Most akkor tényleg sovány a babám?
Sziasztok!
Kislányom egy hete töltötte az 1 évet. Múlt hét szerdán voltunk az 1 éves státuszon ahol 7060grammot mértek a súlyának. Amúgy is pici súllyal született 2460grammal. Így ahogy számoltam 7380grammnak kellene lennie jelenleg. Télen volt jó pár hét amikor elég betegesek voltunk, kisfiam haza hozott nagyjából minden nyavalyát az oviból. Ebben a pár hétben kicsit vissza esett a súlya kislányomnak, de azóta minden hónapban hízott. Védőnőt kérdeztem, hogy jelenleg jó e a súlya és azt mondta, hogy önmagához képest teljesen jó. A háziorvos sem mondta hogy gond lenne. Viszont voltunk pénteken fejlődés neurológián kontrollon és ott a doktornő megkérdezte hogy hány kiló, mit eszik, mennyit stb stb. Annyit mondtam hogy kicsit több mint 7 kiló. Erre azt mondta hogy sovány. Én nem gondolnám egyébként soványnak, mert szép formás baba, de nem hagy nyugodni azóta se. Szerintetek? Van valaki hasonló helyzetben?
Amiket leírtál, az alapján egyetértek a védőnőddel. Egy 3000 g-al született, egyszer sem volt beteg gyerek kb 10 kiló 1 évesen, a te babád kisebb volt eleve, és betegségbe is volt többször, de magához képest tényleg jól fejlődik. Igen, sovány, de nem azért mert valami baja volna. Majd összeszedi magát idővel.
A fejlődésneurológus tudja mennyivel született, és hogy fejlődött a súlya?
Hát én jól el vagyok maradva. Azt sem tudtam, hogy van fejlődés neurológus ( neurológusról azért tudtam 😅🫣). Ma is tanultam. Köszönöm!!!
2 gyerekem van és 1 éves korukra mind a kettő 10 -10.7 kg volt.
Születési sulyuk: 2.900, 2.600
Leszögezném, hogy_nem értek hozzá, de ha nem_zörögnek a csontjai, akkor szerintem rendben van.
Te látod rajta, ha csont-és bőr, akkor éhezik. Nem a súlya számít, nem_a kilói.
Ha egészséges,jókedvű baba, akkor okés.
Ha éhes lesz,úgyis jelzi,úgyis sír.Valahol hallottam egy olyat, hogy egy anyuka meg tudja különböztetni a gyerekének több különböző sírását.
Ha rendesen fejlődik,akkor okés, nem kell direktben hízlalni, annyit nem is bír a gyomra. Ezek a "babasztenderdek" szerintem csak ilyen ajánlások,nem feltétlenül vonatkozik mindenkire. Pl aki koraszülött volt, az nem biztos, hogy ugyanúgy fejlődik pont, mint a másik. Szóval ilyen esetben ez nem biztos, "szent írás", meg "törvény", hogy "Ennyi kilónak kell lenni!" Ha jól érzi magát, akkor okés.
Nem kell tömni, a saját igényei szerint kell táplálni.
Egyszer beszélt egy csávó egy videóban, hogy egyszer beállította a testzsírszázalékát úgy, ahogy ajánlott, ami az előírás, amit a tudósok kiszámítottak, hogy az az optimális, de úgy nem érezte jól magát.
Nekem meg egyszer volt olyan, hogy depressziós voltam, és anyám csinált ilyen orbáncfű-citromfű-tea-kombót, minden nap egy litert(?), és rámparancsolt, hogy igyam meg, mert egy litert abból naponta "meg kell inni". Még akkoris, ha nap közepén csinálta, amikorra már ittam egy csomó vizet, akkorra már annyi folyadék nem kellett. De mivel féltem anyámtól, kénytelen voltam meginni, rákényszerítettem magamat, és gyakorlatilag egész nap nem csináltam mást, nem is tudtam, mert annyira tele volt a hasam, mint ittam, egy helyben ültem, vártam, hogy leülepedjen, és mentem pisilni, utána ittam a következőt, hogy mindenképpen aznapra elfogyjon. || Aztán egy idő után gondoltam, hogy "k@pj@ be anyám, nem fogom az ő kedvéért tönkretenni magamat, a testemet"; és onnantól csak a felét ittam meg.
|| Vagy pl, tegyük fel, hogy van egy képzeletbeli ország. Kétféle politika van. Az egyik, akinek az emberek jóléte/jólléte számít, a másiknak a statisztikák, hogy "jók legyenek a számok." Ha valaki pl rosszul él, őt nem vígasztalja, hogy jók a számok. Őt nem fogja érdekelni, meg lázbahozni, hogy "jó a GDP", meg akármi. Tehát nem feltétlenül az a jó neki (minden esetben),ha statisztikailag megfelel a sztenderdnek.
||Pl hallottam olyat, hogy vannak olyan vékony nők,akiknek be szoktak szólni, hogy "gebék",pedig nekik egyszerűen csak gyors az anyagcseréjük-gondolom-, olyan az alkatuk. Én is meglepődtem egy-két emberen, hogy tényleg neki az a normális, az egészséges kinézete, de több ilyen csajtól is hallottam már, hogy a beszólongatások miatt hiába próbált kínkeservesen hízni, tömte magát; csak nem sikerült fölszednie pár kilót.
||A kérdés kifejtését még nem_olvastam el,bocsi.
||Amúgy,amikor születtünk, a bátyám volt a magasabb, én voltam a kövérebb. Lehet, hogy ténylegesen, számokban is látszott, de lehet, hogy csak arányban. Aztán megnőttem, megnyúltam, és vékonyabb lett az alkatom.
---
Bocsi,ha hülyeséget írtam.
*szal nem kell feltétlen a gyereket hozzáigazítani a(z elvárt) számokhoz,az nem biztos, hogy jó neki.
Ha eleve kisebb méretű, akkor nem annyi kiló legyen,mint a társai.
(Bocsi,ha butaságot írtam,én nem_értek hozzá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!