Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülés utáni elsö hetekben...

Szülés utáni elsö hetekben (1-6. hét), hogy érezted/érzed magad?

Figyelt kérdés

Föleg, ha semmi segitséged nem volt.

Nagyon nehéz összekapni magad?

2010. okt. 28. 21:48
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem majd kezet foghatok az elsö válaszoloval! :-)

További kellemes babázást és jó egészséget nektek!

Várok még válaszokat!

38+4h kismama

2010. okt. 29. 13:47
 12/30 kisnita ***** válasza:
Én a szerencsések közé tartozom ilyen szempontból, ugyan úgy éreztem magam mint a terhesség előtt. Császárral szültem. Viszont van egy barátnőm (szobatársam volt kórházban) ő a szülés után hetekig rosszul volt, nagyon fájt a feje és semmi nem használt rá, ő is császárral szült csak őt altatták, azt mondták ez a fejfájás az altatás mellékhatása volt. Őt nagyon sajnáltam. Később beszéltük is hogy én előtte szenvedtem meg ő pedig utána.
2010. okt. 31. 08:38
 13/30 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon boldog voltam és minden nehézség ellenére (végbélrepedés, 2hetes babával műtét, mert bent maradt egy placenta darab...) hasfájós baba... mégis annyira örültem a kislányomnak, hogy nagyon pozitívan vettem az akadályokat. Nulla segítség, 5. naptól már főztem, a páromat is el kellett lássam nem csak a kicsit :-). Mondjuk este hulla voltam, éjjel 4x is szoptattam 6 hónapig, mindent meg lehet szokni és ki lehet bírni. Kitartást!
2010. okt. 31. 08:50
 14/30 anonim ***** válasza:
75%

határtalan boldogságot éreztem!! nekem semmi segítségem nem volt és most sincs amúgy, így szülés utáni 4. napon, mikor hazaértünk, akkor az első dolgom a takarítás volt, mert a férjem és barátaink tejfakasztó bulit tartottak, amíg mi a kórházban voltunk. :)

akkor egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak, az csak kb. a 3. hónap után kezdett előjönni.

mondjuk az első itthon töltött éjszakától kezdve csak 1x kelt a fiam szopizni, aztán 4 hós korától egyszer sem.

az a 6 hét álomba illő volt. mindent meg tudtam csinálni, bár pocifájós volt a babám, de nem volt vészes. és a szopik 20 percesek voltak, később, mikor belejött 10-15 perc alatt végzett. egyedül elaludt játék után, ha fáradt volt. az ébrentöltött időt viszont aktívan töltöttem vele, beszéltem neki, és nagyon sokat szeretgettem.

Csodás időszak volt, azt hittem sosem leszek annál boldogabb!!!!

de mégis! ahogy növekedik, fejlődik, ügyesedik egyre jobban szeretem!!!!

a páromba is újra és sokkal mélyebben beleszerettem az együttszülés után... de vhogy ő is hasonlóképp érzett akkor. nagyon elmélyült azóta a kapcsolatunk. tényleg igazi család lettünk.

minden nap főztem és jókat ettem, hogy legyen sok tejem...

most nem a férjem kedvenceit elsősorban, hanem az enyémeket. persze azért neki is készítettem mindig vmi nagyon finit! :))

2010. okt. 31. 09:19
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Szornyu volt lelkileg. Kiderult, hogy a babam tartosan es gyogyithatatlanul beteg, egesz eleteben gyogyszeres kezelest igenyel es muteni kell, sokszor kelt fel, meg mindig. Kimerult voltam, nem tudott szopni, elment a tejem, tapszeres lett. Egyedul vallaltam a kicsit mert az apja lelepett meg terhesen. Nagyon sokaig verzett, ulni nem tudtam a szakadas es a gatseb miatt, nagyot vagtak.
2010. okt. 31. 09:30
 16/30 A kérdező kommentje:

De jo ilyeneket olvasni :-) Még a hideg is kirázott, majdnem elpityeredtem! :-)

További boldog babázást nektek!

Remélem én is hamarosan babázhatok, alig várom! :-)

38+6h kismama, uristen holnap már 39h leszek, jujj de izgulok! :-)))))

2010. okt. 31. 09:31
 17/30 A kérdező kommentje:
Jajj kedves 9:30as. Nagyon sajnálom. Azért tud majd a babád teljes értékü életet élni? Sok eröt és kitartást kivánok neked és egy csodát, hogy meggyogyuljon a kicsid!
2010. okt. 31. 09:41
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem is keserves hat hónap van a hátam mögött, de egyre jobb, úgy érzem. az a baj, hogy az én babám sokat sír, sokat fönnt van éjjel. ha aludna, könnyebb lenne.

olvasom, hogy 39 hetes vagy!!nemsoká te is bele "kóstolsz" a gyereknevelésbe! Könnyű szülést és egészséges kisbabát kívánok Neked!! (ha megszületett és kicsit magadhoz térsz,lesz kedved, majd írd meg nekünk, hogy ment, fiú-lány és mekkorka?!! )

2010. okt. 31. 10:30
 19/30 anonim ***** válasza:
igen írj nekünk, hogy mi van veletek és remélem olyan csodás szülésben és babázásban lesz részed, mint nekem!
2010. okt. 31. 10:45
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem nem volt, mert a babám apja nincs velünk. Anyukám itt volt 5 napot, ennyi. Egy magánkórházban szültem, luxus volt minden, én mégis végigbőgtem az öt napot. Mindenkihez jött apa, hatalmas virágcsokrok, nagy boldogság. Én egyik pillanatban nagyon boldog voltam a baba miatt, másik pillanatban kitört rajtam a zokogás. Nagyon rossz volt. Itthon aztán helyrejöttem kicsit, és nem is volt sem időm, sem enegrgiám magamon rágódni, teljesen lefoglalt a baba. Fizikailag kicsit gyenge voltam, mert nagyon nehéz szülés volt, de napról napra jobb lett. Így elkerült a szülés utáni depresszió. Sokat sétáltunk a babával (május végén született, szerencsére jó idő volt). 5 hetes korában már 3 napos wellnesshétvégére mentünk a barátokkal (meg persze a babával). Segíteni senki nem segített semmit, de a babám sokat aludt, az éjszakák is jól teltek, így volt időm mindenre, és a kirándulások jót tettek nekünk, nem zuhantam magamba. Ahogy nőtt a pici, egyre jobb lett minden, most már teljesen jól elvagyunk. Megszoktuk apa nélkül, kialakult a közös életünk is. Szóval mindent összefoglalva az eleje nehéz volt nagyon, főleg lelkileg, de szerencsére mindig volt valami program, ahová kimozdulhattunk, így nem zuhantam össze.
2010. okt. 31. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!