Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni akkor ha úgy...

Mit lehet tenni akkor ha úgy érzem, hogy a gyerekem nem kötődik felém és nagyon elrontottam a kapcsolatunkat?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a kezdetektől, apuka elhagyott szülés előtt. Depressziós voltam, még most is járok pszichológushoz. Szüleim sokat segítenek. A kisfiam anyukámhoz ragaszkodik nagyon, hiszen ő volt ott neki és nem én. Nagyon rosszul éltem meg, hogy magamra hagyott az apja. Talán még most sem sikerült feldolgoznom.

A kisfiam nem bújik hozzám, sokszor nem mindig ad puszit, nem mindig szereti ha ölelni akarom. Tépi ki magát a kezemből.

Mamáért odavan teljesen, ha kimegy a szobából, keservesen sír és rohan utána, miközben ott vagyok mellette és szólongatom, hogy hahó én itt vagyok.

Ezt nagyon rosszul élem meg.

Ha én kimegyek a szobából, észre sem vesz, simán elvan nélkülem.

Szeparációs szorongása nem volt felém, a mama viszont egy lépést sem tud tenni nélküle.

Sokszor vagyok rosszkedvű és fáradt. Minden teher rám szakadt. Szeretem nagyon a kisfiamat, és azt érzem hogy ő engem annyira nem. Amit teljesen meg tudok érteni, mert nem tudtam “vele lenni”, teljesen máshol jártam gondolatban, kerestem a válaszokat a kérdéseimre és gyászoltam a kapcsolatomat, gyűlöltem a világot.

Ennek ellenére nagyon rosszul érint, hogy úgy érzem elrontottam a kisfiammal a kapcsolatunkat, rögtön a legelején már és nem alakult ki részéről felém a kötődése.

Ráadásul bölcsibe kell adnom, hogy visszamehessek dolgozni, hogy meg tudjunk élni.

Köszönök előre is minden gondolatot.

A kisfiam 16 hónapos múlt.

2024. jún. 21. 12:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
10# sajnálom, hogy betalálnak az olyan rosszindulatu 3,14csak, mint az ötös, és azt is, ami veled történt, először is rengeteg kitartást kívánok. Másodszor, tudom, ez most közhely, de az ilyen feregert nem kar. Fogsz találni neked való igazi társat, aki a gyerekedet is szeretni fogja. És sok-sok őszinte, minőségi idővel a gyerekeddel is lehet nagyszerű kapcsolatod :)
2024. jún. 21. 12:50
 12/26 anonim ***** válasza:
50%

Azt tudod tenni, hogy összeszeded magad és mostantól foglalkozol vele érdemben.

Az 5-ös, ha durva is, de az igazat mondja. Biztos nehéz volt, rossz helyzetbe kerültél, de ez nem ment fel téged a fiad előtt, ez a következmémye annak, hogy anyukád foglalkozott vele szeretettel, nevetéssel, jósàggal helyetted, ezért hozzá kötődik.

Ezt kell eldogadnod, hogy a viselkedésednek megvan a következménye. Az a szerencséd, hogy most még kicsi a gyereked és változtathatsz rajta.

2024. jún. 21. 12:52
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
12# azért ez a "biztos nehéz volt, rossz helyzetbe kerültél" bagatellizáló, erzelemmentes maszlag szerintem lófütty ahhoz képest, amin a kérdező lelkileg keresztülment. És utána belecsoppent az anya szerepbe hirtelen, egy teljes ismeretlen terepre, ami az érzelmileg legstabilabb embereket is próbára teheti a hatalmas rájuk szakadó felelősség miatt..és ti belerugtok, amikor neki minden szavabol süt, hogy imádja a gyereket, csak ezt igen, sajnos képtelen volt kimutatni, mert olyan mélyen volt...nem szranya, aki megbánta az egész gyerekvallalast, és inkább visszacsinálná, akikből rengeteg van ezen az oldalon...őket bezzeg veditek ezren, de akinek nem inge, ne vegye magára! Mennyi érzelmi analfabéta van itt!
2024. jún. 21. 12:56
 14/26 anonim ***** válasza:
3%

13, nem mondtam, hogy sz*ranya, azt mondtam, nem teljesítette azr az anyai szerepet, ami szükséges ahhoz, hogy a gyereke kötődjön hozzá.

Egyébként mást is elhagynak, megcsalnak, sőt meghalt a férje, satöbbi, mégis képes olyan anyaként funkcionálni, akihez kötődik a gyereke, tehàt nem lehet mindent erre fogni.

Most el kell fogadnia, hogy elszúrta és erőt venni és változtatni a helyzeten, ennyi.

2024. jún. 21. 12:59
 15/26 anonim ***** válasza:
21%

Pedig tényleg jobb lenne ha össze szednéd magad, nem rossz indulatból írták mások sem...

Nem csak te vagy/voltál/leszel ilyen helyzetben.

Nálunk 1 éves volt a gyerek mikor kedves apuka lelépett a legjobb barátja nőjével. 4 éves koráig héber hóba látogatta...na ott magyarázd el a síró gyereknek hogy miért nem kíváncsi rá a saját apja.

Mindig azt kívántam bárcsak szülés előtt lelépett volna hogy ne is ismerje a gyerek érdekében.

