Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első kimenő baba nélkül,...

Első kimenő baba nélkül, megnyugtatnátok picit? Nálatok hogy végződött? Ti és a baba hogyan viseltétek?

Figyelt kérdés

Eredetileg úgy terveztem, hogy a baba is csatlakozik, anyukámmal vagy férjemmel. De ebben a melegben nem akarom nyúzni, jobb neki itthon, a hűvösben.

Kb. 2-2 és fél órát leszek távol. 4 hetes, próbáltam alvásidőre időzíteni a programot, de még pici, van, hogy nem alszik, vagy korábban többet alszik és utána keveset stb.

Izgulok, az az igazság.

A férjem lesz itthon vele, de mondta anyukám és anyósom is, hogy ha kell, szívesen jönnek, mint "segítség" (imádnak unokázni:D).

jún. 24. 17:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
4 hetesen még a világát sem tudja. Tök mindegy neki, ki lesz vele arra a 2 órára. Lehet, hogy éppen aludni fog ezidő alatt.
jún. 24. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Péntek de. szültem, vasárnap hazamentünk, másnap vissza kellett mennem varratszedésre, pár órát a párom volt vele és a 2,5 évessel. Kicsit küzdelem volt neki, mert a lefejt tejet nem akarta elfogadni a cumisüvegből, de túlélték
jún. 24. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Legyen neki kaja, hogy ki adja neki, az nem érdekli még. :) Cumis üveget előtte teszteljétek, elfogadja-e. 5 hetes volt mikor orvoshoz kellett mennem, kb 2-3 órát voltam távol. Kicsit furcsa volt "kimozdulni". Férjemmel elvoltak, semmi gond nem volt. Ne izgulj.
jún. 24. 18:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első 4 hónapban kb. felüdülés volt minden pici idő, amit a lányom nélkül tölthettem. Ez így sz*rul hangzik, tudom, de na... az tényleg egy 0-24-es szolgálat volt nálunk egy letehetetlen babával és NAGYON betudtam sokallni, ráadásul még küzdöttem a szülés élményemmel, a változások megélésévek, az új szerepemmel, stb. Szóval tudtam, hogy jó kezekben van és egyáltalán nem volt semmilyen rossz érzés bennem, hogy kicsit "friss levegőre mentem", sőt... Éreztem, hogy ez kell a mentális egészségemhez, jobban jár a gyerekem is, ha ezt megadjuk magunknak.

A férjemre azóta is egy pillanat izgalom nélkül ráhagyom.

Amikor először hagytam anyukámmal, akkor kicsit aggódtam, de csak mert nem voltam benne biztos, hogy nem fog felhívni, hogy ordít a gyerek és nem tud vele mit kezdeni, vagy hogy elmondtam-e minden tudnivalót, stb. Aztán a következő nagy lépés az volt, amikor először hagytam apukámmal, majd amikor a bébisziterrel, majd amikor a bölcsiben és itt tartunk most. A bébiszitter és a bölcsi viselt meg a legjobban, de nah... ez amolyan természetes folyamat szerintem. Majd ráérzel, hogy nem is olyan rossz néha elengedni azt a bizonyos gyeplőt. :)

jún. 24. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
De minek kell oda az egész család ha a férjed ottvan? Nem tud elbánni egy 4 hetes gyerekkel? Kell az anyukád az anyós a szomszéd is ? 😥🥹
jún. 24. 21:25
 6/7 A kérdező kommentje:

De, teljesen jól elvan vele, mert igyekszünk mindent együtt, közösen csinálni a babával (vagy felváltva).

Viszont a szüleink nagyon lelkes nagyszülők, imádják az unokát és ez is ürügy nekik, hogy lássák, foglalkozzanak vele.

Ennek mi csak örülni tudunk igazából.

jún. 24. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk teljes kudarc volt sajnos, pedig nem mentem se messzire, se sokáig, kutyát sétáltatni mentem fél órára. 3 hetes volt a lányom, de úgy éreztem, megbolondulok, ha nem mehetek el EGYEDÜL otthonról. Aludt, mikor elmentem, és kb 10 perc múlva hívott a férjem, hogy amióta elmentem, ordít, és ő nem tud vele mit kezdeni. Persze baromira haragudtam a férjemre, hogy pontosan ugyanannyit tudok majd vele én is kezdeni, ha hazamegyek, mint ő, miért nem oldja meg... Kiderült, hogy kivenni se merte a kiságyból, csak állt fölötte, meg úgy csitítgatta. Megnyugtattam, vissza letettem, megint aludt, de másodjára már úgy hívott a férjem, hogy ő adott neki vizet, mert felhívta az anyját, aki szerint szomjas a gyerek, de nem ivott sokat, menjek haza, és etessem meg, mert ő ezt nem bírja... Na akkor már a váláson gondolkodtam hazafelé. Utána azért belejött.
jún. 24. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!