Mit csináljak, ha elrontottam a gyereket?
Tudom, sokat hibáztam, ne kezdjetek savazni.
Van egy 6 éves kislányom és 13 hónapos kisfiam, lányommal nem volt ilyen gondom igazából.
Fiammal más a helyzet…
Történt, hogy magam mellé szoktattam nagyjából 7 hónapos korában. Fogzás miatt felkelt sokszor, a fáradtság miatt csak pár napig tudtam ezt a ki-be rakosgatát a kiságyból, szóval inkább magamhoz vettem. Szopizott, aztán aludt vissza.
Tudom, nem cicin kellett volna altatni stb.
Most ott tartunk, hogy szintén a fogzás és meleg miatt, nagyon rosszul alszik, folyamat cicizni szeretne, én meg természetesen nem alszok semmit. Mérlegelve a dolgokat, mivel nappal sem tudok kialvatlanul működni, le szeretném szoktatni, de nagyon nem megy. Lányommal ez pikk-pakk történt, de fiammal sajnos már nem…
Tudtok esetleg néhány praktikát, mit lehetne ilyenkor tenni?
Nagyon nehezen viselem sajnos.
Van egy 6 évesed és annyit se tudsz, hogy egy kicsinél semmi se állandó?
Semmit se rontottal el, azt majd most fogsz. Szoktasd le erővel és csinálj új problémát magadnak ahelyett, hogy "sodródnál az árral", azaz úgy csinálnád ahogy most igényli és kivárnad a meleg végét, amivel valószínűleg el is múlik a mostani nyűgje vagy esetleg tehetnél is a meleg ellen, hogy komfortosan tudjon aludni és akkor senki se szenvedne
Nyilván nem állandó, ha leszoktatáshoz kérek segítséget, és leszokik, akkor gondolom mindenkinek jobb lesz. Mivel a lányom is eddig szopizott és rettentő egyszerűen leszokott, tulajdonképpen nincs tapasztalatom ilyen téren… mivel a fiam sokkal nehezebb eset, főleg hogy a fogzást is sokkal nehezebben viseli.
Éjszaka úgy gondolom mindent megteszünk, hogy komfortos legyen neki…
Kanilula van azomjas
Amint hivosebb lesz az ido jobb lesz.
Amugy meg nekem 1 eves korig vwlem aludtak pont az ejszakai szopi miatt.
Nem rontottad el.
Nincs 2 egyforma gyerek.
Nekem 3 van, mindhárommal más és más volt. A szoptatás is, és minden egyéb.
Most várom a negyediket, mondhatni, mindenre fel vagyok készülve.
(Lehet amúgy szar anyának nevezni, köpködni, de a harmadikat pl én önkényesen elválasztottam 7 hónaposan, a 3.mellgyulladásom után. Meg lehetett volna előzni, lett volna rá más megoldás? Lehet. 3 kritikus nap volt, utána lenyugodott...)
Nem rontottad el, szimplan neki mas igenyei vannak es alkalmazkodtal. Ennyi tortent 🤷♀️
Ha szeretned, szoktasd le. Nekem amugy ugy sikerult (15 honapos volt akkor), hogy egyszeruen csak a ferjem altatta es cumisuvegben kapott vizet, ha kellett. Az elso 3 nap azert nehez volt, de kitartottunk, addig en el is mentem egy masik szobaba aludni, nehogy eszebe jussak (mert amugy egy agyban is aludtunk sokaig).
De elarulom, hogy ez a keleseken picit segitett csak, viszont az en komforterzetemen sokat dobott. Ugyanugy millioszor kelt ejszaka es mellettunk aludt, de legalabb nem a mellemen logott egesz ejjel, en mar szimplan ettol jobban ereztem magam es ezert is szoktattam le, mert fizikailag rosszul voltam mar ettol a fajta szoptatastol. Egyszeruen eleg volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!