Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem jól fejlődik a babám?

Nem jól fejlődik a babám?

Figyelt kérdés
Hason fekve folyamatosan szenved, nyögdécsel és nem emeli a fejét, nem tartja meg magát a könyökén egyáltalán, állandóan szoros ökölben van a keze (kivéve ha alszik, mert akkor laza), egyáltalán nem nyúl semmilyen játék után, ha a kezébe adom a játékot nem fogja meg, hanem elengedi, egyre kevesebbet gőgicsél, szinte csak jobb oldalra fordítja a fejét és hiába mutatok neki valamit egyáltalán nem követi a fejével és a szemével sem, rengeteget alszik, szinte egész nap, néha föl kel nézegeti a kezét egy darabig, eszik és utána újra alszik. Pár nap múlva lesz 3 hónapos és eléggé kétségbe vagyok esve, mert úgy olvastam, hogy ezeket mind kéne már csinálnia. El akartam vinni őt tornára, de a férjem azt mondja, hogy csak kitalálok minden hülyeséget, amire költhetem a pénzt, és hogy a gyereknek nincsen semmi baja. Amikor mondom neki, hogy egyáltalán nem úgy fejlődik szerintem, ahogy kellene az a válasz, hogy nem foglalkozom vele eleget és meg ne tudja, hogy ilyen hülyeségekre költöm a pénzt. Na de mit lehet egyenlőre foglalkozni vele, amíg ilyen pici? Ő el van a hintajában vagy a kiskádba való ülőkében üldögél, én meg addig vagy csinálom a dolgom, vagy nézem a tvt. Mit csináljak? Én szívem szerint elvinném őt szakemberhez, mert rossz ezt nézni, hogy konkrétan olyan mint egy játékbaba.

#baba #nemfejlődik
máj. 2. 16:59
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%
És tényleg ki viszi le a kutyát sétálni?
máj. 3. 11:58
 32/56 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy o kertesben lakik, ezt nem tudom. De az is lehet, hogy senki, vannak ilyen igenytelen emberek, akik hagyjak bepisilni a kutyat. Nyilvan aki a sajat gyerekevel se foglalkozik, a kutyaval se fog 🙄
máj. 3. 12:01
 33/56 A kérdező kommentje:
A kutya nem megy sétálni, mert vettem neki egy kutya WC-t 63.000Ft-ért, hogy ne kelljen vele ide-oda mászkálni és abban tökéletesen el van. Robot porszívót felesleges venni, mert a lakásban küszöb hátán küszöb van. Még a nappali közepén is van egy küszöb (nem is értem, de mindegy). Nem babakocsira rögzíthető hordozónk van, hanem egy attól független autós hordozó és nem magamtól találtam ki, hogy abba rakom, hanem a gyerek orvos javasolta. Szokott a babakocsiban a mózeskosárban is aludni, de ott inkább este és van, hogy nem akarom felkelteni, hogy át tegyem a kis ágyba, úgyhogy abban szoktam hagyni éjszakára. Sétálni általában el szoktam vinni a babát, napi egyszer kb fél-1 órára, csak máshova nem megyek vele pl boltba, kirándulni, bevásárló központba, mert az több időt vesz igénybe és oda több cuccot kéne pakolják stb.
máj. 3. 12:49
 34/56 anonim ***** válasza:
93%
Eddig nem voltam benne teljesen biztos, de ezek utan ez tuti troll. Nem lehet maskepp :D
máj. 3. 13:05
 35/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom elhinni hogy ez mind igaz 🤣 Képtelen vagyok rá 🤣
máj. 3. 14:22
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van benti macskám, egész évben vedlik. Naponta porszívózok, felmosok és tuti hogy még ennek ellenére is nyelt már a fiam macskaszőrt. Eszembe sem jutott volna kiskádban meg hordozóban tartani egész nap. Ott hogy tanuljon meg majd fordulni, hason fekve a fejét emelni, kúszni, mászni? A tiéd ezt hol fogja megtanulni? Az ágyon, ahonnan könnyen leeshet? Vagy a mózeskosárban, ahol el sem fér majd? Hol fog megtanulni kúszni? Szerinted ahhoz nem kell nagy hely? Aztán majd hogyan akadályozod meg, hogy az egész lakásban mászkáljon? Jobb, ha már most minden nap takarítasz, de könyörgöm! azt a szerencsétlen gyermeket ne akadályozd a mozgásfejlődésében.
máj. 3. 14:26
 37/56 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem tudja emelni a fejét ha le sem rakod szegényt egy kemény felületre( talaj játszószőnyeggel.Igen egy kisbaba arra vár hogy feldeztessék vele a világot, játszani kell vele, beszélgetni.Érdekes az én 3 hónaposom nézi a mesekönyveket és hallja hogy mesélem neki, így tanulnak meg beszélni.Mert mit gondoltál, hogy nem kell hozzá beszélni és úgy születik hogy keni vágja a magyar nyelvet?
máj. 3. 14:27
 38/56 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj! Az nagyon nem jó irány, ha egész nap megy a TV (aztán ha már meg tudja fogni, kapja a kezébe a tabletet). Végignéztem ilyet az egyik testvéremnél, két kicsi (most már nagyobb) gyerekkel és NE! Írtak róla kismillió cikket, hogy miért ne, de élőben látni még durvább. Mindezt úgy sikerült nekik, hogy mire ott gyerek lett, a másik testvérünk már azzal küzdött, hogy leszoktassa a gyerekét a túltolt kütyüzésről. Nem attól fog visszamaradni mozgásban, beszédben, szociális készségekben stb. ha egyszer meglát egy működő TV-t ;) de a képernyő egy passzivitásra késztető, ingergazdag és te magad is beismered, hogy függőséget okozó valami. Minél kevesebb, annál jobb, ugyan van, akinek a túléléshez kell napi fél óra mese a gyereknek. Én is szoktam netezni, most is azt teszem (egyik alszik, másikat épp szoptatom), de a férjemmel tudatosan ügyelünk arra, hogy ezt lehetőleg olyankorra időzítsük, amikor nem kell velük foglalkozni, mert mondjuk alszanak.

