Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miért nem engedik...

Szerintetek miért nem engedik hasalni a babájukat?

Figyelt kérdés

Ismerős ismerőse, szóval kicsit kétkedve fogadom a dolgot, de elvileg szánt szándékkal nem hasaltatják a babájukat.

9 hónapos és még csak forog.

Ha épp nem fordítják vissza a hátára azonnal, akkor lassan kúszik.

Babakocsiban még a mózesben van és ha hasra fordul, visszaforgatják.

Miért?

Annyit tudok, hogy szerintük tönkre megy azoknak a babáknak a lába, akik ennyi idősen már felálltak, a hátuk meg azért mert felültek.

2021. okt. 22. 10:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
72%
Ne foglalkozz másokkal. Ilyen egyszerű.
2021. okt. 22. 10:17
 2/31 A kérdező kommentje:

De engem érdekel. Nem rosszindulat, csak nem értem, és ha nem értek valamit kérdezek, hogy megértsem. Így fejlődik a világ, hogy megkérdőjelezzük az eddigi ismereteinket.

A csapból is az folyik hasaltass, ők ezzel szembemennek, és kíváncsi vagyok, hogy másnak van-e tapasztalata ebben, jár-e bármi előnnyel?

Illetve itt ezen az oldalon mindenki mások dolgába ártja magát. Kicsit álszent ezen pattogni, nem? 🙂

2021. okt. 22. 10:47
 3/31 anonim ***** válasza:
25%
Nem értem, mi a kérdés, hiszen az utolsó bejegyzésükben megírtad, miért nem engedikm
2021. okt. 22. 10:51
 4/31 anonim ***** válasza:
66%

A saját kérdésedet megválaszoltad. "Annyit tudok, hogy szerintük tönkre megy azoknak a babáknak a lába, akik ennyi idősen már felálltak, a hátuk meg azért mert felültek"

Ettől többet mi sem tudunk, hogy miért csinálják ezt az ismerőseidnek az ismerősei. Amúgy meg kérdezd meg tőlük.

2021. okt. 22. 10:54
 5/31 A kérdező kommentje:
Miért okozna bajt a lábának és a gerincének az állás és az ülés ha maga csinálja? A kérdés a miért?
2021. okt. 22. 10:55
 6/31 anonim ***** válasza:
77%
Hát elég furcsa emberek lehetnek. Már egészen pici korban mondta nekünk a védőnő, hogy tegyük sokat hasra, úgy erősödik az izomzata. Ha forog, akkor meg pláne hagyni kéne. Ráadásul ekkora gyereket. Az én fiam is ennyi idős, őt alig bírom pelenkázni, állandóan hasra fordul, mászik. És ugye a kúszást, mászást is hasalva tanulják meg. Azt sem értem, hogyan tudnak ekkorra gyereket még mózesbe tenni. Ha maguktól állnak fel, nem megy tönkre a lábuk, csak ha mi erőltetjük, állítjuk őket. Ennyi idős gyerek már simán feláll, nem kellene befolyásolni a mozgás fejlődést.
2021. okt. 22. 10:56
 7/31 A kérdező kommentje:
Jó, köszi. Nem kérdezem meg tőlük, mert támadásnak vennék, akárcsak a vadidegen lovagok itt akik szerint tilos anonim módon kérdezni, ha az egy harmadik emberről szól.
2021. okt. 22. 10:57
 8/31 anonim ***** válasza:
79%

Van egy olyan irányzat, ami szerint már a hasrafektetés is a szabad mozgás akadályoztatását jelenti és addig nem teszik hasra, amíg nem fordul oda magától.

(Nem értek egyet vele. Lányom a mai napig a hátán feküdne "hasaltatás" és aktív gyógytorna nélkül. Elég merésznek érzem, hogy rábízzák a gyerekre, mert csak tökéletes izomtónus esetén oldja meg a gyerek enélkül.)

2021. okt. 22. 10:59
 9/31 A kérdező kommentje:
Áhh értem. Van benne valami, de ki mondja meg, hogy a természetes alap helyzet a háton van?
2021. okt. 22. 11:01
 10/31 anonim ***** válasza:
79%

9, pont ez a bajom vele nekem is. :)

Az anyaméhben lebegnek a magzatvízben, így pont annyira természetes a hason, mint a háton.

Egyébként azzal "magyarázzák", hogy mert a hason fekvő pozícióból nem tud kimozdulni.

De hát kezdetben a háton fekvőből sem...

2021. okt. 22. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!