Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet együtt mosni a...

Mikortól lehet együtt mosni a mi ruháinkkal a baba ruháit? Hány hónapos kórtól?

Figyelt kérdés
2009. jan. 4. 22:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
Én sem mosok külön, talán csak az első 1-2 hétben csináltam, de végül értelmetlennek ítéltem. Egy ruhát egyszer veszünk fel, minden nap fürdünk, nem vágóhídon vagy vasöntödében dolgozunk, akkor minek? A mosás lényege, hogy a ruhák tiszták legyenek: ha a mi ruháinktól a mosógépben összekoszolódik a babáé, az régen rossz.
2009. jan. 4. 23:50
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
NA úgy látom megoszlanak a vélemények.Én nem vagyok a sterilitás híve,de azért abban igaza van az egyik előttem szólónak,hogy amíg a kicsi nem koszosítja magát azért a mienk tök más.Én is leviszem a gyereket sétálni rajta van az utca pora,sokkal jobban izzadunk,a párom tömeg közlekedésen utazik,még ha nem is szokott leülni,óhatatlan,hogy valakihez hozzá nem ér,vagy valamihez stb...sztem a babáknak is idő kell,hogy az immunitásuk kialakuljon és ha nem muszáj ne terheljük a szervezetüket fölösleges bacikkal.Persze eljön már az idő ha a sajátjainkkal mossuk külön,sőt biztos lesz,hogy még az övé koszosabb lesz,mert kúszni mászni fog a földön..utcán stb..nem egy gyereket látni,homokozó stb..na de ez nem egy 5-6hós babára vonatkozik sztem.Pesze mindenki gondolja ahogy akarja,láttam már én is szülőt aki pl a hozzá táplálásnál nem tartotta be a dolgokat és állandóan fájt a kicsi hasa,na de ha valakinek ennyi esze van akkor mit tudsz csinálni...csak a kicsit sajnálom...de azért a mosás nem ugyan az.Nekünk is 2-3 naponta,sőt ha rosszabb napunk van naponta össze jön egy adag ruha,de én nem is tartom sterilen a gyereket...ezt mindenkinek magának kell éreznie.6hós baba mamája
2009. jan. 5. 00:01
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

2 gyerekem van, mindig egybe mostam. Látom, nem értitek, az előttem szóló egybemosós anyukát:D.

gondolom ő sem a farmerokkal stb, mossa össze a pici ruháit, hanem pólókkal.

lányom 4 fiam 3 , soha nem voltak még kiütésesek.

Normálisan kell mosni, és akkor semmi gond nem lesz.

Légyszi - pontokat...köszönöm.

2009. jan. 5. 01:03
 14/22 anonim ***** válasza:
78%
5 hónapos a lányom, ha az ő ruháival nem telik meg a mosógép, akkor simán mellé teszem a miénket. Ugyanazt a mosószert használom úgyis mindannyiunknál. Persze nem a melegítőnket vagy farmerunkat teszem be a babaruha mellé, de miért ne tehetném a melltartómat, a topjaimat, egyszer felvett pólókat vagy apja irodában használt ingjét a baba cuccaihoz? Pontozzatok le, de szerintem inkább árt, mint használ, ha túl sterilen akarjuk nevelni a babát.
2009. jan. 5. 08:08
 15/22 A kérdező kommentje:

23:04, 23:05, 23:08-as válaszolóknak köszönöm a hasznos hozzászólást, fogalmam sincs miről leveleztetek.

mindenki másnak köszönöm

jó külön/egybe mosást

:D

2009. jan. 5. 08:38
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
szia mivel én sem tudom teletömni hat db. bodyval a gépet én is egybe mosok. semmi baj nincs ebből.
2009. jan. 5. 08:41
 17/22 A kérdező kommentje:

23:10-nek

jó kérdés miért akarom egybe mosni.ez így nem fordúlt meg a fejemben, csak hogy miért mosok külön?

2009. jan. 5. 08:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk 6 honapos koraig annyi ruhaja volt hogy megvartam mig kiad egy mosast es igy elinditottam a gepet csak az o ruhaival. Mikor mar kezdtem raadni(6ho) vaganyabb ruhacskakat mint farmer meg kising...onnantol kezdve mar egyutt ment a mi ruhankkal. Fel eves korig en sterilizaltam neki es kulon mostam hogy miert pont addig? Igy diktalta az anyai osztonom:)

Sok sikert!

2009. jan. 5. 09:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Kislányom 10,5 hós és külön mosom a ruháit. Kertes házban lakunk, van 3 kutty, a mi ruháink nemcsak kajafoltosak, hiszen a kutyákkal is foglalkozunk és a kertben is szoktunk tevékenykedni. Hogy meddig mosom külön, még nem tudom, de egy darabig még biztosan.
2009. jan. 5. 09:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Én is külön fogom mosni.

Szerintem egy hét alatt nem 2-3 body gyülik össze,elegendö ahhoz,hogy egy gépet megtöltsön,mert én nem mosok két-3 naponta,csak hetente egyszer,és akkor van annyi ruha,hogy külön-külön tudjam mosni.

Egyébként is maceràs vagyok.

Én külön inditok gépet törölközökkel,külön fehérekkel,külön sötéttel,hàt akkor a babàét is külön fogom.

2009. jan. 5. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!