Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól tartotta a babátok a...

Mikortól tartotta a babátok a fejét?

Figyelt kérdés

7 hetes a kislányom, megmondom őszintén engem eddig nem nagyon izgatot, hogy nem birja még tartani a fejét (2-3 másodperc megy neki de úgy hogy közbe lefele néz nem birja jobban megemelni) mert, hogy majd mindent a maga idejében, főleg, hogy átforditani áttudja, van mikor könnyebben van mikor picit szenved vele.

A védőnő szerint már tudnia kéne tartani a fejét, kemény felületen is, és, hogy ha kövi héten sem fog neki menni, hogy több ideig tartsa a fejét akkor szól a dokinak és akkor kérni kéne beutalót rehabra. Kb 5 hetes kora óta ezzel a fejemelgetéssel van megáldva meg az oldalra forditással.

Én úgy tudtam, hogy az a lényeg, hogy 2 hónaposan már tudja egyik oldalról a másikra fordítani, meg elég ha 2 hónaposan fogja majd emelni úgy ahogy kell addig még van időnk.

Többször is hasaltatom egy nap de csak mert szeret úgy lenni. Nem szeretném rá eröltetni, mert aztan meg abból nagyobb baj lesz szerintem.

Persze, ha úgy van akkor elfogom vinni gyógytornára vagy valamire, de szerintem nem olyan nagy baj ha picit le van maradva.

aug. 15. 10:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
2 hónaposan mentek oltásra úgyis, ott megkérdezném a dokit, hogy kell-e vinni gyógytornára vagy nem. A védőnő véleménye különösebben nem számít.
aug. 15. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
2 hetesen már tovább is tartotta.
aug. 15. 10:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
En nem is hasaltattam, nem hogy figyeljem meddig tartja a fejet…. Onnantol hasalt, hogy magatol atfordult. Gyonyoruen tartotta mar akkor, mert addigra erosodott meg.
aug. 15. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2 hónaposan már percekig tudott lesekedni hason... De születésétől megtudta tartani, emelni 10-20 másodpercre 😊
aug. 15. 12:54
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem vidd el dévénytornára egy állapotfelmérésre... Ártani nem árt.

Ez nem lemaradás kérdése..lehet laza az izomzata azért nem tudja megtartani a fejecskéjét.. Neki ártasz ha nem lépsz előre az ügyben.

aug. 15. 12:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is már Születéstől tartotta a fejét jó pár mp-ig. Doki meg is lepődött. De nálunk nagyon gyors volt a mozgásfejlődés is. 2.5 hónaposan már forgott.

Próbáld meg motiválni, hogy tartsa a fejét és nézzen előre. A fekete fehér kártyák vagy könyvek nagyon sokat tudnak ebben segíteni. De ha esetleg még így sem megy neki ne aggódj, fejlesztésen hipp hopp megtanulják. Lehet laza vagy éppen feszes az egyik izomzata. Dokit ha tudod hívd fel, dévényeshez meg foglalj időpontot. Max elküld, hogy semmi baja a gyereknek :)

aug. 15. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Forgatni már pár naposan is forgatta a fejét. Pár percig kb 4 hetesen tartotta a fejét. De nagyon hasfájós(volt), így rengeteget volt hason, aludni is csak úgy tudott.

A gyerekorvossal beszélj, úgyis jön az oltás mindjárt és tovább küld, ha szükséges.

aug. 15. 13:30
 8/11 anonim ***** válasza:
49%

Jesszusom dehogy van baj.

Az én gyerekem 2 és fél hósan kezdte felemelni a talajról, ordított hason, 3 és fél hósan szépen könyökölve tartotta a fejét 5-10 percig. Majd 5 hós kora óta hasán éli világát mióta forog..Birom a magyar védőnőket... nincs baj..

aug. 15. 13:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Persze mindenféleképpen mondom neki. Ezt a 5-10 és 10-20 perceket ezt megállás nélkül értitek? Mármint ez idő alatt egyszer se tette le a fejét? Folyamat a levegőbe volt?
aug. 16. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:
8 vagyok, igen 5-10percig nem rakta le a fejét.. De nem feltétlen van baj a babádnál hiába lepontoztak vagy lepontoztál..
aug. 16. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!