Mit lehet tenni akkor ha úgy érzem, hogy a gyerekem nem kötődik felém és nagyon elrontottam a kapcsolatunkat?
Egyedül nevelem a kezdetektől, apuka elhagyott szülés előtt. Depressziós voltam, még most is járok pszichológushoz. Szüleim sokat segítenek. A kisfiam anyukámhoz ragaszkodik nagyon, hiszen ő volt ott neki és nem én. Nagyon rosszul éltem meg, hogy magamra hagyott az apja. Talán még most sem sikerült feldolgoznom.
A kisfiam nem bújik hozzám, sokszor nem mindig ad puszit, nem mindig szereti ha ölelni akarom. Tépi ki magát a kezemből.
Mamáért odavan teljesen, ha kimegy a szobából, keservesen sír és rohan utána, miközben ott vagyok mellette és szólongatom, hogy hahó én itt vagyok.
Ezt nagyon rosszul élem meg.
Ha én kimegyek a szobából, észre sem vesz, simán elvan nélkülem.
Szeparációs szorongása nem volt felém, a mama viszont egy lépést sem tud tenni nélküle.
Sokszor vagyok rosszkedvű és fáradt. Minden teher rám szakadt. Szeretem nagyon a kisfiamat, és azt érzem hogy ő engem annyira nem. Amit teljesen meg tudok érteni, mert nem tudtam “vele lenni”, teljesen máshol jártam gondolatban, kerestem a válaszokat a kérdéseimre és gyászoltam a kapcsolatomat, gyűlöltem a világot.
Ennek ellenére nagyon rosszul érint, hogy úgy érzem elrontottam a kisfiammal a kapcsolatunkat, rögtön a legelején már és nem alakult ki részéről felém a kötődése.
Ráadásul bölcsibe kell adnom, hogy visszamehessek dolgozni, hogy meg tudjunk élni.
Köszönök előre is minden gondolatot.
A kisfiam 16 hónapos múlt.
Hát nemtom, én nulladik perctől elsődleges gondozója vagyok a fiamnak, hordoztam, szoptattam, vittem mindenhova, tornáztattam, reggeltől estig minden szükségletével törődtem, lelkivel is, ha csak azt akarta, fogtam és ringattam, dúdoltam, játszottam vele ezerszer is kukucsosat, mindent. Mégis bárkivel szívesebben játszik, mint velem. A környezetemben más anyák tized ennyit nem foglalkoznak a gyerekükkel, mégis csüngnek rajtuk, hogy anya játssz velem! Az én fiam meg így elrohan és keres magának valaki mást.
Komolyan nem értem. Pedig senki nem gondozta soha helyettem, az apja is dolgozik. Nem biztos, hogy a kérdezőn múlt, legalábbis nem mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!