Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szórakoztatod a kisbabádat?

Szórakoztatod a kisbabádat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hetes és egyelőre minta gyerek. Éjszaka ébreszthetetlen, nappal viszont másfél -2 óránként kér enni. Mivel az evés még eleg hosszadalmas, 2 etetés között kb.1órám van, amikor intézhetem a dolgaimat. Ő azonban a tévhittel ellentétben, nem az az eszik-alszik baba. Ezekben az 1 órákban gyakran ébren van és elnézelődik az ágyában. Kirakom neki a rácsra a kontrasztos könyvét vagy egyéb biszbaszt, nézegeti, megpróbálja elérni. Ha épp úgy sikerült lerakni, volt, hogy el is érte. Nem sír persze, azt nem hagynám, de nekem lelkiismeret furdalásom van, hogy ott van ébren én meg "soha" nem foglalkozom vele. Azért az idézőjel, mert azért az idő nagy részét a szoptatás teszi ki, illetve naponta legalább 1x azon kívül is van anya time. Meg persze, ha épp a szobájában van dolgom, akkor is beszélek hozzá, ha nem, olyankor is benézek azért. De aktívan nem foglalkozom vele. Sz@r anya vagyok, már most?

aug. 28. 15:13
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Annyit csináltam másképp, hogy hordtam magammal a lakásban, mindig ott tettem a padlóra, ahol épp voltam. Így tudtam beszélni hozzá. Valamennyit hordoztam is, hiába nem volt letéve se nyugtalan, szerintem jót tesz az egyensúlyérzékének a ringatózás.
aug. 28. 15:28
 2/44 anonim ***** válasza:
97%

Szàmomra az kicsit fura, hogy 1 hetesen be van rakva egyedül egy szobába (ébren), te meg csinálod a dolgod a ház másik felében. Szerintem legyél ott mellette vagy vidd magaddal oda ahol te vagy, beszélj hozzá ha ébren van. Amikor alszik, akkor oké, hogy egyedül hagyod a szobába, de én még akkor is bébiőrt kapcsoltam és úgy mentem ki pl a konyhába mosogatni. De lehet csak én vagyok túl parázós. 😊

Egyébként természetesen nem vagy rossz anya!!! 1 hetes a kisfiad, még te is most tanulod az anyaságot, majd bele rázódsz ebbe a szerepbe 😊

aug. 28. 15:48
 3/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell az arcaba maszni, ha amugy elvan, de azert en mindig “vittem” magammal, ha mashol volt dolgom.

Volt hogy csak leraktam a foldre a jatszoszonyegere mar egeszen pici ujszulottkent is, en meg mittudomen, ott hajtogattam ruhakat mellette, de pl ha foztem a konyhaban, akkor babaobolben ott volt a kozelben, ha ebren volt. Volt kereke, igy konnyen mozgathato volt :D

Persze ha aludt, az mas, de ebren nem hagytam/hagyom magara soha.

aug. 28. 16:15
 4/44 anonim ***** válasza:
96%

1 hetes a baba.

Tehetsz neki bármilyen kontrasztos izét, biztos nem fogja érdekelni

Én nem hagytam soha egyedül a gyereket a szobában amíg ilyen pici volt max ha wc-re kellett mennem.

aug. 28. 17:15
 5/44 anonim ***** válasza:
76%

"Megpróbálja elérni"

Aha, persze, az egy hetes gyerek. Mesélj még 😃 Azt se tudja, mire való a keze, meg merre van az előre, a világát nem tudja még egy ekkora baba.

aug. 28. 22:56
 6/44 anonim ***** válasza:
65%
Hátizé... sem az egy hetes gyerek, sem az egy hetes gyerek anyja nem csinálja ezeket, amiket leírtál. :D
aug. 28. 23:29
 7/44 A kérdező kommentje:
#6! Mármint mit? A baba nem nézelődik vagy az anya nem reggelizik a szomszéd szobában? Melyik olyan hihetetlen?
aug. 28. 23:37
 8/44 anonim ***** válasza:
56%
Az utóbbi még csak-csak, de egy egyhetes csecsemő pár centire lát ki a fejéből, nem nyúlkál semmiért sem.
aug. 29. 12:47
 9/44 A kérdező kommentje:
#8! Nem tudok linket küldeni, de te is rákereshetsz. Az újszülött 20-30centire lát fekete-fehérben. Pont ahogy a kontrasztos könyv is van. Mi a probléma?
aug. 29. 13:02
 10/44 anonim ***** válasza:
68%

Ok, de a nyakamat teszem rá, hogy nem nyulkal érte.

(Nem a 8-as vagyok)

aug. 29. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!