Mondott már le valaki második babáról amiatt, mert az első szülés rettenetes volt?
Lehet, nem a jó kategóriába írok, de komolyan érdekelne, mert nálam ez a helyzet, és csakis emiatt nem merek belevágni, mert rendben van, hogy azt a 24 órát kibírja az ember lánya, de én AZT A 23-at soha többé nem akarom!!!
Köszönöm a válaszokat!
a második szülés általában könnyebb. nem törvényszerű, de sok minden dől el a fejben is :)
Tessék pozitívan hozzáállni :)
A szülés után (25 óra vajúdás, majdnem elvéreztem) azt mondtam, hogy többet soha, de most fél évvel a szülés után már másképp látom. Szeretnénk majd még egy babát és tényleg kicsi az esélye, hogy megint ilyen komplikációk legyenek és a vajúdás is biztos rövidebb lesz!
Mikor szültél?
Nekem most 7 hetes a lányom, és jelen pillanatban úgy érzem, hogy soha többé nem akarok szülni, pedig akartam még gyereket. Nagyon megviselt az a 16 óra, és még mindig bele borzongok, ha visszagondolok arra az éjszakára. :(
Remélem, 1-2 év múlva ez megváltozik, mert akarok majd kistesót.
Nekem 35 óra volt és remélem a másodiknál nem kell a szülőszobában aludnom a magzatfigyelőre kötve.
Ha mégis, hát egyszer már kibírtam;)
10 hónapos a kislányom. Igen, mondták, hogy majd az idő szebbé teszi az emléket, de ahogy valaki írta, nekem a mai napig rémálmaim vannak.
Volt fogadott orvosom, aki a 36. hétig volt, addig pénzeltem, aztán elutazott, szülés napján lagziba ment. Férjem nem engedték be, egyedül vajúdtam, 40 fokban rámcsukták az ajtót, nedves rongyért kiabálnom kellett, könyörögtem, hogy valaki vizsgáljon meg, és hiába rimánkodtam, nem kaptam semmiféle fájdalomcsillapítót. Férjem 21 óra után jöhetett be, addig egyedül voltam, nst-t rám kötötték, és másfél óra múlva szedték le.
Nem lehet nálunk szülésznőt fogadni sajnos, pedig szerettem volna. Vagy ha legalább beengedik a férjem...
A "saját" dokimról csak annyit még, nem akartam, hogy protekciósan kezeljen, így a szülés másnapján döbbent rá, hogy ismeri édesapámat. Nagyon bíztam benne, hogy égett a feje. Egyébként most készülök hozzá, és gondoltam, megkérdezem, lát-e arra garanciát, hogy esetleg legközelebb máshogy viselkedik?
A munkájával egyébként meg voltam elégedve.
Mindenesetre most nem érzem azt, hogy kell még egy baba, boldog vagyok ezzel az eggyel, de fáj a szívem, amikor látom, hogy egyedül játszik. Rossz lenne, ha így nőne fel:(
Köszönöm a válaszokat még egyszer!
Szia,egy cipoben jarunk azon a teren,hogy a szules miatt talan nem lesz masodik baba.En kulfoldon szultem,kb 20oras vajudas utan jott vilagra a fiam,mar 2,5eve ennek,de meg mindig nem tettem tul magam rajta.Ferjem velem volt a kezdetektol,o emlekszik jobban mindenre,de o szeretne meg egy babat,en bizonytalan vagyok meg mindig sajnos:(Pedig a szivem verzik nekem is,mikor latom,hogy a kisfiam egyedul jatszik:(
Sok erot kivanok es foleg azt,hogy letudd kuzdeni a multat.
9 hónapos a lányom. nekem is volt fogadott dokim aki nem vette észre a toxémiámat. pedig 4 hetente jártam hozzá. 32 hetesen sos császár, a babám és én is életveszélyben voltunk, azt sem tudtuk a lányom életben martad e?. hozzám plusz orvost kellet hívni az őrzőbe, még az eszméletemet is elvesztettem. az egész terhességem rémálom volt, félrekezelések, majd maga a szülés körüli bonyodalom....elég volt. szerettem volna még egy babát, de nem merem bevállalni. és a hajam égnek áll mikor valaki azt mondja: majd elfelejted, az majd másként lesz, kell a kistesó....nem feledek és most is 9 hónap után is sírva tudok fakadni ha egy gyermekmentőt látok. sírva fakadok ha a szülésre gondolok és bár lehet nem lennék ismét toxémiás, de nincs rá garancia és nem merünk ismét az életemmel játszani.
lesz egy egyke királylánykánk és mi már ezért is hálásak vagyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!