Hozzá lehet szoktatni valahogy a 15 hónapos kisfiamat a bukósisakhoz?
6 éves lányomnak is vettem bukót, saját biciklijével indulunk iskolába , mellette pedig megyünk baz öccsével szintén bringával. A kisfiam hátul ül mögöttem, próbáltam ráadni a bukót, de nem tűrte magán.
Nem nagyon akarok nélküle közlekedni, sosem lehet tudni…
"Próbáltam, hogy volt rajtam is, "
Próbáltad? Azaz rajtad nincs mindig és neki is hagyod, hogy leküzdje a fejéről.
Akkor mi a kérdés?
Ez csak következetességgel megy. Magaddal se vagy következetes, hisz nem hordod mindig, csak rá akarod kényszeríteni.
Én fogtam, ráadtam és letojtam, hogy üvölt.
Az úton néztük a motoros, biciklis futárokat, hogy nekik is van bukósisakjuk, aztán megtetszett neki.
Kb 10 perc volt amíg ellenkezett. Ha 1 óra, fél nap lett volna akkor sem érdekel. Akkor fokozatosan fel-le rakosgattam volna a fejére.
Én vagyok a felnőtt. Sok mindenben dönthet ő, de a biztonsága, a testi épsége az én hatásköröm.
Muszáj következetesnek lenni. Jól tudja ő is, hogy nem akarja, akkor leveheti és semmi következménye nem lesz. Ez igaz bármire, amiben ellenkezik, pedig nagyon fontos.
Ha nem fogadod el azokat a válaszokat, hogy nézegessetek képes mesekönyveket, más gyerekeket sisakban, akkor nem tudunk veled mit tenni.
Hidd el azt is, hogy nem fog 20 évesen a párnájába sírni esténként, mert ráerőltetted a sisakot kiskorában. Okosak a kisgyerekek és iszonyú jó manipulátorok. Megszokják nagyon hamar, ha üvöltéssel elérik, amit akarnak.
A másfél éves fiamnál is újabban mindennapos harc a napsapka. Mindig elmagyarázom neki, hogy nem szeretném, ha napszúrást kapna és kórházba kerülne. Tépi le magáról, időnként fel is idegeli magát, de visszaadom rá. Aztán kis idő múlva már mással van elfoglalva. Úgy gondolom, hogy a letépés és a hiszti csak mű, hátha megússza a dolgot. Igyekszem vele türelmes lenni, de valamiből nem engedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!