Hét hetesem nagyon nyugtalanul alszik, szinte öt percenként széttárt karokkal sikítva ébred. Ilyenkor öleléssel, ringatással sem tudom megnyugtatni, sokáig erősen sír. Mit tehetnék, hogy megnyugtassam, hogy nyugodtabban aludjon? Annyira sajnálom.
Ez normális ebben a korban, ilyenkor még működik a moro reflex. Ilyenkor lehet segítség a pólyában alvás, vagy bebugyolálva, vagy az adamo-hinta, ott is szinte körbeöleli a babát a hinta.
Az a fontos, hogy mellette legyél, idővel úgy is megnyugszik és visszaalszik, sokat jelent, hogy ott vagy és látja, számíthat rád!
Nagyon jókat írnak a többiek, a széttárt kar és hozzá a sikítás/sírás valóban a Moro reflex. A legjobb megoldás tényleg a hason altatás, nekünk is sokat segített. A bebugyolálás is jó lenne, de nem ilyen melegben. :( Ez még életkori sajátosság, éretlen az idegrendszerük.
Ne izgulj, jól csinálod a dolgokat!! Ügyes vagy, hidd el, a babád tudni fogja, hogy számíthat rád, ott vagy mellette! :)
Fiam is ezt csinálta, akkor jött a hason altatás és abba hagyta :)
Nyugi, nincs veled baj, ez normális jelenség a babáknál. :)
Szerintem ne félj hasra tenni, 7 hetesen már biztosan ügyesen forgatja a fejecskéjét, nem lesz semmi baja!
Én is 7 hetes kora óta altatom így a lányomat, azóta végigalussza az éjszakát (már 5 hónapos, úgyhogy bejött)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!