Kutya és gyerek: a járóka vagy babakarám is megoldás lehet, amíg ilyen kicsi, bőven elég egy nem túl puha aljú járóka. Amikor meg már mászik, remélhetőleg elég erős az immunrendszere. Játéknak úgyis az kell, ami épp nálad - több gyerek esetén - a testvérénél van. A vizespalack némi vízzel nagyszerű találmány, ha nem tudja a kupakot lecsavarni.

Ja és örülj neki, hogy "unalmas" ez az időszak. Van, akinek ennyi idős korban éjjel-nappal sír. Nálunk a 2. ilyen (volt), még mindig megvonási tüneteim vannak... alvásmegvonási (:. De legalább jól eszik :).

Most olvastam végig a válaszokat. Kutya WC, hogy ne kelljen levinni sétálni?! Kérlek, mondd, hogy troll vagy! És még engem hordanak le mindenféle állatkínzónak, mert kerti kutyánk van (gyerekek mellett is napi sétával, játékkal).

máj. 3. 15:41
 39/56 anonim ***** válasza:
84%

Az utolsó válaszod alapján tényleg troll vagy.

Ha meg nem, akkor neked még kutya sem való, nemhogy gyerek. Szerencsétlen kutya egész nap be van zárva a panelbe? Ilyen agyhalott nő remélem tényleg nem létezik.

Két macskánk van, ráadásul az egyik hosszúszőrű. Eszembe se jutott ez miatt a gyereket kádi ülőkében meg ilyenekben tartani. Két naponta porszívóztam, heti egyszer felmostam, felügyelet mellett a macskák nézhették, szagolgathatták a babámat is. Mikor a kisfiam már tudott fogni, forogni, kúszni stb akkor már engedtem neki, hogy ismerkedjen a cicákkal. Soha semmi baja nem volt tőlük, most 4 éves, imádja őket. Nem szabad a babákat sterilen tartani, különben sosem fejlődik ki rendesen az immunrendszerük.

máj. 3. 18:06
 40/56 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó

Ő nem sterilen tartja csak cseszik rá és a takarításra is!

máj. 3. 18:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!