Rizst el lehet készíteni pároló edényben?
kb. 20 perc a fehér
a barna rizs 25-30 perc.
Azt sem tudjuk, milyen az a pároló edény. Muteroméknak például valami extra edénykészletük van, amiben víz nélkül lehet ilyesmit készíteni. Nekem meg például indukciós főzőlapom van, amin pár perc alatt elkészül minden, és soha nem kellett sz@rrá főznöm a rizst, hogy a baba meg tudja enni.
Nem kemény rizsről beszéltünk!
Koszonom az eddigi valaszokat!
8,5 honapos a babam (bocsi, nincsenek ekezetek most) es babaparolo edenyben keszitem, vizet kell ala tenni.
Sajnos a darabos kajat nem igazan szereti megenni, öklendezik tole.
Mennyi szerintetek egy adag etelhez valo rizs?
Par szemmel kiprobalom, aztan ha sikerul akkor nagyobb adaggal is, csak nem tudom, hogy egy ebedhez kb mennyi rizs tegyek.
én mindig ételpárolóban készítem a rizst, pedig van külön elektromos rizsfőzőm is, de abban néha lekozmál kicsit az alja... a párolóban viszont nem, és nagyon kellemes állagú rizs készíthető benne - egyáltalán nem kemény, és nem szemcsés, nem tudom ezt honnan veszitek...
a használati útmutató szerint egy rész rizshez (kb 20 dkg fér a hozzá való rizsestálkába) és ugyanannyi víz kell hozzá, amit elvileg fel kell forralni, és úgy a rizsre önteni, de én ezt simán kihagyom, és meleg vizet öntök a rizsre, aztán mehet is a párolóba, ahol kb. 20 perc alatt készül el a sima fehérrizs, a barna pedig 25, max 30 perc...
de lehet látni is, hogy amikorra felszívta magába az összes vizet, addigra készen is van, és szép pergős lesz az állaga, de kicsit se kemény, szal pont jó!
ebből így pontosan két felnőtt adag lesz, tehát 2x260 gr kb. készen, én nagyon szeretem, mert gyorsan megvan, és rá se kell nézni.
egyébként ugyanígy lehet benn tésztát is készíteni, az is tökéletes lesz, és kevergetni se kell;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!