A babatokhoz engednetek a narcisztikus nagymamát? Joga van látni?
Dilemmam van.
A nagymama beteg. A férjnek rengeteg fajdalmat okozott. Nem akarja a saját életébe se azt az embert. De most egy ideje bajolog, a tökéletes nagymama kepet színleli. De pontosan tudja, hogy bármikor kipukkanhat a lufi....
Azért tartja fenn ezt a terhelt viszonyt amiben engedi, hogy a nagymama uzze a szinjatekat, mert úgy gondolja joga van az unokanak ahhoz, hogy legyen nagymamaja, és a nsgymamanak is az unokahoz.
Jelenlegi álláspont, hogy amíg normális, addig hagyjuk. Ha megmutatja az énjét, bucsuzunk.
Mit gondoltok?
Azt gondolom, hogy ez a férjed döntése. Ő is a gyerek szülője, neki is ugyanolyan jogai vannak, ő is beleszólhat abba, kivel tart kapcsolatot a gyerek.
Te döntesz a saját szüleid kapcsán, ő dönt a sajátja kapcsán, ez ennyire egyszerű.
Én személy szerint amúgy nem tartanék kapcsolatot ilyen anyával, ahogy nem is teszem meg a sajátommal, nem is làtta sosem az unokáit és nem gondolom, hogy joga lenne hozzájuk. A gyerekemnek meg nincs szüksége ilyen nagymamára.
De én nem a férjed vagyok, az ő nézete az övé, azt kell elfogadni.
Én nem ismerek ilyen személyt szerencsére de le írnád mi a gond vele? Tényleg érdekel.
Mit csinal pontosan egy ilyen ember? Miért csak bájolog?
Hú, utolsó elég hamar megcimkeztel, miközben ugyanezt kritizalod. Érdekes.
Nem én találtam ki, hogy narcisztikus. A lényeg, hogy mindent csak a saját érdekében csinál ha vmit elakar érni, bármilyen eszkozhoz folyamodik. Most épp a bajolgas. De amint kilep, letombolja valakin. Nincs empatiaja.
Az alap h kettesben nem hagyjuk őket!
Nálunk is ilyen az anyós (vagy apai nagymama, kinek mi). Szerencsére 1000 km-re élünk, és ritkán jön látogatóba, mert fél tőlem (egy idő után el szoktam küldeni a p**ba mindenki lelki nyugalma érdekében), tudja, hogy nincs szívesen látva (nyilván nem véletlenül). De nincs eltiltva, ha szeretne jönni, mindig jöhet, hívjuk is, kifejezetten az unokájával való kapcsolattartás érdekében, és amikor mi megyünk Mo.-ra, akkor is szervezünk mindig vele több találkozót is. De őt az unokája (aki amúgy ezt pontosan érzi) nem nagyon izgatja, csak így "most szórakoztassál öt percig, oké, köszi, uncsi, most hagyjál békén" szinten.
Egyébként azért nem tiltjuk el az unokájától, mert mindkettőnk szerint az unokának nem árt, ha lát olyan embereket, akik a szüleitől eltérő módon viselkednek vele, és látja azt is, hogy mi ezt hogy kezeljük.
Jogilag sajnos joga az van hozzá.
Nem tilthatod el, mert bíróságra mehet nagyszülői láthatást kérni.
Más kérdés, hogy én se szívesen engedném hozzá a gyereket (sajnos nálunk is hasonló a helyzet... kettesben biztosan nem hagyom én se őket)
Pontosan így. Ez az egész "cirkusz" pont azért van, hogy ő nagymamaskodhasson. Nem az unoka miatt. Ha az unoka társasága kellemetlen, pl. Sokat sír, kinszenvedes neki. Neki akkor kell, ha eltud venni. Ha tud taplalkozni a másik emberből...
Sajnos a miénk nem tudja h nincs szívesen látva. Vszeg túlságosan "jofejek " megfelelési kenyszeresek vagyunk. De tudom Ha önmagát fogja adni 1x, addig tartott a jó viszony. Nejem a gyerekem az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!