A vegánok növényi tejjel etetik az újszülött babájukat?
Nem minden vegán agyhalott..
Normális vegán tudja,mikor,miből,mennyit kell enni/gyereknek adni. Kiszámolja a fehérjét,zsírt,vitaminok etc. Később persze ez már rutin. Növényi tejet amúgy sem javasolják egy éves kor alatt,ezt is tudják. A tesóm vegán,a gyerekeinek mégis ad tojást, halat. 2 gyereket szült minden hiánybetegség nélkül, sosem volt vérszegény sem. Szóval nem, vannak okos vegánok.
Tehéntej->kis bocinak való
Majomtej->kis majomnak való
Macskatej->kis macskának való
Emberi anyatej->emberi babának való
Ez így a normális, mindenki azt a tejet issza, ami neki való.
A vegánság lényege, hogy elutasítja az állati eredetű termékeket, az állatok árucikk státuszát. Nem is értem, hogy jön ehhez az anyatej, az anyjuka azt a saját kisbabájának termeli. Én magam amúgy nem vagyok vegán, se anya, tehát külső szemlélő vagyok. Azért abban bízok, hogy az vegán okokból senki se tagadja meg a babájától, mert semmi értelme.
Én olvastam hogy Amerikában voltak esetek ahol súlyos fehérje hiányban szenvedo babákat kellett kezelni.
Szerencsére itthon azért a védőnői - gyerekorvosi kontroll elég nagy, és felvilagosultabbak az emberek, illetve szerintem itthon inkább az iskolázott és jómódú emberek lesznek veganok.
Amúgy a növényi "tej"nek semmi köze a tejhez, azt hiszem kezdeményezték is hogy ne lehessen így nevezni. Tényleg megtévesztő, mert tápanyagtartalmát tekintve messze elmaradnak a tej mögött, a tejet nem helyettesítik.
" az ember meg állat."
Nem minden ember állat, csak az, aki annak tartja magát. Szegény állatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!