Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megbántad, hogy kis korkülönbs...

Megbántad, hogy kis korkülönbség lett a gyerekeid között?

Figyelt kérdés
Nálunk 3,5 év. Imádják még egymást, de a nagy ritka értetlen. Eddig is ez volt, azt hittem 9 hónap alatt javul, de rosszabb lett. Veszélyes a kicsire.

jún. 7. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre nem bánom, később majd meglátjuk. 2 és negyed év, nálunk pont jól jött ki, hogy amikor a kicsi született, a nagy egyre önállóbb lett, a dackorszak akkor lett keményebb, amikor a kicsivel túl voltunk a "negyedik trimeszteren". Most, 1 év után a nagy kemény dió, de a kicsivel sokszor nagyon aranyos. A kicsi odavan érte. Még. ;) Azt nem mondom, hogy néha nem veszélyes a kicsire, de 3 múlt, nem várok csodákat.
jún. 7. 15:04
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Kis korkülönbségnek a másfél, legfeljebb két év számít, a 3,5 év már nagyon nem. Egyébként a testvérek között pont hogy ez a korkülönbség a legrosszabb felállás. Ha ennél kevesebb, akkor még olyan, mintha ikrek lennének, ha nagyobb, akkor meg már a nagy elég érett hozzá, hogy normálisan viselje. 3,5 évesen éppenhogy kinyílt már neki a világ, megszokta, hogy egyedül van, és mivel megjött a kistesó, most a viselkedésével próbálja valószínűleg visszaszerezni azt a figyelmet, amit mindeddig kapott.
jún. 7. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2 év 3 hónap van köztük, nekem pont tökéletes, egyáltalán nem bántam meg, pedig nagyon sokat gondolkodtunk hogyan lenne "ideális".
jún. 7. 16:01
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk 1,5 év van köztük, én a 3,5-öt már soknak tartanám. Az eleje nagyon nehéz volt, mert folyton bántotta a nagy a kicsit, de kezdenek végre összenőni, és nagyon szeretik egymást.
jún. 7. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
3,5 év nem kis korkülönbség. A gyerekeim között 2 év van. Így vissza gondolva inkább később vállaltam volna be a második gyereket, de ennek is megvan az előnye. Az eleje volt nagyon nehéz, később, amikor már "összenőttek", már könnyen lett. Mondjuk most meg egymást gyepálják. Végül is nem bántam meg, így kellett lennie.
jún. 7. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
16 hónap van köztük (tervezett kis korkülönbség), nem bántam meg.
jún. 7. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Tervezetten lett 2év köztük (2év 2 hónap pontosan), nem bántam meg, csak nehezebb, mint hittem, pedig az első gyerek volt mindig is a többemberes. De egymást szeretik (még), és folyton azon rötyögnek, hogy a nagyobbik műsorozik a kicsinek, aki ezen kuncog és emiatt folytatja. Ez nagyon aranyos, sokkal kedvesebbek egymással, mint hittem, meg amiket mások meséltek.
jún. 7. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Imádják még egymást, de a nagy ritka értetlen.

Gyönyörűen beszélsz a gyerekedrol..nem értetlen csak kicsi. Neki is fel kell dolgoznia az új helyzetet.

jún. 7. 22:36
 9/9 A kérdező kommentje:
2 hónap múlva 4 éves lesz. Ha mondom neki 4x egymás után, hogy ne fogdossa a baba kezét (vagy épp ne ugráljon a feje mellett) és ötödszörre is hozzányúl 2 percen belül akkor az nekem ha csúnya, ha nem, de értetlenség. Amúgy mindent megjegyez elsőre, de a tiltások és kérések leperegnek róla, az apjára és a nagyszüleire sem hallgat.
jún. 7. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!