Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Agresszivitásba, gonoszkodásba...

Agresszivitásba, gonoszkodásba néha beleszaladó 15 hónapossal mit lehet csinálni? Jön az akarata, úgy látom.

Figyelt kérdés

Verni nem vertem soha, ez nem lehet az oka, eddig mindig eltereléssel próbálkoztam, ha valami olyat akart, amit nem lehetett, de most túl intenzívnek találom a reakcióit és sokszor úgy látom direkt teszi a rosszat.

pl. szeretném, hogy egye meg a kajcsit, ő meg odakeni direkt a tálcára, mert nem kell. Tudom, hogy a határait próbálgatja, de mit kezdjek vele?

2010. okt. 25. 20:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Fú, nekem a napokban kezdett a 9 hós kisfiam sírással, úgymond zsarolni, ha nem engedek meg neki valamit, azonnal üvölt és folyik a könnye. Akkor nálunk nagyobb gondok lesznek? Kíváncsi vagyok én is a válaszokra.
2010. okt. 25. 20:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmiképp ne csinálj "nagyjelenetet" mert akkor csak azért is csinálja, mert van reakció. Tapasztalatból mondom, az enyém egy időben elkezdett csapkodni, és eléggé eldurvult, harapott, csípett, és csapott mindenkit. Minél hangosabban szóltunk rá, annál inkább csinálta. Aztán módszert váltottam, úgy csináltam mint aki észre sem veszi. 1 hét alatt teljesen leszokott róla, azóta egyszer sem csapott.

A védőnő azt mondta hogy ilyen korban próbálgatják a határokat minden téren, tehát a kaja is egy eszköz neki, sokszor még akkor is eltolja, ha éhes, csak úgy dacból.

2010. okt. 25. 20:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha az étellel játszik akkor vedd el tőle (már akkor úgysem éhes). A többi esetfüggő.
2010. okt. 25. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!