Mikor érdemes kislány fülét kilyukasztatni dokival fülbevalóhoz?
40: hat nem tudom, en szigoru nevelest kaptam, kamu betegseggel nem maradtam otthon (anyam egeszsegugyis, nem lehetett atverni) es csattant a pofon, ha ugy beszeltem veluk. Batyam pl csapkodott, rugdosott, szajonverte anyat, aki egyszer megunta es visszaadta neki. Onnantol kezdve nem csapkodott.
Jo, ez mondjuk a 90-es evek legeleje volt, amikor szabad volt fakanalat szetverni a gyereken meg veresre verni ovvel, habar azt sem tartom normalisnak. Manapsag meg lehet hagyni az etterembe a gyerekeket szaladgalni, meg a foldon vergodo gyereket tutujgatni es olelgetni, hozzateszem, szerintem ez sem normalis.
Szerintem valahol az arany kozeputat kellene megtalalni. Biztosan nem hagynam a gyerekemnek, hogy rugdossa a szeket, vagy obegasson, vagy utlegeljen, de egy fulbevalot azert rabizok. #39.
#40! De szép is az általánosítás! Már ott nem stimmel, hogy soha nem dugnék kúpot a gyerekembe, ha egyszer van más alternatíva. Ugyanakkor nem ellenzem a fülbevalót, mivel ha akar, és nagy eséllyel akar, akkor jobban örül neki, ha van már lyuk rajta, amire nem is emlékszik, hogy került ida, mintha neki kell döntenie és bevállalnia.(Az enyém nem, mivel fiú.)
Na, most akkor szerinted megsimizem a gyerekem fejét, ha felrúgja a másikat, vagy nem?😂
Segítek, nem. Sőt, nincs is rá alkalmam, mivel nem rúg fel senkit. Amúgy meg pedagógus vagyok, állítólag elég jó, annak ellenére, hogy nem dugdosok kúpot senkibe😁
Majd ha 40 fokos láza lesz a gyereknek, és más nem húzza le, akkor hidd el, feldugod azt a kúpot. Azért ebbe még egy gyerek/felnőtt sem halt bele...🤔
#43! Miért vettem volna magamra? Azért mert kíváncsi vagyok az ilyen téves elképzeléseid mellé mit képzelsz még? Teljesen független tőlem, én tudom, milyen vagyok és milyen a gyerekem. Egyszerűen érdekel, milyen fantáziái vannak az embereknek, amiknek általaban semmi köze a valósághoz.
Igazából elképzelhetsz bármit, attól még nem lesz valóság.
Valószínűleg inkább a te frusztrációd ez. Bántotta egy majom a gyereked, ott szótlanul ültél, itt meg kivetíted másokra és úgy érzed, mintha kiállnál a gyerekedért.
Igen, képben vagyok a szülőkkel is. Valószínűleg jobban is, mint te. Alapítványi sulikban dolgoztam, ahol ilyen szempontból sokkal rosszabb a helyzet, mint az állami iskolákban. Ott aztán naponta többször szedhetnél le valakit a gyerekedről. Vannak közös jellemzői azoknak a szülőknek és a kölyköknek, de nagyon nem az, hogy ellenzik a babakori füllyukasztást. Tesóm például ellenzi, kúpot viszont adott. Neki lánya van. Hát, annál jobb gyereket nem hiszem, hogy láttál, nem hogy nem rúg meg senkit, a légynek se ártana. Szóval megdőlt az elméleted🤣
#44! Te se tudsz olvasni?
"ha egyszer van más alternatíva."
Érdekes, vannak országok, ahol soha senki nem kap kúpot, mégis felnőnek. Nem kellett volna még kihalniuk?🤔
45# Írtam, hogy szótlanul ültem? :) Fantáziád azért van. :D Attól, hogy nem rúgtam fel, nem szótlanul tűrtem, elég gyorsan előkotortam anyucit. A gyerek meg arról nem tehet, hogy anyuci barom és szarul nevelte. Persze, én csak 9 éve látok ezt azt, de biztos a továbbiakban is fogok, sajnos, ahogy a férjem is pedagógusként. Ha már azt mondjuk a szülőre, hogy jé, normálisak, akkor már mindenki meglepődik... csak úgy ennyire változott meg az egész társadalom.:D Én nem vagyok frusztrált, írtam hogy én se lövettem ki a lányoknak, de nem azért, mert lenézek mindenkit meg majd a gyerek eldönti 30 évesen, csak így alakult. Ettől még tök oké, aki csinálja és csak ilyet ismerek. Inkább ők vannak meglepve, hogy mi miért nem csináltattunk. Ez a kivetíted duma meg..éppen te vetítesz, ha visszaolvasnád az írásod. Ráugrasz olyan dologra, ami-elvileg-nálad nem játszik, akkor miért is fontos ez neked?:) Nem tudsz lapozni valamiért. Írtam azt is, hogy a fülbevalóhoz nincs köze a dolognak és igen általánosítás.
Amúgy én inkább azon háborgok, amikor annak idején jó anyám elvitt 41 fokkal az ügyeletre és ahelyett, hogy 1 kúpot betoltak volna, hogy enyhítse, kaptam egy injekciót, ami rohadtul fájt. Na inkább ez a barbár, de mindegy. Egyébként nálunk szülés után mindenkinek adtak kúpot, akinek nem ment a wc-zés, én kértem alternatívát, szirupot ilyesmi, de nem volt. Van amikor ez van. Emiatt meg nem ugrasztottam a férjemet külön.
Vannak országok ahol védőoltás sincs 🤣 ezen ne vesszünk össze 😀
#48! Ha leírsz valamit, akár anonim is, vállald a felelősséget.
Milyen unatkozó kötözködés?🤣 Hát, magadról beszélsz. A #40 kommentedröl. Az, hogy szerinted nincs gond a babakori füllyukasztással, de te egyéb okból nem tetted, vélemény.
Amit te írtál, az nagyon nem. Értelmetlen, általánosító, kötözködő zagyvaság, amire reagáltam, mert a kúp által én is érintett voltam, ha úgy tetszik, belém is belém kötöttél. Nem elemeztem ki minden mmondatod, de tessék:
1. Újhullámos anyukák=akiknek trauma a kúp beadása. Hazugság. Senki nem lesz attól "újhullámos", bármit is jelentsen, hogy nem dugdos semmit indokolatlanul a gyerekébe. 20éve is tudtam, hogy nem fogok, nem az aktuális divattól függ.
2. Kúpot nem beadó újhullámosok=Nem adnak fülbevalót. Hazugság. A 2 halmaznak lehetnek közös elemei, de attól nem lesz ugyanaz az egy halmaz.
3. Kúpot be nem adók=fület nem lyukasztók=újhullámosok=mások gyerekét felrúgók. Végképp hazugság. Ugye, nem kell leírnom, miért? Konkrétan semmi összefüggés.
Konklúzió: Semmi igazság nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!