Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szórakoztatod a kisbabádat?

Szórakoztatod a kisbabádat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hetes és egyelőre minta gyerek. Éjszaka ébreszthetetlen, nappal viszont másfél -2 óránként kér enni. Mivel az evés még eleg hosszadalmas, 2 etetés között kb.1órám van, amikor intézhetem a dolgaimat. Ő azonban a tévhittel ellentétben, nem az az eszik-alszik baba. Ezekben az 1 órákban gyakran ébren van és elnézelődik az ágyában. Kirakom neki a rácsra a kontrasztos könyvét vagy egyéb biszbaszt, nézegeti, megpróbálja elérni. Ha épp úgy sikerült lerakni, volt, hogy el is érte. Nem sír persze, azt nem hagynám, de nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy ott van ébren én meg "soha" nem foglalkozom vele. Azért az idézőjel, mert azért az idő nagy részét a szoptatás teszi ki, illetve naponta legalább 1x azon kívül is van anya time. Meg persze, ha épp a szobájában van dolgom, akkor is beszélek hozzá, ha nem, olyankor is benézek azért. De aktívan nem foglalkozom vele. Sz@r anya vagyok, már most?

aug. 28. 15:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mit csinálsz ha nem tvzel ha nem foglalkozol a gyerekeddel hanem berakod egy kiságyba magába egy szobába
aug. 30. 21:52
 32/44 anonim ***** válasza:
31, főz, mos, takarít pl.
aug. 30. 21:55
 33/44 A kérdező kommentje:

#30! Köszi, ezek szerint vannak még ilyen "szaranyák"és úgy tűnik az ő gyerekük is felnőhet boldogan.

#31! Már írtam pár példát, nem emlékszem, hogy a tévézés közte lett volna.

aug. 30. 22:15
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

33, hagyd sok itt az osanya...

Nekem lányom letehetetlen volt, fiam pedig simán elmolyolt magának a kiságyban 15-20 percig is.

Most két éves, és el tud játszani egyedül, nem kell a seggében lennem meg állandóan szórakoztatni.

Ja, és szar is vagyok mert naponta 1 órát tévézik délelőtt, 1-et délután. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

aug. 30. 22:25
 35/44 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom milyen választ vársz. Lelkiismeretfurdallásod van és ha itt leírja Julis meg Maris hogy ugyanezt tette a gyerekével akkor nem lesz lelkiismeretfurdallásod és szaranya érzésed, vagy nem tudom milyen választ vársz. Kifejtenéd??
aug. 30. 22:34
 36/44 A kérdező kommentje:

Milyen választ várok?

A, Én szívesen csinálnám a dolgom, de nem tudom, mert az én babám, ha leteszem, ordít.

B, Én se szórakoztatom, de ha sír, azonnal megyek.

C, Nem tudom, hogy ellenne-e nélkülem, mert még sose tettem le.

D, Tanulmányok kimutatták, ha nem foglalkozol vele, amikor elvan egyedül, 3 feje nő. Tanulmány csatolva.

E, Kiderült, hogy a kiságy már károsabb, mint a bébikomp vagy a kenguru. Olvass utána itt és itt.

Nagyjából ilyesmikre. Ehhez képest eddig csak olyat kaptam, hogy mindenki mindenhova hurcolja magával, de nem tudja, hogy miért. Talán kettőről kiderült, hogy miben, a többet homály fedi. Lehet, 100x károsabb, mint egy kiságy.

aug. 30. 22:51
 37/44 anonim ***** válasza:

35, és hol írta, hogy egész nap ezeket csinálja?

Ahogy azt sem írta, hogy egész nap a kiságyban van a gyerek.(Legalábbis én nem láttam ezt)

Nem kell kombinálni azért.

aug. 31. 06:38
 38/44 anonim ***** válasza:

Ehhez képest eddig csak olyat kaptam, hogy mindenki mindenhova hurcolja magával, de nem tudja, hogy miért

Talán azért, hogy szerencsétlen ne legyen egyedül addig amíg én vígan zabálok kint a konyhában, meg a gyakori kérdéseket nyomom közben.

Amikor írod a válaszaidat, olyankor hol a gyerek?

Ja, a kiságyban.

Persze, ez a nagy munka amit csinálsz, telefont nyomod.

Egy hetes gyerek mellett örültem, hogy élek, nem itt filozofalni hulyesegeken.

aug. 31. 06:41
 39/44 A kérdező kommentje:

"Talán azért, hogy szerencsétlen ne legyen egyedül addig amíg én vígan zabálok kint a konyhában, meg a gyakori kérdéseket nyomom közben."

Mitől lenne szerencsétlen, ha nem hiányol közben?

"Egy hetes gyerek mellett örültem, hogy élek, nem itt filozofalni hulyesegeken."

Akkor a te bajod is az, hogy csináltál magadnak plusz "problémát", ahelyett, hogy békén hagytad volna "szegény gyereket", amíg mondjuk nyugodtan eszel. De akkor nem lehetne mártírkodni, meg 30 éves koráig felemlegetni a gyereknek, hogy anyád hajat mosni se tudott melletted.

Amikor írod a válaszaidat, olyankor hol a gyerek?

Ja, a kiságyban.

Hát, ezt buktad. Amikor írom a válaszaimat pont rajtam alszik, vagy büfizik, mint például most is. Veled ellentétben van annyi eszem, hogy amikor nagy ritkán a kiságyban ejtőzik, olyasmit csinálok, amit akkor nem tudok / akarok, amikor rajtam van. Az pont nem a telefonozás.

aug. 31. 06:51
 40/44 anonim ***** válasza:
34%
Nem értem minek generálod itt a feszkót. Hagyd a kiságyba ha neked úgy jó. Hol itt a probléma? Csak feszengeted itt nép agyát.. örülj hogy a tied ilyen, vagyis még csak egy hetes, majd meglátod késöbb mi lesz..
aug. 31. 07:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!