Ha 1 éves státuszon még nem mutogatott a baba az nagy baj?
Nem baj. Illetve fontos azt is megjegyezni, hogy mit nevezunk mutogatasnak ugye.
Nem kell, hogy ujjal mutasson, ha mar az adott dolog iranyaba lenditi a karjat nyitott tenyerrel, az is mutogatas mar.
Egyebkent nekunk a tsmt tornan (mas miatt jarunk) azt mondtak, hogy 1,5 eves korig lenne elvart. De nalunk 13 hosan kezdte.
Az egy éves státuszon még nem is kell mutogatnia, jól írja az első válaszoló, a 18 hónapos kérdések között szerepel a mutogatás, szóval nincs elkésve 🙂
(Egyébként sem kell megijedni, ha nem minden megy az adott státuszkérdésekből, úgyis mondani fogja a védőnő, ha valami problémára gyanakszik. Maximum nézd át előre a kérdéseket, és amiről tudod, hogy még nem sikerül, arra kérdezz rá, hogy mi lehet a probléma, mivel tudnád segíteni/ösztönözni! A legtöbb ilyet általában úgyis hamar megoldja az idő. 🙂)
1-es vagyok, statusz kerdes szerintem az 1 evesen is, tolunk is kerdezte a vedono.
Ahogy a beszedet is, 5 olyan szokezdemenynek kene mar ilyenkor lennie elvileg, amit kovetkezetesen az adott dologra hasznal. Az most mindegy, hogy ertelmes-e vagy sem, csak hasznalja.
Na nalunk csak 1 ilyen szo volt akkor pl, most 14 hosan meg 2 van. Na bumm :D En ezen most nem feszulok oszinten szolva, ahogy a mutogatas se nagyon erdekelt akkor, de tenyleg kerdezik 😅
Bocsánat, valóban összekevertem, a 18 hónaposnál a könyvben mutogatás van 😊
De abban egyetértünk továbbra is, hogy nincsenek ezek azért kőbe vésve, ha egy-egy dolog még nem megy, abból nem szokott gond lenni, az én fiam pl. hamar mutogatott, de a "nem" csak viszonylag későn alakult ki nála, sem a fejét nem rázta, sem mondani nem akarta, pedig már sok szava volt (mostmár persze nagyon megy 🙃).
Enyém sem mutogatott egy ujjal. Arra irányult a kérdés. Ököllel rábökött dolgokra.
Egy ujjal 14 hónaposan kezdett mutogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!