Túlzás azt várnom egy 6 hónapos babától, hogy aludja át az éjszakát?
#9 Este 7-kor fürdetünk, így alszik el este 9-10 között, tegnap este 9-kor még összekakilt mindent, ágyneműt kellett cserélni, így aludt el 10-kor.
Az én gyerekem nem ismeri még az órát, így azt se tudja mikor van éjfél. Egyáltalán melyik időzóna, melyik szélességi kör és a téli vagy a nyári időszámítás szerint kellene éjfél előtt x órát aludnia?
Szerintem az, hogy tud egybefüggően aludni sokkal többet jelent az idegrendszerének, mint az, hogy a mi óránk szerint éjfél előtt vagy után alszik többet. (ez ugyanaz a vita, minthogy csak 9-kor kezdődjön a tanítás, teljesen mindegy mikor kezdődik, mert nem az a lényeg mennyit mutat az általunk kitalált óra, hanem az, hogy mennyit alszunk)
8-asnak kiosztok egy érdemdíjat, szuper anya vagy, hisz ez rajtad múlt. :) Na majd változik ez, azért arra készülj picit lelkiekben, hogy ne érjen csalódás. Olvass picit a babákról.
Kérdező, sajnos még sok minden ezután fogja őt zavarni, fogzás és társai, lesznek még kiugrások. És ha tetszik, ha nem, vannak gyerekek, akik nagyon korán kelők. Sokszor látni, hogy a két gyerekből az egyik alszik végig, a másik meg kb sosem. :D Nálunk a lányom és ahogy olvasgatom a csoportunkat ott is elég sokan ilyen kis pacsirta típusúak, sajnos. Mi a férjemmel mindig imádtunk aludni, cserébe a lányunkkal csinálhatnál bármit 6-kor ébred. Piciként 4-5-kor kelt. Akkor is így kelt, HA óránként fent volt a foga vagy betegség miatt, akkor is így kelt, ha 8-kor aludt este, akkor is ha 11-kor, ha a fejedre állsz, akkor is így kel, beállt mint egy ébresztőóra. Kellemetlen hétvégén így kelni, de ez van. Felkel fixen és nem alszik már vissza. Rengeteg ilyen típusú gyerek van. Mondjuk az is igaz, hogy én is ilyen voltam kicsiként, amíg be nem jött az iskola időszak. :D Utána kezdtem megszeretni az alvást. Kitartást!
Óhh de vissza fogod ezt az időszakot sírni, mikor "csak" 4-kor kel.
Az én gyerekem,fél 5 körül indította a napot,minden áldott nap(kb 3 éves koráig), majd csak reggel/délelőtt aludt vissza.
Fél évesen az én babám is kb egyszer ébredt fel.
Most 10hónapos, én öregedtem vagy 3 évet és már azt se tudom milyen 3 4 órát aludni összefüggően😅😅
1x kel? Huh! Majd jön a fogzás, aztán lesz durvább is!
Ebben a korban a fiam általában átaludta, esetleg 1 hajnali kelés. Most meg régóta 5-10 ébredés/éjszaka. Ha csak 3x kel, már jók vagyunk.
A lányom 6 éves korától aludja át az éjszakát. Ha épp nincs valami baja.
6 hónaposan igen,túlzás ilyet elvárni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!