Szerintetek miért nem engedik hasalni a babájukat?
Ismerős ismerőse, szóval kicsit kétkedve fogadom a dolgot, de elvileg szánt szándékkal nem hasaltatják a babájukat.
9 hónapos és még csak forog.
Ha épp nem fordítják vissza a hátára azonnal, akkor lassan kúszik.
Babakocsiban még a mózesben van és ha hasra fordul, visszaforgatják.
Miért?
Annyit tudok, hogy szerintük tönkre megy azoknak a babáknak a lába, akik ennyi idősen már felálltak, a hátuk meg azért mert felültek.
De engem érdekel. Nem rosszindulat, csak nem értem, és ha nem értek valamit kérdezek, hogy megértsem. Így fejlődik a világ, hogy megkérdőjelezzük az eddigi ismereteinket.
A csapból is az folyik hasaltass, ők ezzel szembemennek, és kíváncsi vagyok, hogy másnak van-e tapasztalata ebben, jár-e bármi előnnyel?
Illetve itt ezen az oldalon mindenki mások dolgába ártja magát. Kicsit álszent ezen pattogni, nem? 🙂
A saját kérdésedet megválaszoltad. "Annyit tudok, hogy szerintük tönkre megy azoknak a babáknak a lába, akik ennyi idősen már felálltak, a hátuk meg azért mert felültek"
Ettől többet mi sem tudunk, hogy miért csinálják ezt az ismerőseidnek az ismerősei. Amúgy meg kérdezd meg tőlük.
Van egy olyan irányzat, ami szerint már a hasrafektetés is a szabad mozgás akadályoztatását jelenti és addig nem teszik hasra, amíg nem fordul oda magától.
(Nem értek egyet vele. Lányom a mai napig a hátán feküdne "hasaltatás" és aktív gyógytorna nélkül. Elég merésznek érzem, hogy rábízzák a gyerekre, mert csak tökéletes izomtónus esetén oldja meg a gyerek enélkül.)
9, pont ez a bajom vele nekem is. :)
Az anyaméhben lebegnek a magzatvízben, így pont annyira természetes a hason, mint a háton.
Egyébként azzal "magyarázzák", hogy mert a hason fekvő pozícióból nem tud kimozdulni.
De hát kezdetben a háton fekvőből sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!