Nem szeretett gyerek örökbeadása, miért ekkora tabu?
Vagyis , ha van egy anya aki már bőven túl van a szülés utáni depresszión, esetleg volt is neki. Kezelték is. Elvben ki is kezelték.
És továbbra is azt gondolja, hogy képtelen beleszokni az új helyzetbe. Mert vissza akarja kapni a régi életét. És egyszerűn alig tudja szeretni, vagy egyáltalán nem tudja, képes szeretni a gyerekét.
Akkor miért van az, hogyha felmerül az örökbeadás gondolata , mint arra egy reális lehetőség, hogy ne mérgezze tovább a gyereke érletét.
Akkor az valami ördögtől valóan borzalmas dolog?
És automatikusan egy felelőtlen rossz ember , aki ezt meglépné?
Ezt én egy teljesen felelősségteljes és racionális döntésnek látom. Hiszen aki vár gyerekre, az is örül.
A gyereknek is jó. Mert nem szenved tovább az esetlegesen ambivalensen viselkedő anyjától. Vagy akár nem terrorizálják tovább. Mentálisan van esélye egy normális és kiegyensúlyozott életre.
És a szülőnek is jó. Hiszen egy olyan tehertől szabadul meg , amit képtelen volt viselni.
Az apa bármilyen státuszú lehet. Akár ő maga is lehet az aki aztán felneveli a gyereket. Nem feltétel az örökbeadás. De mégis ez az alapkérdés.
Szerintem ez környezet függő is. Akit ismertem és örökbe adta babáját ott inkább támogatták, mert olyan volt a helyzete sajnos, persze volt olyan aki ítélkezett.
Most ismerek egy pár babára vágyó embert, őket nem érdekli az ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!