Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Talán megbántam a gyerekvàllal...

Talán megbántam a gyerekvàllalàst?

Figyelt kérdés

Hozzáteszem, évekig jártunk lombikos kezelésekre, nagyon szerettünk volna babát. Nagyon hosszú utat jártunk be, hogy lehessen és végre sikerült, már két hónapos. De mégsincs meg bennem az a csodás érzés, amit sokat leírnak, mikor anyává válnak. Persze mikor császár közben odamutattàk én is elsirtam magam, de az elmúlt 2 hétben azt érzem, hogy még a boltba se tudok nyugodtan elugrani, mint régen, mert a gyereket össze kell készíteni, de közben sír, a babakocsit összeszedni, fél óra mire elindulunk minimum. Mindemellett a férjem éli az életét, mert nem ő van a gyerekkel. Persze a pénzt ő keresi, de utána sportolni jár (teke), fodrászhoz megy, edzőterembe, én meg ülök otthon a gyerekkel.

Valahogy nem így képzeltem el az egészet. Segít esténként a férjem a baba körül, de arra már hulla és ingerült vagyok. Sajnos megfordult már az is a fejemben, hogy minek kellett szembemenni a természettel. Ha nem lehetett gyermekünk, minek küzdöttünk akkor?! Persze gonosz dolog ezt gondolni, de szinte nulla segítséggel (és nem, nem vágyom baba-mama klubba) tényleg néha tele van a hócipőm.

Volt más is így? Fog ez változni?

2024. márc. 19. 22:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
29%

Még annyit hozzáteszek, hogy az én gyerekem (nincs testvér) most 3 és fél éves. Három éves koráig rendszeresen kelt éjszakánként. Még most is előfordul 7-10 naponta egyszer. Valamint még mindig rossz alvó, 8-9 óránál többet nem tud egyben aludni (és általában nem is kipihenten kel). Ha 9-kor elalszik (azt is nehezen), várható, hogy hajnali 5-kor ébred, hétvégén is, mindig. Következmény: én igazából 3 és fél éve nem aludtam ki magam. A többit hozzá lehet képzelni.

Tegnap 15.30-ra mentem érte az oviba. Nem tudott ott aludni délután, tiszta hiszti volt. Ilyenkor otthon sincs el nyugodtan magában, 5 percenként akar valamit, vagy cirkuszol. Addig nem jutok el, hogy nyugodtan kipakoljak a táskáinkból, elpakoljak másnapra, vagy nyugodtan elindítsak egy mosást. A párommal 5 összefüggő mondatot nem tudok váltani, mert vagy mellettünk nyüzsög, vagy hisztizik. Ha nem tudott az oviban aludni, este annyira túlpörög, hogy brutál nehezen alszik el. Így a napunk: hazaérünk 16.00-ra. Hosszas kínlódás után 22.00-ra elalszik a gyerek. Azon túl, hogy örülök, hogy a hajam meg tudtam mosni, 15 nyugodt percem nem volt saját magamra. - Persze ez egy rosszabb napunk a sok közül. De azért írtam, hogy lásd. 3,5 éves a gyerekem, és sokszor még mindig brutálisan fáradt vagyok. Ma reggel, ahogy munkába jöttem, bevillant, hogy kellett-e nekem ez az egész... Pedig nagyon szeretem a gyerekem. De a 3 évnyi kialvatlanság megtette a hatását. Emberek vagyunk, nem gépek...

2024. márc. 20. 09:20
 22/36 anonim ***** válasza:
37%
És az még jónak számít, hogy a lányom most már elalszik hajnali 5-ig hétvégén. 2-2,5 éves koráig minden szombat-vasárnap hajnali 4, 4.30 körül ébredt, és nem is tudott visszaaludni. El lehet képzelni, milyen pihentek voltunk mellette mi is hétvégén, és milyen pihenten indultunk hétfőn munkába.
2024. márc. 20. 09:24
 23/36 anonim ***** válasza:
79%

Szintén lombikos anyuka vagyok. Az elején én is nagyon sötéten láttam a dolgot. Most 1 éves múlt. Most is nehéz, de kezd körvonalazódni előttem, hogy mitől, hogyan lehet jobb nekem is.

