Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sovány lenne a 3 hós babám?

Sovány lenne a 3 hós babám?

Figyelt kérdés

Ma voltunk a védőnőnél, és kevesellte a súlyát.

2700 g volt a születési súly, 2580 g hazahozatalkor, és most a napokban lesz 3 hónapos, és 4740 g. Csak anyatejes.

Ez tényleg kevés???

2013. júl. 18. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A védőnőkkel ez esetben nem kell foglalkozni.

Átlagos súllyal született babák esetén az az irányelv, hogy fél éves korra kell megduplázni a születési súlyt. És azért a 2700 gramm se olyan nagyon kevés súly.

Ez nálatok 5400 gramm. Most 3 hónaposan már majdnem 5 kg a babád. Akkor mi a kérdés?:)

2013. júl. 18. 17:02
 2/4 Kerria ***** válasza:

Szerintem nem... nem kevés. Azt szokták mondani nálunk a védőnők, hogy havi 1 kg az ideális,normális. Ez azonban nem szentírás. Fél éves korára kell, hogy a születési súlyát megduplázza, egy éves korára pedig triplázza. Ha ezt nézem, akkor teljesen jó írányban halad a babád. Én nem aggódnék...

Azért kérdezz majd rá, miért kevesli.

2013. júl. 18. 17:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Fél éves korára kell a születési súlyát megdupláznia.

Az ugye 5400 g lenne. 660 g kell 3 hónap alatt még.

Szóval egyáltalán nem esik a sovány kategóriába.

2013. júl. 18. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam. Köszönöm a válaszokat.

Én sem tudom, miért kevesli, mert én is azt hallottam, hogy fél éves korára kell megdupláznia.

2013. júl. 18. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!