni, és este fürdésnél magának megmossa, hátrahúzza annyira amennyire neki kényelmes. Most 4 éves, mi soha nem nyúltunk hozzá, megbeszéltük vele a mosást, húzást amikor szobatiszta lett. Ügyesen intézi magának, eddig minden gond nélkül és már majdnem fel tudja húzni teljesen.
szept. 13. 18:43
 14/25 anonim ***** válasza:
73%
Nekem se védőnő, se orvos nem hozta fel ezt a témát soha. Nekem meg magamtól eszembe nem jutott huzogatni.
szept. 13. 19:42
 15/25 anonim ***** válasza:
81%
16! A szmegmát hogy mosod ki a fityma alól?
szept. 13. 20:08
 16/25 anonim ***** válasza:
57%

nekem is mindenki azzal jött, hogy hozzá ne érjek. Nehogy hátrahúzzam stb...

Aha... Amikor fél év alatt 3.xgyulladt be, akkor untam meg és vittem el egy magán dokihoz. Ő mondta, hogy amióta ez a divat, azóta drasztikusan megnőtt a kukiproblémák száma.

A szmegma gyűlik. Ha nincs hátrahúzva, kimosva, simán begyulladhat és több kárt tesz, mint a hátrahúzás. Nem hátratéoni kell, hanem amennyore a bőr engedi, csak addig húzni.

szept. 13. 20:15
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Logikusan, ami le van tapadva, azalatt nem lesz szmegma. Amelyik része nincs letapadva, azt tisztítod, amint lehet, ezt megtanítva a gyereknek. Direkt a nyújtás miatt nem kell húzogatni, húzogassa magának ha már nem pelenkás, valószínűleg csinálja automatikusan.

Ha már nincs letapadva, de van szűkület és ezért nem lehet hátrahúzni, akkor lehet probléma valóban. Akkor konzultálnék orvossal, de úgy tudom, ritka, hogy ez az állapot sokáig fennálljon.

szept. 13. 20:53
 18/25 anonim ***** válasza:
70%
En 1x huztam neki erosebben hatra,masnap begyulladt, 3x mereture dagadt, 1 hetig jartunk a sebeszetre betadinnal mosatni, mert omlott belole a genny. 4,5 eves,semennyire nem jon hatra, olyan vekony az eleje mint egy kis cso, a gyerek nem enged hozzanyulni, jo 2 eve se engedte már. Lefogni,eroszakoskodni nem fogom mikor uvolt,h ne bantsd a kukacom... pisi szepen jon sugarban de ennyi. Mondom neki h csinalja maganak, de kifele huzza,nem hatra, nyujtja mint a retest. Lehet mutet lesz, akkor az lesz, en nem tudok ezzel mit kezdeni mar. Haziorvos neha megnezi de mivel pelenkaban van ejszaka, azt mondja kremet sem ir addiv a sebész, mert kritérium h ne legyen pelus. Azert nyomaszt a dolog.
szept. 14. 09:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Erővel biztos nem, mert ha sebes lesz (ahogy előttem írták), a seb forrni fog és az összenő, gyulladt lesz mindig.

Mosni viszont kell, akkor meg úgyis lemegy annyit magától, ameddig engedi.

Nekem az orvos azt mondta,normál esetben max 4-5 éves koráig ez megoldódik, ha egyáltalán nem megy lejjebb, akkor szóba kerülhet az orvosi beavatkozás.

szept. 14. 09:51
 20/25 anonim ***** válasza:
84%
Másfél éves a kisfiam, mi visszahúzzuk neki, de nem erőltetve, csak annyira amennyire visszabírjuk és nem sok ideig, csak 2-3x egymás után, közben megmosom neki. A 18 hónapos státuszon azt mondta a doktornő, hogy minden rendben vele, szépen halad és majd lefog neki jönni idővel.
szept. 14. 12:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!