Ha sír a baba a pisis pelus miatt, akkor ti 2-3x többet használtok el, mint az átlag?
Szerencsére az első gyerekkel nem volt ilyen gond nekünk, nem zavarta, a másodikat most várom, de olvastam itt olyat, hogy vannak olyan babák, akik sírnak, ha csak egy keveset is pisiltek a pelusba.
Kérdezem, ilyenkor mit lehet csinálni? Tudom, hogy kb. 3-4 óránként kell cserélni, nem kell minden pisinél, csak ha megtelt vagy már rég rajta van, és ezzel a 3-4 órával jön ki egy napra 5-6 pelus.
Csak hogy ugye egy gyerek kb. 20 percenként csorgat egy keveset amíg szobatisztává nem válik. Legfeljebb ez a 20 perc az amíg teljesen tiszta a pelus a peluscsere után.
Ha kevés pisitől sír akkor cserélitek 20-30 percenként a pelust, és akkor egy nap 15-20 pelust is elhasználtok? 3 éven keresztül? Vagy ennyire azért nem durva a helyzet?
"Tudom, hogy kb. 3-4 óránként kell cserélni, nem kell minden pisinél, csak ha megtelt vagy már rég rajta van, és ezzel a 3-4 órával jön ki egy napra 5-6 pelus."
Mondjuk nem kell várni, amíg megtelik. Vagy magadnak tampont és betétet is csak 3-4 óránként cserelsz?
"Vagy magadnak tampont és betétet is csak 3-4 óránként cserelsz?"
3-4 óránként. Miért, hány óránként kéne, szerinted?
#4 és mi miatt? Az hány darab neked naponta?
#5 valakivel összekeversz szerintem. A kérdésben leírtam az adott problémát.
#8 És te óránként jársz pisilni?
Persze, erősebb napokon sűrűn cserélem én is, ha 1-2 órát bír, akkor annyit, ez van. De a többi napon a 3-4 óra tök reális, wc-re is kb ilyen időközönként megyek, simán össze lehet "hangolni".
A kérdésre válaszolva, én még olyan babát életembem nem láttam, aki azért sírt volna, mert belepisilt 1x a pelusba. Észre se veszi, úgy beszívja a pelenka az első pár pisit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!