Első kimenő baba nélkül, megnyugtatnátok picit? Nálatok hogy végződött? Ti és a baba hogyan viseltétek?
Eredetileg úgy terveztem, hogy a baba is csatlakozik, anyukámmal vagy férjemmel. De ebben a melegben nem akarom nyúzni, jobb neki itthon, a hűvösben.
Kb. 2-2 és fél órát leszek távol. 4 hetes, próbáltam alvásidőre időzíteni a programot, de még pici, van, hogy nem alszik, vagy korábban többet alszik és utána keveset stb.
Izgulok, az az igazság.
A férjem lesz itthon vele, de mondta anyukám és anyósom is, hogy ha kell, szívesen jönnek, mint "segítség" (imádnak unokázni:D).
Az első 4 hónapban kb. felüdülés volt minden pici idő, amit a lányom nélkül tölthettem. Ez így sz*rul hangzik, tudom, de na... az tényleg egy 0-24-es szolgálat volt nálunk egy letehetetlen babával és NAGYON betudtam sokallni, ráadásul még küzdöttem a szülés élményemmel, a változások megélésévek, az új szerepemmel, stb. Szóval tudtam, hogy jó kezekben van és egyáltalán nem volt semmilyen rossz érzés bennem, hogy kicsit "friss levegőre mentem", sőt... Éreztem, hogy ez kell a mentális egészségemhez, jobban jár a gyerekem is, ha ezt megadjuk magunknak.
A férjemre azóta is egy pillanat izgalom nélkül ráhagyom.
Amikor először hagytam anyukámmal, akkor kicsit aggódtam, de csak mert nem voltam benne biztos, hogy nem fog felhívni, hogy ordít a gyerek és nem tud vele mit kezdeni, vagy hogy elmondtam-e minden tudnivalót, stb. Aztán a következő nagy lépés az volt, amikor először hagytam apukámmal, majd amikor a bébisziterrel, majd amikor a bölcsiben és itt tartunk most. A bébiszitter és a bölcsi viselt meg a legjobban, de nah... ez amolyan természetes folyamat szerintem. Majd ráérzel, hogy nem is olyan rossz néha elengedni azt a bizonyos gyeplőt. :)
De, teljesen jól elvan vele, mert igyekszünk mindent együtt, közösen csinálni a babával (vagy felváltva).
Viszont a szüleink nagyon lelkes nagyszülők, imádják az unokát és ez is ürügy nekik, hogy lássák, foglalkozzanak vele.
Ennek mi csak örülni tudunk igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!