Miért kezdik el ültetni a babájukat túl korán?
Te tudod jól, valóban kifejezetten tilos ültetni a babát.
Tiktok, insta? Akik oda posztolnak a gyerekükről videót, azoknak a döntő többsége alapból idióta. Saját lelki nyugalmad és jó közérzeted érdekében azt tanácsolom, kerüld el ezeket.
Ha mar tiktok, ez Amerikaban nagyobb szokas inkabb. De ott mennek a gyerekek nagyon koran mar bebikompba meg van az jumper vagy mi, abba is.
Nyilvan nalunk is vannak hulyek, akik ido elott ulteti a babajukat, arra mast nem lehet mondani, de en tiktokon inkabb az amcsiknal lattam ezt a nagyon eroszakos “eroltetest” a babaknal. Talan ott az ajanlasok masok, nem tudom.
De en nem ultettem a kisfiamat, o eloszor amugy negykezlab helyzetbol ult ki, de akkor meg nem maszott, csak kutyazott. Ules utan indult be nala a maszas. Ja es amugy 10 honapos volt ulesnel, 11 maszasnal szoval picit kesett is, de ez se volt tragedia.
Etetoszekbe se ultetunk, amig nem tud ulni. Ha van stabil torzstartasa mar, akkor az oledben ultetheted max.
Mert sokan nem is tudják, hogy nem szabad.
Mint ahogy a kenguruzás, meg a babakomp sem köztudott. Más kérdés, hogy kiteszik a közösségi média felületeire, és mi kiszúrjuk ezeket.
Minap pl. Puskás Peti hordozta kenguruban a kisgyereket, szóltak neki, hogy nem okés. Ők megköszönték, vettek egy megfelelő hordozót.
Szóval tudatlanság az oka.
Hat tudatlansag, igen, de manapsag mar mindenkinek ott rohad a kezeben az okostelefon.
Komolyan mibol allna utananezni? Ezt nem tudom felfogni.
Kerestetek kutatásokat arra vonatkozóan, hogy káros? Gondolom, nem, mert akkor nem fújnátok, hogy káros. Ez egy Közép- és Nyugat-Európában elterjedt mese.
Sok ország és a természeti népek is támogatják abban a babájukat, amit csinálni szeretne és ezek a babák sokkal gyorsabban is érik el a fejlődési mérföldköveket, mint azok, akiket gátolnak a mozgásban. Nyilván megvannak a határok, tehát egy 2 hónapost, aki nem tartja stabilan a fejét és úgy csúszik össze ülő helyzetben, mint egy kupac kaki, azt ne ültessük. De ha a baba már szépen tartja a fejét és érdeklődést mutat az ülés iránt, nyugodtan ölve lehet venni és segíteni neki ülni. Persze a legjobb nekik fekve, szabadon mozogva az ébrenlétük java idejében, de egy kutatás sem támasztja alá ezt a “ne ültessük” mizériát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!