Baj ha nem kúszik-mászik de próbál ülni?
Azt hiába csinálja 9-es, ez nem azt jelenti, hogy ülni akar.
Az én fiam is csinálta volna ha hagyom.
Úgy kezdett ülni, hogy maszasbol ült ki, az alkarjara támaszkodva.
Ebbol nem lesz rendes ules, csak kivancsi. Maszast ne gyakorold vele ha lehet, kuszni se tud meg.
Lassan lehet jelezni a gyerekorvosnak aztan elmondja a tovabbiakat. Papiron ugye 8 honapos korig kene kusznia, ez lehet meg lesz, lehet nem. De nyugi, nincs semmi akkor sem, ha kesik, csak kapja meg a megfelelo tornat ra, ha kell, ez a lenyeg. A terapiat neurologus irja ki, oda haziorvos tud beutalni vagy maganba is lehet menni.
8-as vagyok, amit írtam, azt jórészt onnan tudom, hogy fiammal 2-13 hónapos koráig jártunk gyógytornára feszesség miatt (+ jött magánban konduktor is), így több helyről is kaptam infókat.
A fiam amúgy szintén a 37. hétre született, és a feszesség ellenére is időre csinált mindent.
Ettől függetlenül szerintem 3 hét késésen nem fog problémázni se a doki, se a védőnő, de az már nem is számít koraszülésnek, ennyi idős korára már be kellene hozni az elmaradást, ha volt is valami születésekor.
"egy szóval nem írtam hogy engedem"
Megteremted a helyzeted, hogy fehúzhassa magát = engeded.
Mivel ez egy rossz reflex, amit az valt ki, hogy döntött helyzetben van, előtte meg kapaszkodó, ezt kell kiiktatni. Kerülni a pihenőszék, döntött babakocsi használatát.
Tehetsz a helyzetért és ellene is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!