Mekkora gond, ha sír az autóban, de így is autóznánk?
A babám vagy sír az autóban vagy nem, lutri. Mi szeretnénk néha kimozdulni, de eddig ez visszatartott. Úgy gondoltam most azonban, hogy így is bevállalnánk az autózást.
Sírós baba esetén nálatok ez hogy volt?
Nem hosszú utakról van szó, kb heti 1x 20 perc oda és ugyanannyi vissza. Ezt már próbáltuk többször, ilyenkor csak a hazaúton sír majdnem végig.
Egyébként én pedig a városba ugranék el vele ide-oda, ezek pár perces utak, de ilyenkor egyedül lenne hátul, nem tudja senki simogatni.
Illetve lesz egy 2,5 órás utunk két hét múlva.
"Zömében 1 év alatti csecsemőkről, babákról beszélünk. Szerinted ő milyen ok-okozatot köt össze?"
Tehát az 1 év alatti gyerek, az véleményed szerint kb agyhalott? Anyu -cici/tápszer. Apu-jatek. Fürdőszoba-víz. Autós ülés-oltás.
25: érdekes, az én környezetemben levő neveléssel foglalkozók (gyerekpszichológus, szakszolgálatnál dolgozó, óvodapedagógus) közül mindenki egyetértett az általam követett elvekkel. A védőnővel nincs túl sok kapcsolatom. A szülészorvosnak meg annyi köze van a gyerekneveléshez mint bármilyen laikusnak (attól hogy babákat segít a világra nincs semmilyen releváns tudása, mivel nem tanulják, nem ez a dolguk, de egyébként sok gyerekorvos is inkompetens a gyerekekkel való kommunikációban.)
Mivel magyarázod, hogy 4 évesen már nem ordít a gyerekem, úgy hogy 1,5 éves koráig nem lehetett elmenni vele sehova egyedül?
Én két dologgal: megérett rá, illetve az élet más területein neveljük, következetesek vagyunk, tudja mik a határok, van biztonságérzete. De kialakult az is, hogy amikor szólt, hogy valami nem oké, arra reagáltunk és nem leszartam, hogy majd’ abbahagyja.
Ezen kívül eddig bölcsiből és most oviból is az a visszajelzés jön, hogy az egyik legjobban nevelt, legproblémamentesebb gyerek, akin látszik, hogy sokat foglalkoznak vele és jól nevelik. De biztos csak véletlen és isteni szerencse.
Csatlakozom a 25-öshöz. Mindenféle tréning nélkül 1,5 éves kora óta lazán lehet autózni a kislányunkkal. Addig szenvedés volt minden alkalom, pedig próbálkoztunk mindennel. Ha attól lesz balf*sz gyerekem, hogy nem hallgattuk szívesen a fuldokló ordítását a babakocsiban, autóban és "szoktattam" direkt, akkor legyen az, én vállalom. Majd fizetem a pszichológusát nagyobb korában. :)
Remélem ezt az is megteszi majd, aki máshogy "rontja el" a gyerekét.
Figyelembe veszem az igényeit, de nekem is vannak igényeim. Az, hogy be vagyok zárva a lakásba nem tesz jót, ezért gondoltam, pár perc sírás beleférne az autóban, amíg eljutok egy kellemes sétahelyre vagy boltba.
Babakocsizást nem élvezi, azzal már nem is próbálkozom. Sétálni pedig el tudom vinni hordozókendőben, de itt semmi árnyék nincs, tűzi a nap a gyereket, kigyullad. Ahhoz is utazni kell picit, hogy árnyékos helyen tudjak vele sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!