Mikor érdemes kislány fülét kilyukasztatni dokival fülbevalóhoz?
Mindkét lányom 3 hónapos korában kapott fülbevalót.
Felénk ez teljesen normális.
Nem, nem testmódosító barbár dolog 🙈🙈🙈 jóistengyerele
Én ellenzem babának, nekem nagyon bizarr egy ilyen kicsi gyerek ékszerrel. De ez az én személyes véleményem, nyilván más a saját gyerekével azt csinál, amit akar, de az én lányaim egyikének sincs kilyukasztva még a füle. A nagyobb nyáron lesz 4 éves, már emlegeti, hogy az oviban is egyik-másik kislánynak van és ő is szeretne fülbevalót, de egyelőre még csak klipszeset fog kapni, a lyukasztást elmondtam neki, hogy fájhat, és így nem szeretné mégsem, még fél tőle, így ezzel még várunk.
Nekem amúgy 9 évesen lett lyukasztva a fülem, nem volt trauma egyáltalán, én kértem, én akartam, tudtam, mire számíthatok. A lányaimnál is hasonló a cél.
Amikor a gyerek kéri, akkor.
Nekem 8 éves koromban a nagymamám erőszakoskodására lett fülbevalóm, utáltam. Ráadásul állandóan begyulladt tőle a fülem, fájdalmas gócok alakultak ki, sokat szenvedtem vele. Nagymama meg csak erőszakoskodott, hogy ilyen nincs, az arany fülbevalóra senki nem allergiás... aztán anyámék leállították. Azóta sincs, pedig már 40 fölött vagyok.
Hú, ezen én annyit gondolkodtam. Mostanában nem divat, mert az ő teste, blablabla. Ehhez képest szinte minden kislány szeretne és nem igazán bánná, ha az akkori fájdalom helyett baba korában túl lett volna rajta, amire nem is emlékszik.
Szóval én sokat gondolkodtam. Aztán... kiderült, hogy fiam lesz 🤣A probléma megoldódott.
Kicsikorban semmiképp nem lyukasztattam volna ki. Nem azért, mert nem adott engedélyt rá, hanem mert én féltem, hogy a sapkába beleakad, kitépjük vele.
Ismerősi körben volt olyan, hogy a fülbevaló elakadt, anyuka ahogy rántotta le a sapkát konkrétan eltépte a fülcimpát vele, úgy kellett varrni. Elég brutál és egyedi példa, de én ettől rettegtem.
Most 2,5, a dackorszak miatt bele sem gondolok.
Majd kap, ha kéri.
Én nem féltem a fájdalomtól. Ez azért nem egy hasfelvágás kaliberű beavatkozás. én pl 16évesen magamnak böktem 6 lyukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!