Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves borzasztóan anyás?

1 éves borzasztóan anyás?

Figyelt kérdés
13 hónapos kisfiam eszméletlen módon anyás. Kb 1 hónapja kezdődött és csak egyre rosszabb. Konkrètan senkivel nincs el, állandóan sír utánam, 5 percre nem tudok "eltünni". Nem veheti fel senki más, csak én, egyből vágja magàt és nyújtózik utánam, ha felmeri más venni. Nem játszik el senkivel, mert engem keres, még sétálni se akar senkivel, mert csak én foghatom a kezèt. Ha elmegyünk valahova ahol pl 1 asztalnál kell ülni, akkor is csak az én ölemben hajlandó lenni. Eszmétlenül elfàradtam már ebben. Az apukájával sincs el, bármennyire is próbálja lefoglalni. Van erre bármi "gyógyír"? Normális ez egyáltalán, hogy ilyen szinten anyás?

ápr. 23. 18:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"ezt is próbáltuk, anyukámnál ott hagytam"

Nem úgy, hanem idejön a nagyi, és elviszi a játszótérre, sétálni vagy akármi. Mire hazahozza, én is itthon vagyok már.

Szerintem pár hónapig tartott.

ápr. 24. 11:17
 12/18 A kérdező kommentje:

10: Ha ez a kórházi dolog miatt van, akkor kell vele foglalkozni? Nyilván egy ekkora gyerekkel nem tudjuk még megbeszélni a történteket... Saját magát fogja túl tenni rajta? (Már ha egyáltalán ez miatt van) Nagyon jót írsz az otthagyással-elköszönéssel kapcsolatban, egyetértek veled, ezentúl így csinálom.

11: Jaa, úgy màr csináltuk, az bevált, hogy elvitték sétàlni!

ápr. 24. 12:52
 13/18 anonim ***** válasza:

10es vagyok, szerintem ahogy írod, nem tudod megbeszelni vele a történeteket, szerintem most csak egy ideig megerősítésre van szüksége, hogy anya mindig ott van a közelben és biztonságban érezheti magát.... Ha ez az érzés állandósul benne újra, szerintem alábbhagy ez a túlzott ragaszkodás is.

De nem vagyok pszichológus, azért ha tovább tartana, én lehet konzultalnék, akár online, hogy mit tudsz csinálni....

Barátnőm kislányanak másfél evesen volt egy fogászati beavatkozása, ami elég traumatikus lett neki, egy órán keresztül sírt, miközben csinálták.... Utána 2-3hetig hozzá sem szolhstott senki a boltban, utcán... Bárhova mentek, amint egy helyiségbe léptek, már sírt és csak anyát akarta.... Utána visszatért a kedves, barátkozós kislány, aki előtte volt...

ápr. 24. 22:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Na hát nálunk is így volt kb, hogy 1 órán keresztül sírt a kórházban... Lehet majd a védőnőnek említem és kikérem az ő véleményét is. Nálunk is ez van, amit írtál a baràtnőd kislányáról, nálunk is kb így nèz ki egy boltba menés vagy bármi tàrsas program. Őszintén már az autizmus is eszembe jutott, hogy ennyire nem szeret kapcsolatot teremteni másokkal, de nyilván tudom, hogy annak sok más tünete is van.
ápr. 25. 12:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Nyilvan minden baba mas, de mi kb havonta jarunk orvoshoz (gyuloli), plusz kulonbozo fejlesztesekre (gyuloli) es meg itthon is kell naponta 5x tornazni vele (gyuloli).

Sokat sir ezek miatt, viszont ugy altalanosan boldog baba, ha epp nincs piszkalva, ahogy elotte is volt.

ápr. 25. 12:11
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem 😊 Hát igen, ez most ilyen sötétben tapogatózás kb, hogy mi is a kiváltó ok... lehet sose tudjuk meg, de én azért bìzom benne, hogy csak a szepa 😊 és egyszer túl leszünk rajta😅
ápr. 25. 17:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a kórházas dologról érdemes megkérdezni egy gyerekpszichológust. Úgy hallottam, segít sokszor, ha újra és újra eljátsszátok a történteket. (Ha úgy érzed, kipróbálhatjátok szaktanács nélkül is, de azt nem tudom, hogy lehet-e ilyen módon ártani. Én valószínűleg megpróbálnám valamilyen formában, figyelve, hogy mi történik, nem erőltetve.)
ápr. 25. 19:11
 18/18 anonim ***** válasza:
17-es, 1 eves gyerekrol van szo. Amit mondasz; az olyan 2-3 ev felett mar mukodik, de most meg nem.
ápr. 25. 19:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!