Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha rugózok a babámmal, hogy...

Ha rugózok a babámmal, hogy megnyugtassam, okozhatok gondot az agyi vénáinak?

Figyelt kérdés

A gyermekorvos látta, hogy hogy nyugtatom meg a fiam, ha sír. Azt mondta, ez a rázás veszélyes, mert károsodhatnak az agyban az erek, agyvérzést kaphat a gyerek.

Én nem éreztem rázásnak egyébként, magamhoz öleltem őt és térdből rugóztam vele.

Shaken baby szindrómáról hallottam, de erről még nem.

jún. 12. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nyilván nem izomból rugózol. Nem hinném, hogy bajt okoznál vele. Én is csináltam mind a 2 gyerekkel.
jún. 12. 12:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért csúnya lenne, ha egy sima kis rugózástól agyvérzést kapna, főleg úgy, hogy magadhoz fogod… a környékünkön borzalmas utak vannak, de valahogy nem aggódom, hogy a sok döcögéstől a babakocsiban/ hordozóban, baja lett a gyerekeknek.
jún. 12. 12:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Én is azt gondoltam, hogy ezzel nem árthatok neki. Egyébként Ádámot hintában vagy a nagyobb gyermeket térden döcögtetve hasonló mozgásban tesszük ki.

Próbálok neten erről találni infót, de nem sikerül.

jún. 12. 12:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Jav.: adamo hinta vagy térden döcögtetés idősebb korban hasonló hatás a gyerekre.
jún. 12. 12:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor ültem velük fitballon, és úgy rugóztunk, ha tőlem nem lett agyvérzésük, tőled se lesz :)
jún. 12. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ésszel csinálod gondolom.
jún. 12. 12:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az ilyen hülye orvosoktól viszont simán agyvérzést lehet kapni.
jún. 12. 14:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a férjem ész nélkül is pattogott vele az ágy szélén, attól már én is megijedtem, de szinte biztos vagyok benne hogy te nem úgy csinálod.

Inkább csak figyelmeztetni akart hogy nehogy baj legyen vagy fogalmam sincs.

jún. 12. 15:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a védőnő a babakocsis rázkódásra is azt mondta, hogy megrázott baba szindrómát okozok neki, nem kicsit besz@ratott, pedig szűkítő szivacs is volt a Mózesben. Mikor mondtam a gyerekorvosnak, nagyon kiakadt a védőnőre amúgy. Azóta sincs semmi baja a gyereknek.
jún. 12. 15:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Jesszusom milyen gyerekorvosok vannak, akkor ennyi erővel kavicsos terepen se lenne szabad a babakocsival tolni mert " megrázza". Baromság a JAVÁBÓL.
jún. 12. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!