Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves baba eddig szépen...

1 éves baba eddig szépen odahozott mindent ha kértem hallgatott a nevére, belepakolt a dobozba, odaadta amit kértem tőle. Most kB 2 hete bármit kérek tőle figyelmen kívül hagyja, nem ad oda semmit, többi lent?

Figyelt kérdés
Sokszor még a fejét is rázza, ha megkérem adjon oda valamit vagy hozzon ide. Normális ez ebben a korban? Vagy elfelejtette, amiket eddig megértett. Nem tudom, mi történt,nem tudom, hogy tanítsam így őt elpakolni, vagy bármire, ha figyelmen kívül hagyja vagy nemet int a fejével, bármit kérek tőle :(
jún. 21. 12:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Jajj ne írjon ki inkább senki ilyen kérdéseket, mert betalálnak fölöslegesen a 10es fele veszmadarak. 😓 1 éves...hagyjátok már élni! Te is, kérdező...
jún. 21. 20:37
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

10es vagyok

Nem vagyok vészmadár, mert 95%, hogy semmi baja, de egy emailt szerintem megér a neurológiára. Mikor nekem is furán viselkedett 6 hónaposan akkor háziorvos mondta írjak nekik videóval együtt és 1 hét múlva válaszoltak is. Nekem még nincs 1 éves a fiam, 10.5 hónapos így nincs nagy tapasztalatom. De egy email 5 percbe kerül és biztosan nyugodtabb lenne, ha egy orvos is azt mondja rá minden okés :)

jún. 21. 20:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Istenem 10es már megint az autizmussal jönni fárasztó..
jún. 21. 21:04
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

3-as vagyok, na mondjuk erre pont rahibaztal 10-es, mi nem is olyan regen voltunk a korai fejlesztoben felmeresen :DD (Neurologushoz rendszeresen jarunk, havonta nezik meg. )

Mozgasfejlodessel van problema amugy, de ugye ilyenkor felmerik a kepessegeit is.

A kisfiam egy tok atlagos 1 eves (mozgast kiveve 🥲) ertelme, beszede rendben van, sot, korahoz kepest tobb szot mondogat, mint ami az “elvart”.

De elmondom neked, ha meg autista is lenne, az egy e-mailbol es videobol egyreszt nem megallapithato, nem igy mukodik, masreszt meg 1 evesen nem lehet diagnozisrol beszelni, annyira sokat valtoznak meg.

Hagyjuk mar a hulyeseget konyorgom.

jún. 21. 21:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy autizmus biztosan, sőt. Egyedül a szemkontaktus hiánya a jele de az meg bármié lehet. Ne ezen akadjatok fent. Bármi lehet, szenzorosság, rövidlátás, vagy tényleg csak baba dolog, ami több, mint valószínű. Szinte biztos, hogy nincsen baj. És tényleg egy videóból erre nem lehet következtetni, van amire igen. De leírhatja hogy ezt meg azt csinálja/nem csinálja és megmondják érdemes e tovább menni vele, vagy teljesen felesleges. Nem azt mondom, hogy a babának baja van. Csak azt, hogyha ennyire aggódik akkor egy 5 perces emailt megér, hogy megnyugodjon, hogy minden rendben. Leszavazhattok meg minden, de inkább írnék egy emailt feleslegesen és megnyugszom, hogy minden rendben van, minthogy pár hétig/hónapig minden nap azon rágom magam ezt miért csinalja.

Bármi van biztosat csak az orvos mondhat. Amúgy hozzáteszem ma már mindenre ráhúzzák, hogy autizmus, de aki az, annak egyértelmű jelei vannak és ha jól tudom 2 éves korig nem is nagyon tudják megmondani, pont a fejlődés miatt. Ezzel én le is zárnám a témát. Tényleg nem beparáztatni akartam a kérdezőt pusztán segíteni, hogy inkább kérdezzen feleslegesen a dokitól, minthogy bármi gond legyen.

jún. 21. 21:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves 15os,figyelve van a kislányom, sajnos annyiban igazuk van, hogy egy neurológus nem tud megnyugtatni, ha valaki az autizmustol tart, azt csak az idő mutatja meg. Engem az érdekelt főleg, hogy akiknek 12 hónap körül van a babajuk, volt e ilyen korszakuk, hogy nem úgy reagált a gyerkőc, mint előtte. Hogy ez lehet-e akár normális is.
jún. 21. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok, enyém 14 hónapos amúgy. Mostanában nagyon sokmindenre mutatja, hogy nem.

A nevére nem figyel, ha nem akar. Ez nála változó, mit csinál éppen vagy mire készül.

Bezzeg az ebédre akkor is odajön, ha nagyon halkan mondom. 🤣

Nagytesó is van, nála is voltak ilyen korszakok, több is csak azt nem tudnám már megmondani, mennyi idősen.

jún. 21. 22:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8as :) bízom benne, hogy csak erről van szó
jún. 21. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!