Szedd össze magad, az a gyerek nem tehet semmiről, szüksége van rád.

Ha nem megy segítséggel sem, mondj le róla anyád javára és kezdj új életet.

Lehet mindenkinek könnyebb lenne

2024. jún. 21. 13:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

12: undorító, ahogy hozzáálltok egy amúgyis nehéz helyzetben lévő anyához. Az empátia teljes hiányával. A bagatelizáló és közben hibáztató mondatokkal. Ezzel is erősítve azt a társadalmi képet, hogy egy anyának mindent el kell bírnia, mert ha nem, nem is való anyának.

Semmivel sincs másabb helyzetben a kérdező, mint egy átlagos apuka, aki jelen van a gyereke első éveiben, de mégis anya az isten neki. Aztán eltelik 2-3 év és kiderül, hogy apa az isten. Aztán jó esetben a gyerek megtanulja, hogy a szülei nem istenek, hanem esendő emberek.

A picinek meg szerencsére a nagyi biztosította a biztonságos érzelmi hátteret - igazából nem is csak neki, hanem a lányának is, időt adva neki, hogy ebből a nehéz helyzetből fel tudjon állni. Ami természetes, hogy nem megy könnyen. És az olyan mondatok, hogy "most már szedd össze magad", meg "biztos nehéz, de nem ment fel" meg "légy végre igazi anyja" stbstb nem hogy nem segtenek, de egyenesen károsak. És közben sajnos látlelete az EQ nulla társadalmunknak, aminek a tagjai az útszélén hagyják azokat, akik gyengébbek.

2024. jún. 21. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
14# ja, nyilván a többség, akiket példaként felhoztal, rögtön jól funkcionál, nem nehéz neki egyáltalán, hát ne fogja már arra, hogy szomorú, hogy meghalt a férje, vagy megcsalta, mert hát ez "bárkivel megesik"...fujj de utálom az ilyen aldozathibaztatast. A másik, hogy egy dolgot két ember nem ugyanúgy el meg, még a kis dolgokat sem. Én pl már akkor a halálomom vagyok kb, ha kicsit megfazok, és fáj a torkom, annyira nem bírom a fájdalmam. Más lázasan is pl röhögve bemenne dolgozni...nem vagyunk egyformák, és nem tudjuk, kinek milyen mély a fájdalma, szóval ne okoskodjunk ilyen magas lóról. Főleg, mert aki így beszél, tuti soha nem volt életében depressziós, vagy bármilyen lelki beteg, mert akkor tudnátok, hogy ez nem fejben dől el.
2024. jún. 21. 13:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a kislányom, én vagyok itthon vele a kezdetektől, szeretem, mindent megtettem, hogy kötődjön. Mégsem ölel, vagy puszil meg bármikor, amikor én szeretném és van hogy egyenesen menekül a szeretgetésem elöl. Másé elöl is. (Amin amúgy nem vagyok meglepve, nekem sem a testi érintés a szeretetnyelvem, majd én ölelgetek, ha én akarok, más meg ne tapicskoljon. :D)

Szóval. Nálunk a dédi a szent, a legjobb, a szerelem, pedig nem volt olyan szoros kapcsolatuk, mint nálatok anyukádnak a gyerekeddel, sőt... 200 km-re él tőlünk 3-4 hetente találkoznak és mégis a dédi az isten. Második helyen apukám és utána anyukám (akikkel ugyanannyit találkoznak és anyukám jobban körberajongja, mégis apu a második isten).

Ezen felül pedig ha barátaink jönnek, tök változó, hogy az ülemben ül-e megszeppenve, vagy első pillanattól rácuppan valakire, aki aztán le sem tudja vakarni. Na ilyenkor én kb. mintha nem is léteznék. De ezt értsd úgy, hogy a kiszemeltnek első szóra teljesíti minden kérését, nekem meg a 15.-re sem. Onnan tudom, hogy mégiscsak vagyok "valaki" az életében, hogyha pl. megüti magát ilyenkor, akkor viszont hozzám jön.

A környezetemben mindenkinél ugyanezt látom és anyukám is mindig sztorizgat, hogy mi is ilyenek voltunk, szóval én ebből nem csinálok lelkiismereti kérdést. :)

2024. jún. 21. 13:08
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
14/15: biztos van olyan élethelyzet, ami titeket visz a padlóra, pedig más nálatok rosszabb körülmények között is megoldja.... Tanuljátok meg, hogy élethelyzetek nem összehasonlthatók és nem tehető közéjük még akkor sem egyenlőségjel, ha látszólag ugyanolyanok, mert nem ugyanolyan csomaggal jövünk.
2024. jún. 21. 13:08
 20/26 anonim ***** válasza:
84%
Látod, nem érdemes kiírni ide semmit, mert rögtön neked esnek a "tökéletes" anyák. Beszélgess inkább anyukáddal sokat, meg ha vannak igazi barátaid, velük, és ki fogsz jönni ebből a gödörből, hidd el, de itt sajnos csak mélyebbre loknek a megkeseredett karogok, akik nyilván csak itt ilyen okosak, a való életben tuti kuss a nevük, azért ennyire rosszindulatuak és frusztráltak.
2024. jún. 21. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!