Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miért nem engedik...

Szerintetek miért nem engedik hasalni a babájukat?

Figyelt kérdés

Ismerős ismerőse, szóval kicsit kétkedve fogadom a dolgot, de elvileg szánt szándékkal nem hasaltatják a babájukat.

9 hónapos és még csak forog.

Ha épp nem fordítják vissza a hátára azonnal, akkor lassan kúszik.

Babakocsiban még a mózesben van és ha hasra fordul, visszaforgatják.

Miért?

Annyit tudok, hogy szerintük tönkre megy azoknak a babáknak a lába, akik ennyi idősen már felálltak, a hátuk meg azért mert felültek.

2021. okt. 22. 10:08
1 2 3 4
 21/31 Derjaderja ***** válasza:
59%

Amúgy Te is személyes véleményt írtál, hadd írjak én is.

Szerintem egy teràpiához diagnózis kell.

A normál menet az lenne: a babánál nem stimmel valami - orvos megvizsgálja és megállapítja mi a baj - ad egy terápiás javaslatot - egy megfelelő terapeuta kivitelezi a terápiàt, tapasztalata alapján esetleg felvet dolgokat.

Itt a dévényesek az orvos szerepeben vannak. Szerintem azért is, mert a gyerekorvosok és védőnők a 7köznapi témakban gyakran alulképzettek és idejétmúlt, szubjektív tanácsokat osztanak. Pl szoptatás, mozgas stb.

Pedig a szabad mozgas a legjobb terápia, sok mindent maga is kezel pl a szimmetrikus mászas megtanulásával. Te is ha edzed mindkét oldalad, akkor a gyengébb eléri az erősebbet.

Ha relevàns probléma van, akkor megakad a mozgásfejlődés. És ha diagnosztizálható baj és kóros fejlődés látszik, arra mindenki szerint kell teràpia.

A túl sok hasalásról naivan azt hisszük, nem árt, de a szem-kez koordinació során es a hanyattfekvő helyzetben szerzett tapasztalások nagyon fontosak.

2021. okt. 22. 13:39
 22/31 anonim ***** válasza:
57%
mi se hasaltattuk, mégpedig azért nem, mert annak a híve vagyok, hogy megvárom, amíg magától hasrafordul. hálistennek ahol élünk, nincs védőnő aki ezzel basztatott volna, a gyerekorvos sose kérdezte, látta, hogy a kisfiunk vállon stb. tök jól emeli és tartja a fejét. félévesen fordult hasra magától, és rögtön vissza is, onnantól tudott forogni mindkét irányba, 7 hónaposan kezdett kúszni, kb. 10 hónaposan váltott 100% mászásra kúszásról, most 16 hónapos, bútorokba kapaszkodva lépeget, egyáltalán semmi baja nem lett attól, hogy megvártuk, hogy a maga idejében, magától megforduljon.
2021. okt. 22. 14:13
 23/31 anonim ***** válasza:
57%
(az erőszakkal visszaforgatás baromság - amit magától csinál egy baba, azt hagyni kell. 22 voltam)
2021. okt. 22. 14:17
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

"Otthon senki se hordoz egy lekéretőző babát, mert annak nincs értelme."

Tag vagyok pár hordozós csoportban (a hordozható gyerekemet időnként hordoztam is, a hordozhatatlant meg csak próbáltam), ez bőven nem igaz. ;)

Rengetegen egész nap hordozzák, akkor is ha letehetné (és mennek a mártír fotók), mert különben nem tud haladni az általa a gyereknél előrébb sorolt munkákkal. Nem azért nem teszi le, mert sírna, hanem mert mellé kellene ülnie, hogy ne sírjon.

2021. okt. 22. 14:38
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

"Itt a dévényesek az orvos szerepeben vannak"

Sajnos. Nagyon helytelenül.

Neurológusnak kellene előbb látnia egy gyereket, mert nem minden terápia való mindenkinek. A Dévény is árthat.

2021. okt. 22. 14:39
 26/31 Derjaderja ***** válasza:
58%
25. Igen, pont azt mondom. Nyugaton meg Északon furi, hogy nem szorul a gyerekek 2/3-a fejlesztésre.
2021. okt. 22. 14:50
 27/31 Derjaderja ***** válasza:
36%

24. Hát a háztartással haladni kell. Ez nem elésorolás, de en is azt hiszem, hogy van szerepe a sok mozgásfejlődési zavarban annak, hogy itt M.o. a nők egyedül küszködnek a gyerekekkel és a háztartással. En inkább a pihenőszékek kapcsán gondolom ezt.

De ettől függetlenül nem gondolom, hogy gyakori lenne, hogy vki egy földre kéretőző babát egész nap hordozzon. Még ha egy ebed befejezesese erejeig meg is eshet. Nem idealis abban persze igazad van.

2021. okt. 22. 14:54
 28/31 anonim ***** válasza:

25 így van, és ahogy Derjaderja is írta. ha orvos diagnosztizálja, hogy fejlesztésre szorul, az más, de egy egyébként egészséges, időre született, jól fejlődő csecsemőt nyugodtan békén lehet hagyni. és egyébként érdemes is, mert az idegrendszerüknek meg kifejezetten árt, ha siettetve van a mozgás, meglátszik az evésükön, alvásukon, később a kognitív képességeiken.

(22-23 voltam)

2021. okt. 22. 15:00
 29/31 anonim ***** válasza:

"Nyugaton meg Északon furi, hogy nem szorul a gyerekek 2/3-a fejlesztésre"

Statisztika? :)

Egyébként sok helyütt más a hozzáállás. Pl: az USA-ban sok helyen görbe háttal ültetik az ülni nem tudó gyereket még a gyógytornászok is, mert abban hisznek, hogy az az első amit meg kell tanulnia 6 hónapos korára.

Azt is teljesen normálisnak tekintik, ha egy gyerek kúszás és mászás helyett a fenekén csúszva közlekedik.

Ettől itthon sikítófrászt kapnak (joggal), a youtube-ra pedig ezrével kerülnek fel az amcsi videók, hogy jaj de cuki.

2021. okt. 22. 15:00
 30/31 Derjaderja ***** válasza:
74%

29. Nem tudok statisztikát, bocsánat, jeleznem kellett volna, de ez csak saját tapasztalat, levén a korabbi baráti köröm szinte minden tagja emigrált ezekbe az országokba, és hallom, olvasom, hogy állnak dolgokhoz.

Sok szabad játék, sok levegő, gyerekbarát iskolarendszer, kevesebb diagnózis.

Itthon egy bulvárcikkben olvastam, h par even belül sni-s lesz a gyerekek 70%-a. Amellett hogy sok mindem zavarhatja a gyerekek fejlődését,.picit ez diagnosztikai túlkapásnak is tűnik.

De ez magánvèleményem valóban.

Bocs most mennem kell, szeretem ezt a témát amúgy később írok ha folytatódik az értelmes beszèlgetés

2021. okt. 22. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!