Mekkora gond, ha sír az autóban, de így is autóznánk?
A babám vagy sír az autóban vagy nem, lutri. Mi szeretnénk néha kimozdulni, de eddig ez visszatartott. Úgy gondoltam most azonban, hogy így is bevállalnánk az autózást.
Sírós baba esetén nálatok ez hogy volt?
Nem hosszú utakról van szó, kb heti 1x 20 perc oda és ugyanannyi vissza. Ezt már próbáltuk többször, ilyenkor csak a hazaúton sír majdnem végig.
Egyébként én pedig a városba ugranék el vele ide-oda, ezek pár perces utak, de ilyenkor egyedül lenne hátul, nem tudja senki simogatni.
Illetve lesz egy 2,5 órás utunk két hét múlva.
Mennyi idős?
Egyébként az én lányom ilyen volt és egyedül nem mentem vele 1,5 éves koráig, mert nekem nem volt opció, hogy sír, majd abbahagyja.
Mikor mellette ültem, el tudtam terelni a figyelmét vagy többször megálltunk.
Hat mi nem mentunk hosszu utakra, amig utalta az autozast. Bar nalunk 10 perc utan sikitva siras volt, nem csak annyi, hogy nyuglodott picit, majd befejezi. Nem, borzalom volt.
A mi szempontunkbol is kicseszes, nyugodtan vezetni igy nem lehet, de a gyereket se kinoztam volna.
Ez nem irányítás, hanem figyelembe veszem az igényeit, nem pedig betöröm és ráerőltetem az enyémeket.
És nem kellett évekre bezárkózni.
Miert kene evekre bezarkozni kedves 4-es? Setalni nem lehet? Rovidebb autozast nem lehet bevallalni?
De. Raadasul egy ido utan minden gyerek megbaratkozik vele, nem kell, hogy evek teljenek el.
De ha te tudsz ugy vezetni orakat, hogy kozben uvolt a gyerek, lelked rajta. En ennek nem tettem ki se ot, se magunkat.
Picit hozzászoktatni kérdező esetleg vagy úgy menni, hogy ne te vezess, hanem valaki mással? Bár nálunk mindig szerette, spontán család voltunk mindig, úgyhogy megyünk születése óta mindenhova, most is szereti, de nyilván ő ilyen típus, olyan mint mi. De nem mindig úgy hozza az élet. Viszont van egy barátnőm, hordania kellett tornára és mivel nem mindenki Budapest belvárosába él, ahol az ember szájába van gondolom minden, alsó hangon órás út volt csak oda, a gyerek végig üvöltötte, nagyon kivolt már, hogy így vezet, de nekik muszáj volt, ezenkívül nem vitte sehova, később megszerette, de igen ehhez az kellett, hogy két évre bezárkóztak, sajnos. Nem is vállal többet.
Aki sétálva megy évekig mindenhova? Ti hol éltek? Komolyan kérdezem, mert anyáéknál falun ez oké, bár ha már kórházi kezelés kell az is 30 km onnan autóval, mi megyeszékhelyen élünk, sok helyre sétálunk, de így is van a városon belül hely, ahova esélytelen hacsak nem sétálunk órákat. El nem tudom képzelni milyen pici faluba élhettek akkor.
Varosban elek es nem megyek mindenhova gyalog, haho, tessek elolvasni a valaszom :D
Azt irtam, hogy lehet rovidebb utakat bevallalni autoval es lehet setalni is, ez nem bezarkozas. Nem kell otthon ulni, de kinozni se fogom a gyereket orakig az autoban. 🙄
Hát mi bezárkóztunk. Pontosabban oda mentünk, ahova muszáj volt, majd amikor fix alvás idők lettek, akkor már akkorra időzítettük az 1+ órás utakat. De mivel ordított autóban, babakocsiban és hurciban is 7-8 hónapos koráig, mit csináljak vele? Ha muszáj volt valahova menni, akkor mentünk. Egyébként meg nekem nem "kikapcsolódás" úgy menni bárhova is, hogy ordít a gyerek hátul, és utána mondjuk bevásárlás alatt is. Aki ezt tudja hallgatni úgy, hogy egyébként nem lenne muszáj pont akkor bevásárolnia, az nem tudom milyen lelkülettel van megáldva, de feltételezem nem ilyen babát kapott a sorstól.
Nálunk hiába ült mellette valaki és próbálta szórakoztatni, akkor is ordítás volt, pedig mindent kipróbáltunk kb.
Én nagyon nehezen éltem meg ezt az időszakot, kb. egy éves korában kezdett változni. Mostmár 2, alig várja, hogy autózzunk valahova... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!