A babatokhoz engednetek a narcisztikus nagymamát? Joga van látni?
Figyelt kérdés
Dilemmam van.
A nagymama beteg. A férjnek rengeteg fajdalmat okozott. Nem akarja a saját életébe se azt az embert. De most egy ideje bajolog, a tökéletes nagymama kepet színleli. De pontosan tudja, hogy bármikor kipukkanhat a lufi....
Azért tartja fenn ezt a terhelt viszonyt amiben engedi, hogy a nagymama uzze a szinjatekat, mert úgy gondolja joga van az unokanak ahhoz, hogy legyen nagymamaja, és a nsgymamanak is az unokahoz.
Jelenlegi álláspont, hogy amíg normális, addig hagyjuk. Ha megmutatja az énjét, bucsuzunk.
Mit gondoltok?
júl. 7. 14:44
11/16 anonim válasza:
Ha a gyerek lenne az első, nem engednétek oda. De fontosabb, mit gondolnak mások.
12/16 anonim válasza:
Nem tartom apámmal a kapcsolatot és az unokáját még nem is látta. Azért sem mert nem akarom a gyerek közelében és Azért sem mert a saját sebeimet sem akarom feltépni. Úgyis tudjátok hogy kipukkad a lufi akkor minek kellett ez hogy férjed folyton lássa azt aki tönkretette?
13/16 anonim válasza:
Nektek se a gyerek az első, ne áltasd magad, mert a gyereknek nincs szüksége egy nárcisztikus nagymamára. A láthatási joga meg havi 1x 4 óra, ha a bíróság megítélte, de ahhoz előbb végig kell nyomnia a pert, amit nem fog, mert nem fog magának kellemetlenségeket okozni egy olyan unoka miatt, akit lesz.ar. A gyerek érdeke néha az, hogy a mérgező családi kapcsolatokat lezárjuk örökre. Ha a tulajdon anyád/apád akkor is. Tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű, de szükséges.
14/16 anonim válasza:
Így van, 13-as. Én is lezártam a kapcsolatot a szülőkkel, nem is engedném a gyerek közelébe őket, mert nekem valóban a gyerekem az első.
A kérdezőnek meg a férjének nem.
15/16 anonim válasza:
Nálunk is ilyen a nagyi. Láthatja a gyereket két hetente egy órára, de nem maradhat vele kettesben. Ha nem tetszik neki, mindig elmondom, hogy mehet bíróságra, majd viszek minden papírt és bizonyítékot, hogy soha többet egy percre se legyen joga látni.
16/16 anonim válasza:
Valószínű, hogy 5 percnél tovább úgyse lesz normális. Kérdés, hogy az 5 perc után képesek lesztek-e neki ajtót mutatni, vagy még hitegetitek magatokat, hogy ez nem is olyan súlyos. Ti utáljátok, és a gyerek úgyis megérzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!