Nem jól fejlődik a babám?
Figyelj! Az nagyon nem jó irány, ha egész nap megy a TV (aztán ha már meg tudja fogni, kapja a kezébe a tabletet). Végignéztem ilyet az egyik testvéremnél, két kicsi (most már nagyobb) gyerekkel és NE! Írtak róla kismillió cikket, hogy miért ne, de élőben látni még durvább. Mindezt úgy sikerült nekik, hogy mire ott gyerek lett, a másik testvérünk már azzal küzdött, hogy leszoktassa a gyerekét a túltolt kütyüzésről. Nem attól fog visszamaradni mozgásban, beszédben, szociális készségekben stb. ha egyszer meglát egy működő TV-t ;) de a képernyő egy passzivitásra késztető, ingergazdag és te magad is beismered, hogy függőséget okozó valami. Minél kevesebb, annál jobb, ugyan van, akinek a túléléshez kell napi fél óra mese a gyereknek. Én is szoktam netezni, most is azt teszem (egyik alszik, másikat épp szoptatom), de a férjemmel tudatosan ügyelünk arra, hogy ezt lehetőleg olyankorra időzítsük, amikor nem kell velük foglalkozni, mert mondjuk alszanak.
Kutya és gyerek: a járóka vagy babakarám is megoldás lehet, amíg ilyen kicsi, bőven elég egy nem túl puha aljú járóka. Amikor meg már mászik, remélhetőleg elég erős az immunrendszere. Játéknak úgyis az kell, ami épp nálad - több gyerek esetén - a testvérénél van. A vizespalack némi vízzel nagyszerű találmány, ha nem tudja a kupakot lecsavarni.
Ja és örülj neki, hogy "unalmas" ez az időszak. Van, akinek ennyi idős korban éjjel-nappal sír. Nálunk a 2. ilyen (volt), még mindig megvonási tüneteim vannak... alvásmegvonási (:. De legalább jól eszik :).
Most olvastam végig a válaszokat. Kutya WC, hogy ne kelljen levinni sétálni?! Kérlek, mondd, hogy troll vagy! És még engem hordanak le mindenféle állatkínzónak, mert kerti kutyánk van (gyerekek mellett is napi sétával, játékkal).
Az utolsó válaszod alapján tényleg troll vagy.
Ha meg nem, akkor neked még kutya sem való, nemhogy gyerek. Szerencsétlen kutya egész nap be van zárva a panelbe? Ilyen agyhalott nő remélem tényleg nem létezik.
Két macskánk van, ráadásul az egyik hosszúszőrű. Eszembe se jutott ez miatt a gyereket kádi ülőkében meg ilyenekben tartani. Két naponta porszívóztam, heti egyszer felmostam, felügyelet mellett a macskák nézhették, szagolgathatták a babámat is. Mikor a kisfiam már tudott fogni, forogni, kúszni stb akkor már engedtem neki, hogy ismerkedjen a cicákkal. Soha semmi baja nem volt tőlük, most 4 éves, imádja őket. Nem szabad a babákat sterilen tartani, különben sosem fejlődik ki rendesen az immunrendszerük.
Utolsó
Ő nem sterilen tartja csak cseszik rá és a takarításra is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!