Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor érdemes kislány fülét...

Mikor érdemes kislány fülét kilyukasztatni dokival fülbevalóhoz?

Figyelt kérdés
Ti megtettétek, vagy ellenzitek?
máj. 16. 10:21
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
46%

Mindkét lányom 3 hónapos korában kapott fülbevalót.

Felénk ez teljesen normális.

Nem, nem testmódosító barbár dolog 🙈🙈🙈 jóistengyerele

máj. 16. 11:09
 12/55 anonim ***** válasza:
75%
Baba korban tök felesleges.Az első lányunknak kilyukasztották a kórházban,mert a keresztanyja vett neki fülbevalót a születésére,és belerakattuk.Ovis korban egy fülcsit elhagytuk,majd nagycsoporttól sportolni kezdett,ott nem hordhatta,ki-be nem engedte rakosgatni,így mára már be is forrt a helye.Teljes hülyeség volt az egész.A második lánynál nem is lyukasztottuk ki a fülét.Most 2 éves, akkor lesz fülbevalója,ha ő akarja.Azt kihagytam,hogy a nagylány 14 éves,azóta is sportol,nem is akar fülbevalót,csak macera lenne neki.
máj. 16. 11:18
 13/55 anonim ***** válasza:
69%

Én ellenzem babának, nekem nagyon bizarr egy ilyen kicsi gyerek ékszerrel. De ez az én személyes véleményem, nyilván más a saját gyerekével azt csinál, amit akar, de az én lányaim egyikének sincs kilyukasztva még a füle. A nagyobb nyáron lesz 4 éves, már emlegeti, hogy az oviban is egyik-másik kislánynak van és ő is szeretne fülbevalót, de egyelőre még csak klipszeset fog kapni, a lyukasztást elmondtam neki, hogy fájhat, és így nem szeretné mégsem, még fél tőle, így ezzel még várunk.

Nekem amúgy 9 évesen lett lyukasztva a fülem, nem volt trauma egyáltalán, én kértem, én akartam, tudtam, mire számíthatok. A lányaimnál is hasonló a cél.

máj. 16. 11:19
 14/55 anonim ***** válasza:
66%

Amikor a gyerek kéri, akkor.

Nekem 8 éves koromban a nagymamám erőszakoskodására lett fülbevalóm, utáltam. Ráadásul állandóan begyulladt tőle a fülem, fájdalmas gócok alakultak ki, sokat szenvedtem vele. Nagymama meg csak erőszakoskodott, hogy ilyen nincs, az arany fülbevalóra senki nem allergiás... aztán anyámék leállították. Azóta sincs, pedig már 40 fölött vagyok.

máj. 16. 11:24
 15/55 anonim ***** válasza:
57%

Hú, ezen én annyit gondolkodtam. Mostanában nem divat, mert az ő teste, blablabla. Ehhez képest szinte minden kislány szeretne és nem igazán bánná, ha az akkori fájdalom helyett baba korában túl lett volna rajta, amire nem is emlékszik.

Szóval én sokat gondolkodtam. Aztán... kiderült, hogy fiam lesz 🤣A probléma megoldódott.

máj. 16. 11:26
 16/55 anonim ***** válasza:
63%

Kicsikorban semmiképp nem lyukasztattam volna ki. Nem azért, mert nem adott engedélyt rá, hanem mert én féltem, hogy a sapkába beleakad, kitépjük vele.

Ismerősi körben volt olyan, hogy a fülbevaló elakadt, anyuka ahogy rántotta le a sapkát konkrétan eltépte a fülcimpát vele, úgy kellett varrni. Elég brutál és egyedi példa, de én ettől rettegtem.

Most 2,5, a dackorszak miatt bele sem gondolok.

Majd kap, ha kéri.

Én nem féltem a fájdalomtól. Ez azért nem egy hasfelvágás kaliberű beavatkozás. én pl 16évesen magamnak böktem 6 lyukat.

máj. 16. 11:44
 17/55 anonim ***** válasza:
47%
Akkor viszem majd, ha szeretné, hogy legyen fülbevalója. Orrpiercinget sem csinaltattam neki 2 naposan akaratán kívül.
máj. 16. 11:49
 18/55 anonim ***** válasza:
48%
Nekem babaként lett, késöbb tiniként 2db 2. azok még 1évig folyton begyulladtak noha maga a belövés 0fájdalom volt.
máj. 16. 12:24
 19/55 anonim ***** válasza:
74%
Én nem tervezem babakorban kilyukasztani a fülét. Majd ha ő szeretné. Unokatesóm kislánya már a másodikat hagyja el. Attól is félnèk, hogy lenyeli véletlen ahogy kiesik.
máj. 16. 12:26
 20/55 anonim ***** válasza:
37%
Nekem júliusban születik a kislányom, és ha lenne rá lehetőség már a kórházban kilövetném a fülét, mert nekem tetszik. Ez nem test módosítás. Ga nem tetszik majd neki később kivesz3m vagy kiveszi ha akarja, de pl van ismerősöm ahol a 6 éves kislány nagyon szeretne, de a fájdalomtól való félelem miatt mindiv sír hogy mégsem... 🤔 régen is szokás volt, és szerintem nem volt ezzel semmi baj ugyan úgy ki lehet venni mint majd felnőtt korban betetetni, csak kivenni nem fáj.. ameddig meg akkora hogy még nincs saját akarata, stílusa, addig minden gyereknek az anyja stílusát kell ekviselnie. Gondolom ruhát is olyat adtok rá ami nektek tetszik, nem kérdezed meg előtte a lányod hogy jó e a rózsaszín, vagy már most kisfiúnak akarsz öltözni?🤦‍♀️
máj. 16. 12:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!