Az a bajom, hogy nincs társaságom. Nem voltam sosem egy nagy barátkozós, engem bőven kielégített a munkahelyi társaság. Szóval akkor lesz igazán jobb, ha a fiam 2 éves korában visszamegyek.

Meg egy ideje újra elkezdtem tornázni. A férjemmel megbeszéltük, igenis ezt a napi 30 percet önmagamra meg kell adni.

2024. márc. 20. 10:06
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

13 vagyok nem azt írtam 19-es, hogy a meddőségnek nincs oka hol olvastál ilyet? Az elmélet baromság amit 5 meg 7 meg te írtál hogy mivel beavatkoztak a természetes folyamatba azért érez így. Bár gyanitom te írtál többször. Ennyi erővel az összes természetes módon fogant baba anyukája boldog és csak a lombikosoknak van szülés utáni depressziója. Ja nem így van.

Meg ne sírjon a régi élete után, azért meddő valaki mert nem alkalmas gyereket nevelni stb. Ezeket írták. Ez a batomság netovábbja köze nincs az ilyen érzéseknek amiket átél a kérdező ahhoz, hogy lombikos baba.

Ezt nagyon sokan érzik, mert változott az életük és hozzá kell szokni. Valaki rövid idő alatt túl van rajta van aki nem.

2024. márc. 20. 10:19
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
1., beszélgess el komolyan a ferjeddel, hogy legalább addig vegye ki jobban a részét a dolgokból, amíg kicsit nagyobb lesz a baba 2., idővel szerintem mélyül az anyai szeretet majd, ha jobban belejossz a dolgokba 3., beszélgess erről olyan emberekkel, akikben megbizol, esetleg olyanokkal, akik fel is neveltek már egy, vagy több gyereket, ha végképp nem segít semmi, akkor pszichológus, a baba, és a te érdekedben is. Sok erőt és boldogságot kívánok, próbáld a szép részét nézni a dolgoknak, a saját gyermek mindennél nagyobb öröm.
2024. márc. 20. 10:49
 26/36 anonim ***** válasza:
Hat ez ilyen. 6-7 evesen lesz lenyegesen jobb. Amig csecsemo es helyben marad nekem konnyu volt vele. Ha elijdul es kindent lerant es 1 percre nem hagyhatod ott,akkor az lesz a baj. Utana 2 evesen a dackorszak brutal. Olyan 6-7 evesen kezdenek okosodni, szot fogadni meg megérteni egyutt erezni veled. Kitartast!
2024. márc. 20. 12:22
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem az se normális, ha valaki a gyerek 6-7 éves koráig nem tudja a nehézségek ellenére élvezni a gyereknevelést. Ez gond, és a gyerek is érzi...
2024. márc. 20. 12:29
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
28, és szerencsére az sem igaz, hogy csak akkor kezdenének okosodni, szót fogadni és megérteni... a 27-esnél az átlagosnál több a gond valamiért :(
2024. márc. 20. 12:34
 29/36 anonim ***** válasza:
11%
Én meg fenntartom a véleményem, hogy aki ennyire hülye, annak a sors valamiért ezt mérte ki és kapálózás helyett el kellene fogadni inkább, mintsem itt szórni a hülyeségeit!
2024. márc. 20. 13:06
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

És ha elvonatkoztatunk a meddőségtől? Akkor aki beteg vagy rákos, az nem akarjon meggyógyulni, hanem egyből temesse el magát, mert neki ezt mérte a sors és ne kapálózzon?

Mit szólnál, ha pl a gyereked lenne beteg? Neki is azt mérte a sors és ne kapálózzon?

Mélységesen szégyeld el magad.

2024. márc. 20. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!