Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor érdemes kislány fülét...

Mikor érdemes kislány fülét kilyukasztatni dokival fülbevalóhoz?

Figyelt kérdés
Ti megtettétek, vagy ellenzitek?
máj. 16. 10:21
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
65%
Ellenzem. Majd amikor ő akar, kilövetheti. Nekem is így lett 16 évesen, abszolút ráértem vele. (Fiam van, így a gyerekem kontextusában egyelőre nem merült fel a kérdés.)
máj. 16. 12:47
 22/55 anonim ***** válasza:
76%
Akartam, már a kórházban. Aztán megszületett, és nem volt szívem megszúratni feleslegesen. Szúrkálták eleget. Így majd akkor lesz, ha ő kéri.
máj. 16. 12:59
 23/55 anonim ***** válasza:
71%
Feleslegesnek tartom. Majd ha ő akarja, rendben van. Én is tini koromban akartam, kilyukasztattam, erre kiderült, hogy még az orvosi fémet sem bírja a fülem, nem hogy mást. Így van egy felesleges lyuk a fülemben. De legalább az én döntésem volt, és ennek örülök, hogy nem kiskoromban szenvedtetett vele anyám.
máj. 16. 13:02
 24/55 anonim ***** válasza:
68%
Nalunk anyam veri a tamtamot hogy KELLAKISLANYNAKAFULBEVALO, en meg nem szeretnem. Kitepem a fulebol, elhagyja, kisagyba kerul es lenyeli, beleakad valamibe, stb. Majd ha nagyobb lesz, beszelni fogunk rola, hogy szeretne e vagy nem. Nem a fulbevalotol lesz lanyosabb valaki, es nem a hianyatol kevesbe kislany.
máj. 16. 13:06
 25/55 anonim ***** válasza:
67%
24# Egyetértek.
máj. 16. 13:16
 26/55 anonim ***** válasza:
34%
A lányom lassan 11 éves, most mondogatja, hogy szeretne, de őt ismerve nem lenne még jó ötlet
máj. 16. 13:32
 27/55 anonim ***** válasza:
61%

Én szeretem a fülbevalót, és örülök hogy babakorban megcsináltatta anya mert felnőtt fejjel olyan félős lettem hogy már nem merném.

Persze megértem azokat is akik csak a gyerek saját döntésére bízzák, csak ezzel az állásponttal nekem az a kérdőjel hogy a gyerekek nem véletlenül cselekvőképtelenek jogilag mert még nem képesek ezeket dolgokat élettapasztalat hiányában mérlegelni vagy a hosszú távú következményeit megérteni, tetoválni se lehet kiskorúként talán csak szülői engedéllyel valamikortól.

Szóval ha egy baba ne kapjon, akkor egy 3-10 éves se dönthesse el, hanem várja meg míg kialakul az ítélőképessége? Ez kicsit nekem itt ellentmondásos, hogy sokaknak akkor már lehet.

Nem gondolom testcsonkításnak a fül kilyukasztását, az számomra a csikló levágása bizonyos törzsekben.

máj. 16. 13:46
 28/55 anonim ***** válasza:
60%

Majd ha szeretné. Ugyanolyan piercing mint bármelyik másik, csak társadalmilag elfogadott hogy babáknak is van. Nyilván nem durva testmódosítás, ki lehet majd venni bármikor. De attól még én nem akarok neki csak úgy random lyukat fúrni a semelyik testrészébe.

Én tiniként magamnak szúrtam vagy egy tucat lyukat a fülembe, mert sajnáltam a pénzt szalonba menni. Nem igazán fáj, gyerekként-felnőttként ha már tudja hogy mi történik, akkor nem kéne azért belehalnia. Viszont babaként még csak nem is tudja miért csinálják vele. Szerintem kifejezetten genyó dolog azon az alapon fájdalmat okozni egy kisbabának, hogy ő még úgysem tud igazán tiltakozni. Annál rosszabb. Nekem legalábbis egy oltásnál is megszakad a szívem, de ott tudom hogy jó célja van. Egy nyomorult fülbevalóért biztos nem okoznék neki felesleges fájdalmat, pláne abban a korban nem, amikor még csak megmagyarázni sem tudom neki hogy miért teszem ezt vele.

máj. 16. 13:53
 29/55 anonim ***** válasza:
89%
3 hónaposan lövettük neki. Amit belőtt a gép,az maradt 1 éves koráig, utána kapott aranyat.
máj. 16. 16:10
 30/55 anonim ***** válasza:
43%
Mikor érdemes? Minél hamarabb. Nem fog emlékezni rá,babaként nem piszkálja,nincs vele gond.
máj. 16. 16:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!