Eröltessem az evést vagy sem?
Azt elfelejtettem írni, hogy mikor abba hagyja az evést nyomja teljes erővel a cumisüveget be a szájába az inyéhez vagy a szájpadlásához mikor hova sikerül, közben próbál a cumi mellett be nyúlkálni az ujjával is, aztán ha nem hagyom jön a "vinnyogás"
(ehhez tudom hasonlítani a hangot amit kiad), nyöszörgés.
Jön a foga! Adjál neki rágókát, vegyél olyat is, amit hűtőben lehűthetsz. Kapható krém is, amivel bekened az ínyét, csillapítja a fájdalmat. Nagyon hálás lesz érte.
Beszélj a védőnővel, ő látja a kicsit, figyelemmel kíséri, tanácsot ad.
"picit félek hogy sárgaságot kap vagy undort"
Sárgaságot kap? Miről beszélsz?
Egyébként meg még el se kellett volna kezdenetek, rögtön nem lenne ilyen probléma.
2-es a rágókákat 2 napja szereti nagyon, ha elejti véletlen egyből nyöszörög, sírdogál, ahogy vissza adom eléggé "agresszíven" rágcsálja tovább, próbáltam gyógynövényes gélt az nem csinált semmit, a dentinox segített ha nagyon fájt neki.
3-as orvosi javaslatra kezdtük el.
4-es anyósom és anyum láttak el ezzel a jó tanáccsal hogyha erőltetem az ételt a picibe sárgaságot vagy undort kaphat.
5,6-os köszönöm a választ.
7-es csak evés közben nem hagyom mert akkor nem eszik csak piszkálja a száját, inyét, dörzsöli az arcát, és ha ez elkezdődik onnantól nem eszik, de egy óra múlva újra éhes és ugyanez menne egész nap óránként- fél óránként. + Megy a nyöszörgés meg a sírás hogy éhes is marad meg az arcát is szét dörzsöli, már többször belenyúlt a szemébe is emiatt.
5 hónaposan kezdtem nem érdekelte, 6 hónapos korában kezdett el érdeklődni utána. Püréket nem ette meg így rögtön darabossal kezdtünk. Mindent megkóstol de mennyiségeket nem eszik. Nem erőltetem. Tápszerben meg van minden vitamin. Ha fogzik akkor még kóstolni is csak pár falatot hajlandó. Első fogat megszenvedtük akkor tápszerből is rettentően keveset evett. Ellenben ugyanúgy nem kelt este.
Ne erőltesd, ha nem eszik akkor nem eszik. 1 éves korig csak kóstoltatás van amúgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!