Adjak így a babámnak kúpot?
Tegnap kapta meg a 2 hónapos oltásokat, a doktornő azt javasolta, hogy fájdalomcsillapításként adjak neki egyből fél kúpot. Ezt meg is kapta, láza nem volt.
A kérdésem, hogy ma is adjak e neki egy felet hogy ne fájjanak annyira a combjai? Tegnap meg ma is egész nap összebújva voltunk/vagyunk, nagyon sokat komfort szopizik.
Nem gyógyszerezném előre, lehet hogy feleslegesen.
Ha úgy látod hogy nyűgös, sírdogál még beadhatod neki akkor is. Azért a combja nem fáj annyira hogy kúp kelljen neki.
Ne adj
Én pl sosem adtam oltás után semmit a gyereknek.
Egyszer kellett amikor látás lett de egy napig tartott a láz, másnapra már semmi baja sem volt.
Minek tömnéd gyógyszerrel feleslegesen?
Csak úgy én sem adtam. Az első Bexero eléggé kifektette, de akkor is megvártam, hogy a tetőpontjára érjen a láza, 38.3 volt a fél fok levonása után, és csak utána adtam neki fél kúpot.
A többi oltásnál csak kivártam, de sosem nyomtam el a lázat előre. Mondjuk nem is volt mit, mert csak valami minimális hőemelkedése lett egyszer. Akkor csak pár fokkal hidegebb vízben fürdettük este, és másnapra kutya baja sem volt.
Ha a babádnak nincs láza, akkor szerintem ne adj neki lázcsillapítót. Ez nem egy betegség, ahol fel-le ugrálhat a láza és tartani kell a 4-6 órás adagolási ajánlást. De ez csak az én veleményem.
Köszönöm!
Kicsit nyűgös még ma is azért, szóval gondolom zavarja. Borogatom neki, illetve cicin vagy hordozva megnyugszik, így talán nem akkora nagy a baj, csak nem komfortos neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!