Nem kúszik, nem mászik. Ennyi idősen baj?
Babakocsiban hogy szállítod? Van pihenőszéke?
Nem jelenteném ki kategorikusan, de ez annak a jele szokott lenni, hogy sérült a mozgás szabadsága.
Szerintem baj, de én első körben a védőnőt kérdezném.
Nálunk is késve indult a kúszás, gyógytornászhoz jártunk, aztán beindult.
Semmivel nincs elkésve.
Kúszni 6 és 9hónapos kora közt kell elkezdeni a nagykönyv szerint, mászni pedig 7-10 hó közt.
Nekem a nagyobbik pl nem is kúszott. 8hónaposan kezdett egyből a mászással.
A kicsi pedig 6.5 hónaposan, kb totál egyszerre kezdett el kúszni, mászni (felváltva csinálta), felülni.
4 és 2 évesek ma már, semmi bajuk nincs emiatt.
7, nem elkésve van 🤦, hanem egy zsákutcat jelentő mozgásformát (ülést) preferálja a gyerek ahelyett, hogy folytatná a kúszást.
Ez nincs rendben.
A hordozót hanyagolni kellene (a görnyedt póz kiváltja a kapaszkodó, hasból felülésre motiváló reflexet). Pihenőszéket, hintát is, ha van.
Azt ugyan nem tudom elképzelni, hogy mózesben teljesen fektetett pózból mi motiválja.
Gyermekekkel és babákkal foglalkozó gyógytornász vagyok és azt javaslom, hogy már most keress fel egy gyógytornászt és nézesd meg a picit.
Mehetsz baba FDM-hez, Dévényeshez stb de innen nézve van néhány disztórzió a testében ami miatt nem kényelmes számára a fekvés és emiatt fel szeretne ülni, hogy kijöjjön a kényelmetlen helyzetből (kompenzál). Minél hamarabb viszed szakemberhez annál hamarabb hozzák rendbe, ne várj 9 hónapig (igen, megengedőek vagyunk de nem mindegy a körülmény, nálatok gond van hisz a gyermek jelez a felüléssel és azzal is, hogy elkezdett kúszni de inkább abbahagyta). Elképzelhető, hogy reflexes gond is van.
De ne ijedj meg, rendbe fog jönni a kicsi, viszont mindenképp gyógytornász és ne védőnő (sajnos a mozgásfejlődéssel kapcsolatban olyan sületlenségeket szokott a többségük mondani az anyukáknak, hogy rossz hallgatni, persze tisztelet a kivételnek..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!