Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szórakoztatod a kisbabádat?

Szórakoztatod a kisbabádat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hetes és egyelőre minta gyerek. Éjszaka ébreszthetetlen, nappal viszont másfél -2 óránként kér enni. Mivel az evés még eleg hosszadalmas, 2 etetés között kb.1órám van, amikor intézhetem a dolgaimat. Ő azonban a tévhittel ellentétben, nem az az eszik-alszik baba. Ezekben az 1 órákban gyakran ébren van és elnézelődik az ágyában. Kirakom neki a rácsra a kontrasztos könyvét vagy egyéb biszbaszt, nézegeti, megpróbálja elérni. Ha épp úgy sikerült lerakni, volt, hogy el is érte. Nem sír persze, azt nem hagynám, de nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy ott van ébren én meg "soha" nem foglalkozom vele. Azért az idézőjel, mert azért az idő nagy részét a szoptatás teszi ki, illetve naponta legalább 1x azon kívül is van anya time. Meg persze, ha épp a szobájában van dolgom, akkor is beszélek hozzá, ha nem, olyankor is benézek azért. De aktívan nem foglalkozom vele. Sz@r anya vagyok, már most?

aug. 28. 15:13
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Probléma egy szál sem, de nekem a kérdésfeltevésből ("Szar anya vagyok, már most?") provokálásnak tűnik a "nem lehet elég korán kezdeni a gyerek szórakoztatását" témakörben, de akkor elhiszem, hogy a te gyereked 1 hetesen már nyúlkál a kiságy rácsára erősített kontrasztos könyvért.

És hogy a kérdésre is válaszoljak: nem vagy szar anya, az átlag 1 hetes gyerek még ennyi figyelmet sem kíván. Nálunk az egyhetes csecsemő evett, aludt, sírt, nézett ki a fejéből két etetés, alvás között, többnyire rajtam, mert én meg küzdöttem ezerrel, hogy legyen tejem, szóval mi kb. össze voltunk nőve. Nyilván wc-re menni meg zuhanyozni kell, de enni is általában az ágyban ettem, kényelmetlen is volt ülni stb. De egyébként a testkontaktus fontosabb mint a kontrasztos könyv ebben a korban, szóval ha olyasmit csinálsz, akkor magadra is tudod kötni pl.

aug. 29. 14:30
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem mondom hogy szar anya vagy de berakod a kiságyába és mész a dolgodra néha benézel rá azért ez egy kicsit meredek. Miért rakod az ágyába be? Miért nem viszed magaddal a nappaliba pl? Nekem is evett aludt 1 hetesen meg elnézelődött.. Utána jött a feketeleves 🤣
aug. 30. 10:14
 13/44 anonim ***** válasza:
72%
#12 hat azért mert már most megunta
aug. 30. 10:17
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a sima kalimpálást dekódolta a kérdező nyúlkálásként.

Kérdező, szerintem a lelked is súgja, hogy így nem jó. Vidd magaddal a babát. Ha akarod, a kontrasztos könyvet is. A legjobb, ha magadra kötöd, testkontaktusban van, de ha nem, akkor is legalább hallja a hangod. Vedd karba, ölbe minél többet, rá fogsz érezni az ízére.

aug. 30. 10:53
 15/44 A kérdező kommentje:

A normális válaszokat köszönöm.

Nem provokálásnak szántam, simán csak lemaradtam a pillanatról, amikor ördögtől való lett a kiságy. A válaszok alapján mintha legalábbis szöges verembe dobtam volna.

Nem, "kedves" #13, képzeld, nem untam meg. Figyelek az igényeire, sose hagyom sírni, egyszerűen csak nem lógatom magamon 24 órában. Sír, ha éhes, sír, ha álmos, sír, ha fáj a hasa, sír, ha peluscserét szeretne és minden alkalommal megyek hozzá. Ezért azt feltételeztem, ha testközelségre vágyik, akkor is sír, tehát nyilván olyankor felveszem. Most például hasfájós lett, így egész délután és este összebújunk, mert olyankor fáj neki. Nyilván, olyankor nem hagyom a kiságyban. De olyankor a karomban is ordít. Így vettem neki cseppeket és remélem, hatni fog. Biztos azért, hogy megszabaduljak tőle, véletlenül se azért, hogy ne legyen fájdalma🙄

Legfontosabbnak a biztonságát tartom, és mivel egy félbemaradt felújítás alatt van a lakás, egy csomó helyiségbe eleve nem vinném be. Semmi keresnivalója a porban a saját kényelmes, tiszta szobája helyett. Eddig se értettem, miért lenne jobb helyen a wc-n, amíg anya sz@rik, mint a saját helyén, azoknál, akik oda is viszik magukkal. (Természetesen nem a letehetetlen babákra gondolok. Ha az anya máshogy nem tudná megoldani, mert a baba ordít, azt nyilván ne hagyja.)

Csak rugalmas kendőm van, ami hosszú távon nem ártalmas a babának. Annak használata tervben is van, de még nem tanultam meg rendesen felkötni, csak egyszer próbáltam terhesen, így még nem merem. De azt se használnám mindig. Például zuhanyozni is kell, vagy, ha főznék (most átmenetileg nem főzök), nem hiszem, hogy jobb helyen lenne rajtam a forró olaj mellett, mint a biztonságos helyén.

Szóval azt a részt értem, hogy "ne hagyd sírni", de azt nem tudom hova tenni, hogy már az is bűn, ha valaki használ kiságyat, amit eleve arra találtak ki. (Most nem csak arra gondolok, hogy én napközben is bele merem tenni néha, hanem kb.azokat is meg szokták lincselni, aki éjszaka abban altatja.)

aug. 30. 10:57
 16/44 A kérdező kommentje:

#14! Ja, igen, erre nem reagáltam. Persze, hogy nem tudatosan nyúl még. Igen, kalimpál, de ha már ott van rácsodálkozik. Tegnap például a szemüvegem akarta levenni. Nyilván nem tudatosan, hanem beleakadt a keze és a fogóreflexnek köszönhetően megfogta.

Rengeteget van ölben, pl.most is, mert panaszkodott és mentem.

Szó nincs arról, hogy nincs eleget velem. Egyszerűen csak amennyiben neki is nekem is megfelel, úgy szoktam enni, hogy nem kell közben leennem a fejét, mint sokaknál láttam, naponta 1x lezuhanyzom, kimosom a kakis cuccait stb.

aug. 30. 11:09
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Csináld ahogy akarod

Te gyereked .

Ha felteszel ide egy kérdést viseld el a negatív válaszokat is

aug. 30. 11:10
 18/44 anonim ***** válasza:
65%
Ahogy nekunk sincs közünk ahhoz te mikor veszed fel a gyerekedet, ugyanúgy neked sincs ahhoz közöd ha valaki magával viszi a gyerekét szarni
aug. 30. 11:11
 19/44 A kérdező kommentje:
#17! Ki mondta, hogy nem viselem el?
aug. 30. 11:13
 20/44 anonim ***** válasza:
48%

Azta de lenézed azt aki magával viszi a gyermekét még enni is...

Ahogy irták, neveld ahogy te akarod, minek kerdezgetsz?

Ja, hogy érzed, hogy szarul csinálod, és megerősítésre vársz, hogy mégsem.

Amikor ?eg leírják, hogy igen, más magára köti a gyereket, viszi magával a házban mindenhová, neked áll feljebb, meg te vagy felháborodva, nem győzöl itt hapogni

aug. 30. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!