Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szórakoztatod a kisbabádat?

Szórakoztatod a kisbabádat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hetes és egyelőre minta gyerek. Éjszaka ébreszthetetlen, nappal viszont másfél -2 óránként kér enni. Mivel az evés még eleg hosszadalmas, 2 etetés között kb.1órám van, amikor intézhetem a dolgaimat. Ő azonban a tévhittel ellentétben, nem az az eszik-alszik baba. Ezekben az 1 órákban gyakran ébren van és elnézelődik az ágyában. Kirakom neki a rácsra a kontrasztos könyvét vagy egyéb biszbaszt, nézegeti, megpróbálja elérni. Ha épp úgy sikerült lerakni, volt, hogy el is érte. Nem sír persze, azt nem hagynám, de nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy ott van ébren én meg "soha" nem foglalkozom vele. Azért az idézőjel, mert azért az idő nagy részét a szoptatás teszi ki, illetve naponta legalább 1x azon kívül is van anya time. Meg persze, ha épp a szobájában van dolgom, akkor is beszélek hozzá, ha nem, olyankor is benézek azért. De aktívan nem foglalkozom vele. Sz@r anya vagyok, már most?

aug. 28. 15:13
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

#20! Nem nézek le senkit, feltettem egy kérdést, amire kaptam válaszokat és arra reagáltam. Gondolom, te abba is belekötnél, ha nem írnék semmit, mert juj, eltűnt a kérdező, tuti troll🙄 Ismerem ezeket, erre semmi szükség. Ha normálisan nem tudsz írni, lehet tovább haladni.

Igen, megkérdezem, hogy miért jobb az, mert számomra eddig annyi különbség látszik, hogy az egyiknek leették a fejét, a másiknak meg nem. A babám látszólag tök békés, kiegyensúlyozott baba, ezért érdekel, ha valaki tudja, mivel ártok neki, de eddig még arra senki nem adott választ, csak sopánkodott, hogy ő nem úgy szokta. Ami egyébként egy visszajelzés, nem értékeltem se negatívan, se pozitívan, csak megköszöntem.

aug. 30. 11:24
 22/44 anonim ***** válasza:
48%

És szerinted mi itt honnan tudjuk, a te gyerekednek mi az ártalmas.?

Az enyém pl nem volt el a kiságyban soha, ordított benne éjjel nappal, magammal kellett vinnem mindenhová.

A szomszéd gyereke meg kb ott volt el ahová éppen lerakták

Te ismered a gyerekedet.

Ha neked elvan a kiságyban hagyd ott. Nem mindegy más mit csinál az övével, ha a tiéd nyugodt?

aug. 30. 11:33
 23/44 A kérdező kommentje:
#22! Akkor már értem, miért vagy ilyen frusztrált. Pont ez érdekel, hogy árt-e az a babának, ha nem foglalkoznak vele, amikor nem igényli, vagy csak azok találják ki, akik nem olyan szerencsések és nekik nincs olyan időszak. A te válaszod alapján az utóbbi, de hátha van, aki tud konkrétumot is.
aug. 30. 11:39
 24/44 anonim ***** válasza:

23, az én gyerekem már nincs abban a korban szerencsére, hogy magamra kelljen kötnöm.

Ha olvasnal, látnád, hogy MULT időben írtam.

Sőt, az én gyerekem már járni, beszélni tud, letudtam az ilyen korszakot.

Majd neked is elmúlik, addig még élvezz ki minden percet vele.

aug. 30. 11:42
 25/44 anonim ***** válasza:

Pont ez érdekel, hogy árt-e az a babának, ha nem foglalkoznak vele, amikor nem igényli, vagy csak azok találják ki, akik nem olyan szerencsések és nekik nincs olyan időszak.

Googlezd ki. Biztos van rá válasz

aug. 30. 11:44
 26/44 anonim ***** válasza:

En nem viszem magammal a gyerekem szarni, szimplan jon utanam.

Majd megtudod…:D

aug. 30. 14:14
 27/44 A kérdező kommentje:

#26! Nyilván nem arra gondoltam, amikor már önálló helyváltoztatásra képes🙄 Egyébként meg akkor is biztonságos helyre tenném, amíg sz@rok.

Nem hiszem, hogy attól lelki sérült lesz.

aug. 30. 14:26
 28/44 anonim ***** válasza:
57%
Nem lesz lelkisérült ha berakod a kiságyba míg wcre mész, de szerintem egy kisbabával foglalkozni kell akkor is ha nyugodt, ha már gyereket vállalaltál és nem a nappaliba tv-zni mig a gyerek elnézelődik ott magának. Nem sír oké nincs gondja nyilván, de akkor is legyen már veled egy helyiségbe szokja a zajokat, hangokat stb. Ejszaka alszik vagy elnézelődik magának?
aug. 30. 16:59
 29/44 A kérdező kommentje:
#28? Te miről beszélsz? Ki tévézik? Éjszaka alszik, nem nézelődik.
aug. 30. 19:13
 30/44 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, semmi probléma nincs azzal, hogy a nyugisan nézelődő gyerekedet nem szórakoztatod. Örülj neki, hogy elvan olykor magában is. Ha nincs komfortérzete, akkor azt úgyis jelzi.

Ahogy a kiságy se ördögtől való, nekem is abban aludt mindkettő az első naptól kezdve. Ettől még az ébrenléti idejükben volt bőven elég kontaktjuk velem/velünk. Már iskolások és kicsit sem lelki sérültek.

aug. 30. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!