Már félek kérdezni, de azért megteszem?
Én ennyi idős korában meglázmérőztem . Jó alaposan be mentem a lázmérő végét popsi krémmel be dugtam óvatosan mozgattam. Vagy lehet kapni szélcsövet. De mindenképpen tornáztasd. Én úgy tudom hogy 1vagy 2éves kortól lehet adni a kupot.
2024. máj. 2. 07:42
Anélkül, hogy dokival beszélnék semmit adnék ennyire pici babának, legalább a védőnőt hívd fel.
2024. máj. 2. 07:43
Azert kene orvost kerdezni, mert nem mindegy az adag. Amugy nekunk ajanlotta, de babaknak valo glicerines kup volt es annak is a felet kellett adni. Akkor volt 2 hos.
Miert nem hivod fel? Minek varsz keddig? Az is lehet, hogy mast fog ajanlani.
2024. máj. 2. 07:48
4/19 A kérdező kommentje:
Első! Jaj nekem ez a lázmérő olyan nem is tudom. Biztosan kellemetlen lehet szegénykének. Hát egyedül vagyok itthon a kicsivel autó nélkül (nagyon kis város ahol nincsen bababolt), szóval nem opció sajnos egy szélcsövet beszerezni. De ha mégis a lázmérőre fanyalodnék, van ilyen digitális, flexibilis,jó vékony végű, az jó lehet, vagy a hagyományos kell? Mert őszintén szólva annyira izeg mozog a babám folyton (kúp beadása oltás után is művészet egyedül), hogy félek, nehogy a klasszikus lázmérő vége eltörjön. Ez a másik meg hosszú is , mondom puha műanyag ami hajlik és vékony is. Amúgy hülye kérdés, de kb hány cm-re kell neki bedugni? Sosem csináltam ilyet , szóval tök tudatlan vagyok ebben a témában.
5/19 A kérdező kommentje:
3-as. Magán gyerekorvoshoz és csak heti két nap rendel, értelem szerűen csak akkor tudom mindig hívni. A védőnőt felejtsük el, legvégső esetben a háziorvosunkat megkerdezem, neki is ennyi idős a babája és jófej, biztos adna tanácsot. bár én nagyon bízom benne, hogy lesz kaki ma vagy holnap.
Hívd fel a dokit. Amúgy ilyenkor a kúp fele is elég.
2024. máj. 2. 08:14
Az a baj, hogy a jövőben is lehet kevés az a heti 2 nap, amikor konzultálni tudsz a gyerekorvossal. Gyerekeknél sokszor robban be a semmiből úgy betegség, hogy nem várhat majd egy hetet. Csak jó tanácsként mondom, hogy erre találjatok ki valamit.
Én érdeklődnék a védőnőnél, ha más nem, nekem ez a lázmérő "tunkolós" módszer sosem volt szimpi.
2024. máj. 2. 08:23
Kérdező! A lázmérő vége vékonyabb mint a kúp amit betolnál neki. A szélcsőről nem beszélve ami még vékonyabb és puhább is
2024. máj. 2. 08:27
A heti 2 napon elérhető orvos nem megbízható, hiszen a gyereked nem fogja tudni, hogy csak aznap lehet beteg. Még a heti 5 napon rendelő orvosnál is előfordul, hogy a pénteki rendelési idő után lesz rosszul a gyerek, és hétfőig megesz az ideg, hogy mit csinálj. Válts orvost, olyat keress, aki elérhető.
A patikában is tudnak egyébként segíteni.
2024. máj. 2. 08:30
8-as, nem tudom hol elsz, melyik orszagban, de amit nalunk lehet kapni szelcsot, sajnos se nem vekony, se nem eleg puha!
A babalazmero jobb, rugalmas es tenyleg vekony. De legvegso esetben nyulnek ehhez.
2024. máj. 2. 08:32
Kapcsolódó kérdések: