Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem érzed magad igénytelennek?

Nem érzed magad igénytelennek?

Figyelt kérdés
4 hónapos a babám, csak akkor öltözöm fel rendesen (már amyelyik ruhám rám jön) ha elmegyünk valahova. Sétára csak melegítő. Smink nagyon kevés, olyan 2 perces, haj összeköt. Szőrtelenítés estére halasztva, de mire oda jutok inkább gyors zuhany és alvás. Körömlakkozás minek, 100x mosok kezet, 1 napig se tartana. A bőröm olyan száraz...stb.stb.
2010. okt. 26. 13:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én annak érezném magam így... Nekem is van gyerekem mégis adok magamra. 13 éves korom óta sminkelem magam minden nap, most is mert csak 5 percet vesz igénybe. Esténként mindig szakítok időt a szőrtelenítésre, körömlakkozásra, krémezésre. Fodrászhoz ritkán járok mert hosszú hajam van, de azt rendesen ápolom itthon. Ha elmegyek valahova és csak magamra kapok valamit az nem a pecsétes pólót és a kinyúlt mackónacit jelenti. Nem tudom, de én nem tudok úgy hozzáállni ehhez az egészhez hogy úgyis mindegy mert Nő vagyok minden körülmények között és a férjemnek is Nő akarok maradni. Elismerem hogy nekem talán azért könnyebb mert én alig híztam valamit a terhesség alatt amit a szülés után le is adtam tehát a régi ruháim egytől egyig jók rám. (kivéve a melltartók)
2010. okt. 26. 13:36
 12/19 anonim ***** válasza:
Annak nem, de igaz, ami igaz, elhagytam magam mióta itthol vagyok (2,5 éve). Kicsit (!) meghiztam, amit leadni lusta vagyok és mindent megeszek a gyerek után. Nincs kire hagynom, hogy tornázni meg szoliba stb szaladgáljak. Félévente nyiratkozok, körmömet néha kifestem (2 nap után lemosom), szemöldököm magam szedem, meg szőrtelenitek. Sétálni farmerben járok (smink nélkül). De ha hétvégén nagybevásárlásra megyünk vagy vendégségbe, akkor felöltözök "szépen", kisminkelem magam, beszáritom a hajam és felveszem az ékszereimet (már amelyik gyűrűm rám jön). Majd ha visszamegyek dolgozni úgy is jobban fogok figyelni magamra. Azt az időt és pénzt amit cicomázásra forditanék, inkább a családdal töltöm. Persze igénytelennek nem kell lenni!
2010. okt. 26. 13:43
 13/19 anonim ***** válasza:
Szülés után 2 hónapig éreztem magam annak. Dél volt mire egyáltalán eljutottam odáig, hogy lezuhanyozzam és fogat mossak. Császár után padlón voltam sokáig. Örültem ha elláttam a kislányom és pihentem. Majd utána, hogy egyre jobban lettem, kezdtem magamhoz térni. Természetes dolog,ilyenkor nem az a lényeg hogy nézünk ki és mibe vagyunk, hanem hogy a kicsinek kielégítsük minden igényét. Slussz
2010. okt. 26. 13:51
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálam ez az állapot kb. 1 hónapig tartott. Utána magamhoz tértem. Szóval, a válaszom nem, nem érzem magam annak, mert nem vagyok az. Megtanultam a gyermek mellett beosztani mindent úgy, hogy ne maradjon el semmi. Bevallom, néha, nagyritkán, az alvásidőm rovására megy, de egyszer-egyszer kibírom.
2010. okt. 26. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
2010. okt. 26. 14:07
 16/19 anonim ***** válasza:

IGÉNYTELENNEK NEM, INKÁBB EGYSZERŰNEK MONDANÁM MAGAM. Csúnya a bőröm, pihés az arcom és karikás a szemem, így én talpig sminkben nézek ki olyan hullának, mint más kifestetlenül. Ezért annyira nem foglalkoztat a sminkelés. Egyébként szőrtelenítés rendszeresen, haj félrövid, frizurára vágva, fodrász igazítja, szájfény mindíg, szempillaspirál, szemkontúr néha, szemöldökszedés, bajuszszedés itthon, köröm lábon és kézen színtelen lakkal lekenve. Séta melegítőben, farmerben, egyetem csizmában+szoknyában, vagy vasalt nadrágban. Utóbbihoz van egy lapos talpó cipőm, de azért szeretem, mert olyan szögletes hegyes eleje van, mint a nagyon menő férficipőknek. Így nem bánom, hogy lapos, mert előkelő. Nyáron varrott, vasalt, karcsúsított földig érő nyáriruhában jártam, azokat nagyon szerettem.

Azért néha örülök 1-2 sminktelen anyukákat igénytelennek bélyegző kérdésnek, még ha ki is osztom a kérdezőt, mert akkor pár napig jobban figyelek magamra.

2010. okt. 26. 14:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért melegítő és melegítő között is van különbség!

Van olyan, amelyik nagyon igényes és csinos, abban simán elmennék a gyerekért az oviba, de a foltos, szakadt, kitérdesedett naciban még a szemetet sem vinném ki, max. talán takarítani vagyok hajlandó. Délután, amikor jön a párom, előtte mindig átöltözöm a csinosabb melegítőimbe és az igényesebb felsőimbe, így mégsem topisan lát, de nem is vágom puccba magam azért.

Sminkelni max. a szempilláimat szoktam és bronzosítót használok, meg szájfényt. Régen sem volt másképp.

De még ha csak sétálni megyünk is a gyerekekkel, mindig normális ruhát veszek fel, tök égő lenne úgy találkozni egy ismerőssel, hogy full igénytelenül vagyok felöltözve.

Bár a család ettől kivan, szerintük túl sokat foglalkozom a külsőségekkel, de én meg a "minek legyek igényes" hozzáállást nem értem. Gyerekkoromban is mindig átöltöztem az otthoni játszós ruhából kintibe, amikor pl. leküldtek a szeméttel vagy a boltba pl. és a gyerekeimet is így nevelem.

2010. okt. 26. 15:44
 18/19 anonim ***** válasza:
szia én detto ugyan az vagyok mint te!!!!
2010. okt. 26. 16:08
 19/19 anonim ***** válasza:

én kisebbikem is 4hós, nagyobbik 2éves. egyszerű vagyok sztem, sose sminkeltem, mert csodás nagy fekete szempillákkal vagyok megáldva, ami eleve úgy néz ki, mintha spiráloztam volna- úgyhogy egy kis szájfény és kész. körmöm sose lakkoztam, mert magamon sose tetszett, manikűrös jár anyukámhoz, és ha jön, átmegyek hozzá és kicsi kiigazít. és kozmetikushoz havonat eljárok szőrteleníteni és szemöldököt szedni - még 9hós terhesen is elmentem fazongyantára.... :-S és egy frissítő arcmasszázsra is. ez így max 2óra, addig meg szerencsére anyuéknál elvannak a kicsik. a kozmnetikus is az utcában van.

öltözni, ha elmegyünk vhova felöltözök rendesen, otthon meg csinosabb melegítőben vagyok, ilyen igénytelen kinyult mackót még otthorna sem vennék fel. a szülés előtti ruháimba meg szerencsére szülés után rögtön belefértem mindkét gyermekemnél.

:-)

2010. okt. 26. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!